Earth Action: Ζητήστε από έναν αξιωματούχο να βοηθήσει στον τερματισμό της πλαστικής ρύπανσης

Earth Action: Ζητήστε από έναν αξιωματούχο να βοηθήσει στον τερματισμό της πλαστικής ρύπανσης

Oktober 4, 2022 0 Von admin

Για να τιμήσει τα 52 χρόνια δράσης εμπνευσμένη από την Ημέρα της Γης, το Earth911 παρουσιάζει 52 Δράσεις για τη Γη. Κάθε εβδομάδα μέχρι την Ημέρα της Γης 2023, θα κοινοποιούμε μια ενέργεια που μπορείτε να κάνετε για να επενδύσετε στη Γη και να κάνετε τη ζωή σας πιο βιώσιμη. Ωστόσο, η ανάληψη δράσης για το περιβάλλον δεν αφορά μόνο τις επιλογές σας ως άτομο. Όταν ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι συστημικό, σημαίνει επίσης ότι πιέζουμε για κυβερνητική δράση.

Αυτή την εβδομάδα, μπορείτε να επενδύσετε στη Γη ενθαρρύνοντας έναν υπάλληλο να αναλάβει δράση για την πλαστική ρύπανση.

Δράση: Ζητήστε από έναν αξιωματούχο να βοηθήσει στον τερματισμό της πλαστικής ρύπανσης

Πλαστική Ρύπανση

Το πλαστικό είναι ένα πολύπλευρο πρόβλημα. Το υλικό που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα δημιουργεί εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε όλο τον κύκλο ζωής του. σπάνια ανακυκλώνεται (και συχνά μη ανακυκλώσιμο). συμβάλλει σε γιγάντιες στροφές ρύπανσης των ωκεανών. και μάλιστα συσσωρεύεται στο ανθρώπινο σώμα ως μικροπλαστικά. Θα έπρεπε όλοι να εργαζόμαστε για έναν μεταπλαστικό κόσμο, αλλά η ατομική δράση δεν αρκεί για να φτάσει εκεί. Οι κυβερνήσεις μπορούν επίσης να διαδραματίσουν ένα ρόλο, ψηφίζοντας νομοθεσία που θα ρυθμίζει την παραγωγή και τα απόβλητα πλαστικών και θα παρέχει κίνητρα για βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Παγκόσμια συνθήκη για την πλαστική ρύπανση

Πέρυσι, το Περού και η Ρουάντα παρουσίασαν ένα προσχέδιο ανάλυση στη Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου νομικού πλαισίου που ρυθμίζει τη χρήση του πλαστικού. Τον Αύγουστο, η Νορβηγία και η Ρουάντα κυκλοφόρησαν το Συνασπισμός υψηλών φιλοδοξιών για τον τερματισμό της πλαστικής ρύπανσης. Ο συνασπισμός 20 χωρών ενώθηκε για να σφυρηλατήσει μια παγκόσμια συνθήκη για τα πλαστικά που θα τερματίσει τη ρύπανση από πλαστικά έως το 2040. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέρος αυτού του συνασπισμού.

Ο συνασπισμός έχει τρεις στρατηγικούς στόχους για τη συνθήκη: περιορισμό της κατανάλωσης πλαστικών. να επιτρέψει μια κυκλική οικονομία για τα πλαστικά. και να επιτύχουν περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση και ανακύκλωση πλαστικών. Έχουν δημιουργήσει επτά παραδοτέα για την επίτευξη των στόχων:

  1. Εξαλείψτε τα προβληματικά πλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων και των περιορισμών.
  2. Αναπτύξτε παγκόσμια κριτήρια και πρότυπα βιωσιμότητας για τα πλαστικά.
  3. Θέστε παγκόσμιες βάσεις και στόχους για τη βιωσιμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής των πλαστικών.
  4. Εξασφαλίστε διαφάνεια στην αλυσίδα αξίας των πλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των υλικών και της χημικής σύνθεσης.
  5. Δημιουργία μηχανισμών για την ενίσχυση των δεσμεύσεων, των στόχων και των ελέγχων με την πάροδο του χρόνου.
  6. Εφαρμογή παρακολούθησης και αναφοράς σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των πλαστικών.
  7. Διευκόλυνση αποτελεσματικής τεχνικής και οικονομικής βοήθειας, επιστημονικών και κοινωνικοοικονομικών αξιολογήσεων.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Μπορείτε πάντα να γράψετε στο δικό σας Εκπρόσωποι του Κογκρέσου, αλλά ο πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος αξιωματούχος που διορίζει διπλωμάτες για να υπηρετήσουν την αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι απίθανο ο πρόεδρος να δει προσωπικά την επιστολή σας, αλλά ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί όλη την αλληλογραφία. Ακολουθήστε τους Κατευθυντήριες γραμμές τηλεφώνησε στον Λευκό Οίκο ή έγραψε στον πρόεδρο.

Τι να Γράψετε

Το να γράψετε μια επιστολή σε έναν υπάλληλο μπορεί να είναι απλό, αλλά αν δεν έχετε χρόνο αυτή την εβδομάδα, μπορείτε να υπογράψετε την αναφορά στο EarthDay.org για την πλαστική ρύπανση σελίδα καμπάνιας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αναφορά τους για έμπνευση – η επιστολή σας δεν χρειάζεται να είναι πρωτότυπη, απλώς ακριβής. Στην επιστολή σας, μπορείτε να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί η πλαστική ρύπανση και τη σημασία της λήψης των βημάτων που περιγράφονται από τον Συνασπισμό Υψηλής Φιλοδοξίας. Ή μπορείτε να το κρατήσετε απλό και να παραλείψετε κατευθείαν να ζητήσετε από τον αξιωματούχο να υποστηρίξει τον συνασπισμό και να συμμετάσχει στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συνθήκης για τα πλαστικά.