6 εργαλεία για να παραμείνετε online ενώ ταξιδεύετε

6 εργαλεία για να παραμείνετε online ενώ ταξιδεύετε

März 17, 2023 0 Von admin
Εικόνα εξωφύλλου ιστολογίου Skyroam
Skyroam

Ας το παραδεχτούμε: Είτε πετάτε στην άλλη άκρη του κόσμου, στην άλλη άκρη της χώρας, είτε ακόμα και μόλις μία ή δύο ώρες μακριά, θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

Λόγω του αναπόσπαστου ρόλου που παίζει η τεχνολογία και το διαδίκτυο στη ζωή μας, μπορούμε να νιώθουμε λίγο γυμνοί όταν δεν έχουμε συνδεσιμότητα. Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι πιο δύσκολο να παραμείνουμε σε επαφή με τους φίλους μας, να ελέγξουμε τα υπόλοιπα των λογαριασμών μας, να επιβεβαιώσουμε τις κρατήσεις και να αναζητήσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουμε. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πρώτης σας νύχτας στο Παρίσι ή στο Σαν Φρανσίσκο, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για να βρείτε πού να φάτε το δείπνο.

Τα καλά νέα είναι ότι —στην εποχή της τεχνολογίας— έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια μια σειρά από εργαλεία και gadget που σας διευκολύνουν να παραμένετε στο διαδίκτυο όπου κι αν ταξιδεύετε.

Έχουμε συνεργαστεί με τους φίλους μας στο Skyroam για να καταλήξετε σε μια λίστα με έξι εργαλεία που πρέπει να βάλετε στη βαλίτσα σας, εάν θέλετε να παραμείνετε online, χωρίς διακοπή, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

1. Μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με μια ομάδα ανθρώπων—είτε είναι φίλοι, οικογένεια ή συνάδελφοι—είναι χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων όπως Χαλαρότητα ή Το πιο σημαντικόκαι τα δύο είναι ελεύθερα διαθέσιμα για μικρότερες ομάδες.

Αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν δωμάτια συνομιλίας που βασίζονται σε σύννεφο που προσφέρουν συνεχή ανταλλαγή μηνυμάτων σε όλες τις συσκευές. Ενώ και τα δύο εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για επιχειρήσεις, δεν υπάρχει κανόνας που να σας εμποδίζει να δημιουργήσετε μια παρουσία μιας πλατφόρμας για φίλους και συγγενείς—ή ακόμα και να δημιουργήσετε μια για να συζητήσετε ένα χόμπι με αγνώστους που έχετε γνωρίσει στο Διαδίκτυο.

Με μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να ενημερώσετε τα άτομα που σας ενδιαφέρουν να γνωρίζουν πότε φτάσατε στον προορισμό σας. Και μπορείτε επίσης να μοιράζεστε εύκολα εικόνες και βίντεο για να τους κάνετε να ζηλέψουν τις περιπέτειές σας.

2. Μια εξωτερική μπαταρία

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της παραμονής στο διαδίκτυο όταν ταξιδεύετε είναι η διατήρηση της φόρτισης της μπαταρίας. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάθεστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας όλη μέρα και δεν πρόκειται να αφήσετε το τηλέφωνό σας πίσω στο ξενοδοχείο σας ή στην Airbnb.

Μια απλή επένδυση 30 $ σε μια εξωτερική μπαταρία θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Ελαφριές και έτοιμες για ταξίδια από τη σχεδίασή τους, οι εξωτερικές μπαταρίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις φορητές συσκευές σας φορτισμένες καθώς περνάτε τη μέρα σας σε μια ξένη τοποθεσία.

3. Ένα προσωπικό hotspot

Όταν ταξιδεύετε, είστε πάντα σε επιφυλακή για wifi. Είτε είναι στο ξενοδοχείο, σε ένα εστιατόριο ή απλά περπατώντας στο δρόμο, οι άνθρωποι έχουν τα τηλέφωνά τους στο χέρι αναζητώντας συνδεσιμότητα, αλλά η εύρεση μιας ασφαλούς, σταθερής σύνδεσης είναι πάντα ένας αγώνας.

Το Wi-Fi του ξενοδοχείου μπορεί να είναι ακριβό ή να έχει κακή συνδεσιμότητα και το δημόσιο Wi-Fi μπορεί να μην είναι ασφαλές για την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Και δεν θέλετε να χάσετε ένα καταπληκτικό τοπικό εστιατόριο μόνο και μόνο επειδή δεν έχει το αυτοκόλλητο Wifi στην πόρτα του…

Εδώ είναι ένα προσωπικό hotspot—ένα gadget που σας προσφέρει έξοχος Σύνδεση WiFi—μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Για παράδειγμα, Skyroam προσφέρει ένα προσωπικό σημείο πρόσβασης WiFi με απεριόριστα δεδομένα για μόλις 9 $/ημέρα—μια πτώση στον κουβά σε σύγκριση με τις υψηλές χρεώσεις περιαγωγής που διαφορετικά μπορεί να επιβαρυνθείτε. Μπορείτε να νοικιάσετε από τη Skyroam ή μπορείτε να αγοράσετε τη δική σας συσκευή και να λάβετε υπηρεσία ανά ημέρα, μήνα ή GB με παγκόσμια δεδομένα.

Επιπλέον, η υπηρεσία τους είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 130 χώρες. Προγραμματίστε το επόμενο ταξίδι σας έχοντας στο μυαλό σας ένα προσωπικό hotspot, ώστε να μην ανησυχείτε για κάρτες SIM, συμβόλαια ή χρεώσεις περιαγωγής.

4. Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι ένα ασφαλές δίκτυο στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε μόλις συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Τα VPN δεν παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από μόνα τους. Ωστόσο, κρυπτογραφούν την κυκλοφορία, επιτρέποντάς σας έτσι να στέλνετε και να λαμβάνετε δεδομένα σε δημόσια δίκτυα διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο.

Όταν ταξιδεύετε, μπορεί να επιλέξετε να συνδεθείτε σε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi σε ένα Starbucks, για παράδειγμα. Υπάρχει ένα πρόβλημα: Ένας χάκερ μπορεί επίσης να συνδεθεί σε αυτό το δημόσιο δίκτυο. Εάν είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, μπορεί να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας.

Με τη σύνδεση σε ένα VPN αφού συνδεθείτε στο WiFi των Starbucks, αυτός ο επίδοξος χάκερ δεν θα μπορεί να δει τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Τα VPN είναι σχετικά φθηνά. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια αξιοπρεπή επιλογή στο γήπεδο 5 $/μήνα (π.χ. TorGuard).

5. Μια πλατφόρμα διαχείρισης έργου

Σκοπεύετε να κάνετε κάποιες εργασίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας; Μια πλατφόρμα διαχείρισης έργου όπως Trello ή Asana μπορεί να βοηθήσει εσάς και τους συναδέλφους σας να παραμείνετε στην ίδια σελίδα ακόμα και όταν εργάζεστε σε διαφορετικές ζώνες ώρας.

Χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα διαχείρισης έργου, η ομάδα σας μπορεί να συνεργάζεται ασύγχρονα χωρίς να χρειάζεται να πνίγεται η μία την άλλη σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα έργα προχωρούν αποτελεσματικά—ακόμα και στην περίπτωση, Ολοι στην ομάδα σας ταξιδεύει ταυτόχρονα.

6. Μια εφαρμογή για ταξίδια εκτός σύνδεσης

Ανάλογα με το πού πηγαίνετε, μπορεί να μην έχετε πάντα συνδεσιμότητα. Εάν βρίσκεστε σε μια αρκετά απομακρυσμένη τοποθεσία, ένα προσωπικό hotspot μπορεί να μην κάνει το κόλπο.

Για να γνωρίζετε πάντα πού πηγαίνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας που λειτουργεί και εκτός σύνδεσης.

Για παράδειγμα, οι Χάρτες Google κυκλοφόρησαν πρόσφατα ενημερώσεις που προσφέρουν υποστήριξη πλοήγησης βήμα προς βήμα όταν δεν είστε συνδεδεμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε την ηρεμία που έρχεται με το να γνωρίζετε ότι μπορείτε να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β—ακόμα και όταν βρίσκεστε σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη στη γη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές εφαρμογές που λειτουργούν καλά εκτός σύνδεσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου από την ομάδα του TripSavvy.

Πριν από λίγο καιρό, τα ταξίδια σήμαιναν να εγκαταλείψουμε την ευκολία που συνοδεύει το να είσαι πάντα συνδεδεμένος. Όμως, χάρη σε μια σειρά από νέες καινοτομίες που έχουν φτάσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν ισχύει πλέον.

Ενώ μπορεί να μην χρειαστείτε όλα έξι από αυτά τα εργαλεία για να παραμείνετε στο διαδίκτυο ενώ ταξιδεύετε, μερικά από αυτά μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας—ανεξάρτητα από το πού τυχαίνει να βρεθείτε στον κόσμο.