Super Bowl Κυριακή!  » ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ

Super Bowl Κυριακή! » ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ

September 30, 2022 0 Von admin

Με το Super Bowl LIV πάνω μας, σκέφτηκα να μοιραστώ λίγα λόγια για το γιατί το Super Bowl XVIII παραμένει το αγαπημένο μου Super Bowl. Πραγματικά, ήταν Super, παρουσίασε την κυκλοφορία του εμβληματικού Apple Macintosh και προσφέρει μερικά μαθήματα ηγεσίας!

Χτίζοντας μια ομάδα: Πρώτη για την Τάμπα: Αυτό ήταν το πρώτο Super Bowl που πραγματοποιήθηκε στην Τάμπα. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με το παιχνίδι. Η Τάμπα βρέθηκε στην εθνική σκηνή, επιτέλους! Μεγαλώνοντας στην Τάμπα τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 μου έδωσε μια εικόνα από πρώτο χέρι για το πώς μια πόλη και μια περιοχή μπορούν να μεταμορφωθούν δραματικά λόγω της εισροής ανθρώπων και επενδύσεων. Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις συνεχώς νέα κτίρια και να συναντάς νέους συμμαθητές από τις βόρειες πόλεις και να τους ρωτάς για το κρύο και το χιόνι και μετά να αναρωτιέμαι σιωπηλά αν μπορεί να είχε σκοτώσει μερικά από τα εγκεφαλικά τους κύτταρα. Οι Tampanians ή Tampeños, όπως είναι γνωστοί οι ιθαγενείς της Tampa, κοιτούσαν πάντα με ύποπτο τρόπο τους ανθρώπους που ζούσαν στο κρύο. Τώρα, η Τάμπα ήταν στην εθνική σκηνή για να επιδείξει όλα όσα ήταν υπέροχα για την Επόμενη Μεγάλη Αμερικανική Πόλη (το tagline μας εκείνη την εποχή)! Το όλο μάρκετινγκ της διοργάνωσης ήταν ένα παράδειγμα μεγάλης περιφερειακής συμμετοχής, απαράμιλλης σε κανένα άλλο Super Bowl. Η αφίσα του Super Bowl XVIII έκανε ακόμη και αναφορά στις βιομηχανίες της περιοχής, στα μεγάλα πλεονεκτήματα του κλίματος, του νερού, της φυσικής ομορφιάς και των αξιοθέατων. Η Walt Disney World συμμετείχε στο σόου του ημιχρόνου και όλοι δούλεψαν, ώστε η περιοχή να είχε μια τεράστια και θετική εμφάνιση στο έθνος. Οι δρόμοι διαμορφώθηκαν με νέες βελανιδιές και φοίνικες σε όλη την πόλη. Στις τάξεις μας στο δημοτικό σχολείο St. Lawrence (βρίσκεται μόλις λίγα μίλια από το στάδιο), είχαμε εργασίες για το σπίτι που απαιτούσαν να αναφέρουμε το παιχνίδι και τον αντίκτυπό του στους ανθρώπους της πόλης. Ποτέ δεν συμμετείχα σε κάτι που ήταν τόσο σημαντικό για μια πόλη. Θυμάμαι αυτή τη συμμετοχή και μένω έκπληκτος από αυτήν. Όταν μια ομάδα 3 ή 4 δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά (που πληρώνονται), σκέφτομαι, πώς γίνεται μια περιοχή εκατομμυρίων να κάνει κάτι πιο δύσκολο (και να μην πληρώνεται) και να έχει επιτυχία; Ήταν απλά εκπληκτικό να βλέπεις τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι νοιάζονται πραγματικά και αισθάνονται περήφανοι!

Μάθημα: Η υπερηφάνεια μετράει πολύ! Ενσταλάξτε το στην ομάδα σας.

Μια πρώτη για μια μεγάλη ανατροπή και έκρηξη: Οι Ουάσιγκτον Ρεντσκίνς ευνοήθηκαν ιδιαίτερα για να μπουν στο Super Bowl XVIII. Κέρδισαν τους Dolphins υπό την ηγεσία του Don Shula την προηγούμενη χρονιά, στο Super Bowl XVII, μια νίκη που με έχει αναστατώσει εδώ και καιρό (κάπως ακόμα, πραγματικά). Πάντα είχα τις ρίζες μου για τις ομάδες της Φλόριντα. Τώρα, οι Redskins και οι βρωμισμένοι Hogs τους (ψευδώνυμο της ισχυρής επιθετικής τους γραμμής) κατευθύνθηκαν προς την πόλη μου. Ανυπομονούσα να τους δω να χάνουν από τους Los Angeles Raiders. Έχασαν, και με τη μεγαλύτερη διαφορά σε οποιοδήποτε Super Bowl, μέχρι εκείνη τη στιγμή, 38-9.

Μου αρέσει να βλέπω ανατροπές (καλά, όταν η ομάδα μου κερδίζει) και να βλέπω μια πειστική νίκη σαν αυτή είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή και αγαπημένη. Εκείνη την εποχή, ως νεαρό αγόρι ενθουσιασμένος με το ποδόσφαιρο, μάζευα σημαιάκια από τσόχα NFL. Ήθελα ένα σημαία των Raiders και των Redskins για να τιμήσουν το παιχνίδι. Αυτά ήταν διαθέσιμα μόνο στο γήπεδο και στις γύρω εξέδρες. Αποφάσισα να αγοράσω το σημαία Raiders πριν από το παιχνίδι με τα περιορισμένα κεφάλαιά μου (είχα χρήματα μόνο για να αγοράσω ένα). Ο πωλητής μου είπε ότι έπρεπε να πάρω το σημαία των Redskins γιατί θα ανέβαινε στην τιμή μετά τη σίγουρη νίκη τους. Διαφώνησα με την άποψή του. Του ζήτησα να μου δώσει ένα σημαία Redskins μετά το παιχνίδι δωρεάν αν κέρδιζαν οι Raiders και αν αγόραζα το σημαία Raiders από αυτόν. Συμφώνησε. Μάζεψα το δωρεάν σημαιάκι μου μετά τον ήττα των Raiders των Redskins. Ενιωσα χαρούμενη. Η ομάδα μου κέρδισε, και πήρα κάτι δωρεάν, μόνο επειδή πίστευα και ζήτησα.

Μάθημα: Αγνοήστε τους ειδικούς. Διαπραγματευτείτε όταν μπορείτε.

Μια καταπληκτική διαφήμιση Apple Super Bowl: Ο διάσημος Διαφήμιση του 1984 που αξιοποιεί το όνομα 1984 για να επικαλεστεί το διάσημο βιβλίο του 1984 που προβλήθηκε για μία και μοναδική φορά κατά τη διάρκεια αυτού του Super Bowl. Παρουσίασε το σήμα Macintosh ή Mac για την Apple. Πώς η McDonald’s δεν σήμανε εμπορικό σήμα Mac; Το γράφω σε ένα Mac Book Pro. Η μάρκα ξεκίνησε την Κυριακή του Super Bowl το 1984.

Η διαφήμιση δείχνει μια νεαρή κοπέλα να καταστρέφει τον «μεγάλο μπλε αδερφό ή τον μπλε άντρα», μια αναφορά στην IBM, πιθανώς. Τι πνευματικά βαθιά διαφήμιση! Το Big Blue δεν είναι καν στην αγορά υπολογιστών σήμερα.

Παραμένει κλασικό ακόμα και σήμερα, έχοντας κερδίσει αμέτρητα βραβεία, και θα μπορούσε να προβληθεί σήμερα με πολύ σωστά. Ωστόσο, με την άνοδο των τεχνολογικών κολοσσών, το μήνυμα μπορεί να είναι το ίδιο, αλλά η Apple μπορεί να είναι μία από τις εταιρείες που δέχονται επίθεση με το σφυρί σήμερα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα! Ας ρίξουμε μια ματιά στο απόθεμα της Apple από το 1984.

  • Αν είχατε αγοράσει APPL αξίας $1000 την ημέρα μετά το Super Bowl XVIII, 23 Ιανουαρίου 1984, και είχατε επανεπενδύσει όλα τα μερίσματα, αυτά τα $1000 θα άξιζαν σχεδόν $755.000 σήμερα, με ετήσια απόδοση άνω του 20%. Διορθώθηκε για διαχωρισμούς, μια μετοχή το 1984 θα ήταν περίπου 0,42 $. έκλεισε στα 317,69 $ σήμερα. Αυτό είναι μια αύξηση 755 φορές. Σε εκείνο το διάστημα, το DJIA πήγε από το 1200 σε σχεδόν 29.000, μια αύξηση σχεδόν 24 φορές.

Μάθημα: Η επένδυση αξίας χρόνου λειτουργεί. Συγκεκριμένες μετοχές (τουλάχιστον ορισμένες) κέρδισαν τις αγορές μακροπρόθεσμα. Να είστε γενναίοι να πάτε πολύ, όπως ο Steve Jobs. Η υπέρβαση του μέσου όρου απαιτεί «διαφορετική σκέψη».

Υψηλές τιμές, Graybar και εθελοντές: Υπάρχουν πολλά πράγματα για το Super Bowl XVIII που παραμένουν ζωντανά για μένα. Μπόρεσα να παρακολουθήσω το παιχνίδι με τον πατέρα μου. Ο εργοδότης του πατέρα μου δούλευε με την Graybar, η οποία μας παρείχε τα εισιτήρια. Η Graybar είναι η ηλεκτρική εταιρεία που ίδρυσε ο Elisha Gray, ο άλλος εφευρέτης του τηλεφώνου. Το ιστορικό του σπίτι και το πρώην εργαστήρι του, όπου έκανε τη σπουδαία δουλειά του, απέχουν λίγα τετράγωνα από το πρώην σπίτι μου στα προάστια του Σικάγο – ο κόσμος είναι μικρός και αλληλένδετος. Δεν μπορούμε ποτέ να το αποφύγουμε ή να το αρνηθούμε. Ήταν δύσκολο να βγάλεις εισιτήρια σε τοπικό επίπεδο. όλοι ήθελαν να πάνε. Πολλοί Tampanians ή Tampeños προσφέρθηκαν εθελοντικά να γίνουν κλητήρες, ερμηνευτές, χαιρετιστές και παρόμοια για να παρευρεθούν. Τα εισιτήρια είχαν ονομαστική αξία 60 $, 4 φορές αύξηση από τα εισιτήρια για τους αγώνες Tampa Bay Buccaneer, στους οποίους παρακολουθούσαμε τακτικά. Φαινόταν σαν ένα τεράστιο premium, αλλά αξίζει τον κόπο!

Κατανοώ ότι τα εισιτήρια Super Bowl LIV είναι της τάξης των $400-$5000, πράγμα που τα κάνει τουλάχιστον 20x-40x της τιμής των σημερινών παιχνιδιών κανονικής περιόδου. Σίγουρα, το παιχνίδι αφορά την εταιρική χορηγία περισσότερο από ποτέ. Αυτός είναι ένας τεράστιος πληθωρισμός στην τιμή των εισιτηρίων Super Bowl. Καλό, για το NFL, υποθέτω. Κακό, αν θέλεις να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι.

Μάθημα: Εξετάστε πώς είστε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους και τα μέρη γύρω σας. Παρακολουθήστε το Super Bowl στο σπίτι. οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

Ισπανική γιορτή: Η Τάμπα φιλοξενεί έναν ζωντανό Ισπανόφωνο πληθυσμό (οι πιο παραδοσιακοί Ισπανοί και Κουβανοί). Η Τάμπα μάλιστα μετέφερε την ετήσια παρέλαση Gasparilla το 1984 από τον Φεβρουάριο στον Ιανουάριο για να ανταποκριθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Super Bowl. Η παρέλαση γιορτάζει τον θρύλο του Ισπανού πειρατή, Χοσέ Γκασπάρ που έθαψε τον θησαυρό του κοντά στην Τάμπα. Μου άρεσε που ο αγώνας παίχτηκε στο στάδιο Τάμπα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Δυτική Τάμπα και τη σημαντική ισπανόφωνη κοινότητα που κάνει τη Δυτική Τάμπα τόσο ξεχωριστή, ακόμη και σήμερα. Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία και λόγω των Ισπανόφωνων συμμετεχόντων. Το Super Bowl XVIII ήταν μια δεύτερη νίκη στο Super Bowl για τον επικεφαλής προπονητή των Raiders, Tom Flores και τον Raiders QB, Jim Plunkett.

Tom Flores και Jim Plunkett – Διάσημοι Ισπανόφωνοι, Νικητές Super Bowl! Υπέροχη μάσκα προσώπου!

Ο Τομ Φλόρες ήταν ο πρώτος σημαντικός Ισπανός προπονητής στο NFL. Ο Jim Plunkett γεννήθηκε από Μεξικανοαμερικανούς γονείς και είναι επίσης ισπανικής καταγωγής. Κάθε ένα κέρδισε στο Super Bowl XV και επαναλήφθηκε στο Super Bowl XVIII, ωστόσο κανένα από τα δύο δεν βρίσκεται στο Hall of Fame σήμερα. Πώς συμβαίνει αυτό όταν το πρωτάθλημα λέει ότι επικεντρώνεται περισσότερο στις μειονότητες και τη συνεισφορά τους στο πρωτάθλημα; Με τόσο λίγους Ισπανόφωνους στο πρωτάθλημα, φαίνεται ότι μερικές θέσεις στο Hall of Fame θα ήταν πιο εύκολο να βρεθούν. Σκεφτείτε αυτό. Ο Bill Parcells κερδίζει ένα Super Bowl και βάζει τον Scott Norwood να του δώσει ένα άλλο (στην Tampa, btw, στο Super Bowl XXV), και βάζει τους Packers να τον καταστρέψουν σε ένα τρίτο, ωστόσο κερδίζει τον Flores στο Hall of Fame. Αν το Hall of Fame σημαίνει κάτι, ο Flores θα πρέπει να είναι εκεί, μαζί με τον Jim Plunkett. Ο Φλόρες είναι προπονητής που κέρδισε δύο φορές το Super Bowl και δεν περιλαμβάνεται στο Hall of Fame. Ο Jim Plunkett έχει μια καταπληκτική προσωπική ιστορία, ξεπερνώντας μια οικογενειακή ζωή με πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος και της τύφλωσης των γονιών του για να κερδίσει μια υποτροφία στο Στάνφορντ. Δυσκολεύτηκε νωρίς στην καριέρα του στο NFL, μετακομίζοντας από τη μια ομάδα που χάνει στην άλλη. Η επιτυχία του στα τέλη της καριέρας του αποτελεί έμπνευση για όλους τους ανθρώπους ότι η επιτυχία μπορεί πραγματικά να είναι προ των πυλών. Τι επιμονή και αφοσίωση να παλεύεις μέσα από τις προκλήσεις και τους αμφισβητίες και να προσπαθείς για αριστεία! Μπορείτε πάντα να έχετε μια νέα μέρα – αύριο! Δύο εικονίδια NFL που ανήκουν στο Hall of Fame του NFL.

Μάθημα: Οι Ισπανόφωνοι έχουν σημασία, και όχι μόνο στα χρόνια των εκλογών. Και η επιτυχία είναι πραγματικά μια ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και το θάρρος. Να έχουν αυτά σε περίσσεια.

Απολαύστε το Super Bowl!

Ο καθηγητής Walker παρέχει βασικές ομιλίες, παρουσιάσεις σεμιναρίων, προγράμματα κατάρτισης στελεχών και ενημερώσεις στελεχών. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα για τις ομιλίες του, αναφορές από πελάτες, επιλογές για προσαρμοσμένες ομιλίες και προγράμματα και λεπτομέρειες σχετικά με τον προγραμματισμό ενός προγράμματος για τον οργανισμό σας.

Τα πρόσφατα θέματα συζήτησης που απολάμβαναν οι πελάτες περιλαμβάνουν:

Από τα μεγάλα δεδομένα στα μεγάλα κέρδη: Αξιοποιήστε τα περισσότερα από τα δεδομένα και τα αναλύματά σας»

«Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης στην Εργασία»

«Ψηφιακή στρατηγική: Από τα δεδομένα στην κυριαρχία»

„Επιτυχία με ένα εργατικό δυναμικό μεταξύ των γενεών: Από τους Boomers στους Millennials“

«FinTech, πληρωμές και οικονομικές τάσεις και προοπτικές στον καταναλωτικό δανεισμό»

«Ο κόσμος το 2050: Κίνδυνοι και ευκαιρίες μπροστά»

«Ψηφιακή διαταραχή, αυτοματισμός, ανάλυση, επιστήμη δεδομένων και το μεγάλο κύμα δεδομένων»

Σχετικά με τον Russell Walker, Ph.D.

Ο καθηγητής Russell Walker βοηθά τις εταιρείες να αναπτύξουν στρατηγικές για τη διαχείριση του κινδύνου και την αξιοποίηση της αξίας μέσω αναλυτικών στοιχείων και Big Data. Διδάσκει στο Foster School of Business στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Από τα μεγάλα δεδομένα στα μεγάλα κέρδη: Επιτυχία με δεδομένα και Analytics, από το Oxford University Press (2015), διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να αποκομίσουν καλύτερα έσοδα από Big Data. Είναι ο συγγραφέας του κειμένου Κερδίζοντας με τη Διαχείριση Κινδύνων (World Scientific Publishing, 2013), η οποία εξετάζει τις αρχές και την πρακτική της διαχείρισης κινδύνων μέσω επιχειρηματικών περιπτώσεων.

Μπορείτε να τον βρείτε στο @RussWalker1492 και russellwalkerphd.com και bigdatatobigprofits.com

Apple, Don Shula, Elisha Gray, επιλεγμένα, Florida, Graybar, IBM, Jim Plunkett, Mac, NFL, Raiders, Super Bowl, Super Bowl LIV, Super Bowl XVIII, Tampa, Tom Flores, Walt Disney World, Ουάσιγκτον

Του Russell Walker, Ph.D.Ο Russell Walker βοηθά τις εταιρείες να αναπτύξουν στρατηγικές για τη διαχείριση του κινδύνου και την αξιοποίηση της αξίας μέσω αναλυτικών στοιχείων και μεγάλων δεδομένων. Έχει κάνει νέα έρευνα στη δημιουργία εσόδων από δεδομένα και την ψηφιακή διακοπή και συμβουλεύει κορυφαίες εταιρείες σε αυτά τα θέματα. Ως Διευθυντής Βιωματικής Μάθησης στο Analytics και Αναπληρωτής Καθηγητής Διδασκαλίας Μάρκετινγκ και Διεθνών Επιχειρήσεων στο Foster School of Business, στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ο Δρ. Walker είναι ακαδημαϊκός ηγέτης σκέψης στα αναλυτικά. Ο Russell Walker έχει αναπτύξει και διδάξει κορυφαία προγράμματα στελεχών για Big Data και Analytics, Strategic Data-Driven Marketing, Enterprise Risk, Operational Risk και Global Leadership. Πριν μετακομίσει στο Seattle and the Foster School, ο Dr. Walker ήταν Κλινικός Καθηγητής στο Kellogg School of Management του Northwestern University, όπου ίδρυσε και δίδαξε πολλά δημοφιλή μαθήματα ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνου. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου From Big Data to Big Profits: Success with Data and Analytics (Oxford University Press, 2015) που εξετάζει τις στρατηγικές δημιουργίας εσόδων από δεδομένα και την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων με επίκεντρο τα δεδομένα στη νέα ψηφιακή οικονομία. Είναι επίσης συγγραφέας του βραβευμένου κειμένου Winning with Risk Management (World Scientific Publishing, 2013), το οποίο εξετάζει τις αρχές και την πρακτική της διαχείρισης κινδύνου ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο Δρ Walker συμβουλεύεται εταιρείες σχετικά με τα θέματα Big Data και Analytics, Δημιουργία εσόδων δεδομένων, Διαχείριση Κινδύνων και Επιχειρηματική Στρατηγική. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Russell Walker στη διεύθυνση: [email protected] @RussWalker1776 russellwalkerphd.com