3 Συμβουλές οικονομικών που θα πληρώσουν για τις επόμενες διακοπές σας

3 Συμβουλές οικονομικών που θα πληρώσουν για τις επόμενες διακοπές σας

März 16, 2023 0 Von admin

Όταν εξετάζετε το κόστος των πτήσεων, των ξενοδοχείων, της ενοικίασης αυτοκινήτων και των γευμάτων, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το 75% των Αμερικανών συσσώρευση χρέους πιστωτικής κάρτας να πληρώσει για διακοπές. Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει το 10% του ετήσιου εισοδήματός του έξοδα που σχετίζονται με τις διακοπές. Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πάνω από 15% ή και περισσότερο.

Όταν σταματήσετε να το σκεφτείτε, το να ξοδέψετε τόσα πολλά από τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο σε ένα ταξίδι μπορεί να μην είναι η καλύτερη χρήση των κεφαλαίων σας. Όταν επιστρέψετε από τις διακοπές σας, θα χρειαστεί να εργαστείτε διπλάσια για να πληρώσετε το χρέος που έχετε συγκεντρώσει για να απολαύσετε το χρόνο σας έξω από το γραφείο. Και αν δεν εξοφλήσετε το χρέος σας αμέσως, θα καταλήξετε να επιβαρυνθείτε με υψηλούς τόκους.

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα δεν θέλετε να θυσιαστείτε να κάνετε απίστευτες διακοπές μόνο και μόνο για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αντίθετα, πιθανότατα σας ενδιαφέρει να μάθετε μερικούς τρόπους για να διαχειρίζεστε καλύτερα τα χρήματά σας για να αντισταθμίσετε το κόστος των επερχόμενων ταξιδιών σας.

Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά σε τρεις συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε μετρητά για μια βροχερή μέρα—και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για να πληρώσετε για τις επόμενες διακοπές σας.

1. Ανοίξτε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης (HYSA)

Τα τελευταία χρόνια, ΥΣΑ έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή επειδή προσφέρουν υψηλά επιτόκια, τα οποία συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 1% και 2% APY. Αυτά τα ποσοστά μπορεί να μην ακούγονται τεράστια. Όταν όμως αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ο μέσος λογαριασμός ταμιευτηρίου προσφέρει 0,09%το ενδιαφέρον σας αυξάνεται γρήγορα.

Για παράδειγμα, εάν έχετε αποταμιεύσει 5.000 $ για το ταμείο έκτακτης ανάγκης και κρατάτε αυτά τα μετρητά σε ένα HYSA που πληρώνει 1,5% APY, θα κερδίζετε 75 $ ετησίως. Εάν το HYSA σας προσφέρει 2% APY, θα κερδίζετε 100 $ ετησίως—χωρίς να χρειαστεί να σηκώσετε ούτε ένα δάχτυλο.

Όσο περισσότερα χρήματα αποθηκεύετε στο HYSA σας, τόσο περισσότερα έσοδα από τόκους θα κερδίζετε. Ποιός ξέρει? Μια μέρα μπορεί να μπορέσετε να πληρώσετε για το σύνολο των διακοπών σας μόνο με τόκο.

2. Κάντε εύκολα αλλαγές στον τρόπο ζωής

Ίσως είναι βολικό να πάρετε ένα Uber σπίτι μετά τη δουλειά. Αλλά αυτά τα κόστη μπορούν γρήγορα να αθροιστούν.

Καλά νέα: Μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σωρό μετρητά αλλάζοντας τις συνήθειές σας και παίρνοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή περπατώντας στον προορισμό σας.

Για παράδειγμα, εάν ζείτε στη Νέα Υόρκη, το ελάχιστος βασικός ναύλος για ένα UberX είναι 7 $, ενώ η τιμή του α εισιτήριο μετρό μονής διαδρομής είναι $3. Περπατώντας ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μερικές φορές την εβδομάδα αντί να παραγγείλετε αυτοκίνητο, μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 50 $ κάθε μήνα (ή 600 $ ετησίως).

Προσθέστε τα όλα και αυτό είναι αρκετό για να πληρώσετε για ένα πτήση μετ‘ επιστροφής από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ομοίως, πολλοί άνθρωποι πληρώνουν επίσης για συνδρομές στο γυμναστήριο που δεν χρησιμοποιούν—ή τουλάχιστον δεν χρησιμοποιούν αρκετά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί ξοδεύουν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο αχρησιμοποίητες συνδρομές γυμναστηρίου.

Αντί να πληρώνετε 50 $ ή περισσότερα κάθε μήνα για να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, αναζητήστε τρόπους για να ασκηθείτε δωρεάν – όπως να κάνετε μεγάλες βόλτες, να κάνετε push-ups, να τρέξετε ή να παίξετε ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή βόλεϊ στο τοπικό σας πάρκο . Χάρη στο YouTube, υπάρχει επίσης ένας ατελείωτος αριθμός εκπαιδευτικών βίντεο γυμναστικής στα οποία μπορείτε να έχετε δωρεάν πρόσβαση—από το σπίτι.

Στις ΗΠΑ, το μέσο κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο είναι $58 κάθε μήνα. Εγκαταλείποντας το γυμναστήριο και βρίσκοντας δωρεάν τρόπους άσκησης, μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 696 $. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να καλύψει ένα καλό κομμάτι των επόμενων διακοπών σας.

3. Επενδύστε με το Stash

Καθώς ξεκινάμε τη νέα χρονιά, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας—ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές το 2020.

Ο συνεργάτης μας, Θέτω κατά μέρος, μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε και να επενδύσετε τα χρήματά σας απευθείας από μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά. Μέχρι σήμερα, η Stash έχει βοηθήσει πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους να διαθέσουν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.(*1)

Το Stash είναι μια εφαρμογή προσωπικής χρηματοδότησης και επένδυσης. Ως κάτοχος λογαριασμού Stash, μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε σε περισσότερες από 288 μεμονωμένες μετοχές και ETF με μόλις 5 $. Όταν ξοδεύετε χρήματα κάθε μέρα χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σας κάρτα Stash, μπορείτε επίσης να κερδίσετε Stock-Back® Ανταμοιβές σε καθημερινές αγορές.2

Ο Stash έχει τρία σχέδιατα οποία έχουν ως εξής:

1. Αρχάριος

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα εισόδου που προσφέρει πρόσβαση σε έναν προσωπικό επενδυτικό λογαριασμό και έναν χρεωστικό λογαριασμό που κερδίζει Stock-Back® Επιβραβεύσεις για καθημερινές αγορές.2,5 Αυτός ο λογαριασμός κοστίζει μόλις $1/μήνα.3

2. Ανάπτυξη

Με έναν λογαριασμό Growth, θα απολαμβάνετε τα ίδια πλεονεκτήματα με τον λογαριασμό για αρχάριους. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να ανοίξετε και να επενδύσετε είτε σε παραδοσιακό είτε σε Roth IRA. Αυτός ο λογαριασμός κοστίζει 3 $/μήνα.3

3. Stash+

Η premium επιλογή συνδρομής της εταιρείας ονομάζεται Stash+. Αυτός ο λογαριασμός περιλαμβάνει τα ίδια πλεονεκτήματα των λογαριασμών Αρχαρίου και Ανάπτυξης. Αλλά μπορείτε επίσης να κερδίσετε 2x Stock-Back® Επιβραβεύσεις για καθημερινές αγορές που πραγματοποιούνται με τη χρεωστική σας κάρτα Stash.2 Οι λογαριασμοί Stash+ κοστίζουν 9 $/μήνα.3

Λάβετε 20,20 $ μόνο για εγγραφή

Εάν το Stash ακούγεται σαν κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για τις επόμενες διακοπές σας, ίσως θελήσετε να ανοίξετε έναν λογαριασμό αμέσως. Η εταιρεία προσφέρει ένα μπόνους μετρητών 20,20 $ για νέους κατόχους λογαριασμών Stash Invest που Εγγραφείτε εδώ έως 31 Ιανουαρίου 2020.4 Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 $ για να ξεκινήσετε.

Κάνοντας μερικές εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής, εξοικονομώντας τα χρήματά σας στα σωστά μέρη και επενδύοντας στο Stash, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα μπορούσατε να πληρώσετε για αυτές τις επόμενες διακοπές που θα σας αλλάξουν τη ζωή.

Εδώ είναι να πάρετε έξυπνες οικονομικές αποφάσεις και να φτάσετε στον προορισμό των ονείρων σας νωρίτερα!

1Ως „Set Aside“ ορίζονται οι πλήρεις εισερχόμενες μεταφορές από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης προς το Stash Invest σε όλους τους τύπους λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένου του χρεωστικού λογαριασμού από τις 9/11/2015. Αυτή η τιμή δεν επηρεάζει τις αναλήψεις.

2Stash Stock-Back δεν υποστηρίζεται ούτε υποστηρίζεται από την Green Dot Bank, την Green Dot Corporation, τη Visa USA ή οποιαδήποτε από τις αντίστοιχες θυγατρικές τους, και κανένα από τα παραπάνω δεν έχει καμία ευθύνη να εκπληρώσει τυχόν ανταμοιβές μετοχών που κερδίζονται μέσω αυτού του προγράμματος.

3Θα επιβαρύνεστε επίσης τις τυπικές προμήθειες και τα έξοδα που αντικατοπτρίζονται στην τιμολόγηση των ETF στο λογαριασμό σας, καθώς και χρεώσεις για διάφορες βοηθητικές υπηρεσίες που χρεώνουν η Stash και ο θεματοφύλακας.

4 Η προώθηση υπόκειται σε Οροι και Προϋποθέσεις. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της Προσφοράς πρέπει (1) να έχετε έναν μεμονωμένο λογαριασμό μεσιτείας σε καλή κατάσταση (2) να συνδέσετε έναν λογαριασμό χρηματοδότησης (π.χ. έναν τραπεζικό λογαριασμό) με τον λογαριασμό σας Stash Invest και (3) να ξεκινήσετε μια ελάχιστη κατάθεση 5,00 στον λογαριασμό επενδύσεών σας .

5 Το άνοιγμα λογαριασμού του χρεωστικού λογαριασμού υπόκειται στην έγκριση της Green Dot Bank. Υπηρεσίες χρεωστικού λογαριασμού που παρέχονται από και χρεωστική κάρτα Stash Visa που εκδίδεται από την Green Dot Bank, μέλος FDIC, σύμφωνα με άδεια από τη Visa USA Inc. Επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από την Stash Investments LLC, όχι από την Green Dot Bank και δεν είναι ασφαλισμένα από την FDIC, Όχι Εγγυημένη τράπεζα και μπορεί να χάσει αξία.

Το Dollar Flight Club είναι συνεργάτης της Stash επί πληρωμή.

Επενδυτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από την Stash Investments LLC, έναν εγγεγραμμένο σύμβουλο επενδύσεων στην SEC. Αυτό το υλικό έχει διανεμηθεί μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται ως επενδυτική, νομική, λογιστική ή φορολογική συμβουλή. Η επένδυση περιλαμβάνει ρίσκο.