10 εύκολοι τρόποι για να σκοτώσεις μια αράχνη χωρίς να την αγγίξεις

10 εύκολοι τρόποι για να σκοτώσεις μια αράχνη χωρίς να την αγγίξεις

April 23, 2023 0 Von admin

Οι αράχνες είναι μερικά από τα πιο τρομακτικά πλάσματα στον πλανήτη και για πολλούς από εμάς, το να τις αγγίξουμε είναι ένα γεγονός που πρέπει να αποφεύγεται – ακόμα κι αν το φυσικό μας ένστικτο είναι να θέλουμε να τις ξεφορτωθούμε.

Ενώ οι περισσότερες αράχνες είναι αβλαβείς και δεν θα συμβεί τίποτα κακό αν τις αγγίξουμε, θα εξηγήσω σε αυτό το άρθρο πώς είναι δυνατόν να σκοτώσετε μια αράχνη χωρίς να την αγγίξετε χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Επιπλέον, θα εξετάσω αρχικά πώς είναι δυνατόν να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι σας!

Πώς να σκοτώσετε μια αράχνη χωρίς να την αγγίξετε

Ίσως τους φοβάστε και απλά δεν σας αρέσει η ιδέα να μαζέψετε μια μεγάλη τριχωτή αράχνη ή ακόμα χειρότερα, υποψιάζεστε ότι ένας καφέ ερημίτης ή άλλο δηλητηριώδες αραχνοειδές βρίσκεται στο σπίτι σας. Λοιπόν, εδώ είναι οι πιο εύκολοι τρόποι για να σκοτώσετε μια αράχνη χωρίς καν να χρειαστεί να την αγγίξετε.

1. Ξεπλύνετε με νερό

Όπως όλα τα μικρά ζώα, οι αράχνες μπορούν να σκοτωθούν από το νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πνιγούν, αλλά ότι απλά θα συνθλιβούν κάτω από το βάρος του νερού. Άλλωστε, οι αράχνες είναι πολύ ελαφριές.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει έναν κραυγαλέο περιορισμό. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε πάντα σε εσωτερικούς χώρους, καθώς είναι απίθανο να θέλετε να μουσκέψετε τον εσωτερικό σας χώρο για να απαλλαγείτε από μια αράχνη.

Αυτή η μέθοδος περιορίζεται στην εφαρμογή είτε έξω είτε στο ντους, μπανιέρα ή νεροχύτη. Ευτυχώς, στις αράχνες αρέσει να κάνουν ντους γιατί χρειάζονται νερό.

2. Παγιδέψτε το σε ένα φλιτζάνι ή ποτήρι

Ο απλούστερος και ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να πιάσετε μια αράχνη είναι να την παγιδεύσετε σε ένα ποτήρι. Με αυτόν τον τρόπο, το έχετε υπό έλεγχο και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε με αυτό στη συνέχεια.

Παρά την κινητικότητά τους και τις ικανότητές τους να δημιουργούν ιστό, οι αράχνες δεν μπορούν να αναποδογυρίσουν το ποτήρι.

Για να σκοτώσετε μια αράχνη αφού την έχετε φυλακίσει κάτω από ένα ανασηκωμένο ποτήρι, απλώς σηκώστε το ποτήρι και χτυπήστε το με ένα παλιό περιοδικό ή ένα παπούτσι καθώς προσπαθεί να διαφύγει.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ο έλεγχος των επικίνδυνων ειδών. Εάν αναγνωρίσετε μια δηλητηριώδη αράχνη στο σπίτι σας, μην προσπαθήσετε να τη σκοτώσετε μόνοι σας. Αν και είναι σπάνιο, οι αράχνες μπορούν, στην πραγματικότητα, να σκοτώσουν ανθρώπους. Μην πλησιάζετε δηλητηριώδεις αράχνες — καλέστε έναν επαγγελματία και αφήστε τους να το χειριστούν.

Επιπλέον, αν δείτε μια πολύ μεγάλη αράχνη στο σπίτι σας, να ξέρετε ότι πιθανότατα θα είναι πολύ μεγάλη για να τη σκοτώσετε με μια εφημερίδα.

3. Ψεκάστε με λευκό ξύδι και νερό

Το λευκό ξύδι μπορεί να σκοτώσει τις αράχνες. Αλλά δεν είναι το μόνο ζωντανό πράγμα που μπορεί να βλάψει από αυτό. Το ξύδι περιέχει – κατά μέσο όρο – 5% οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να σκοτώσει άλλα έντομα, καθώς και φυτά.

Επιλέξτε είτε καθαρό λευκό ξύδι είτε αραιώστε το σε λίγο νερό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα σκοτώσει την αράχνη. Το καθαρό ξύδι θα σκοτώσει την αράχνη σχεδόν αμέσως, ενώ ένα αραιωμένο διάλυμα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο.

4. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα

Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απομακρύνετε μια αράχνη από το δρόμο σας. Η αράχνη δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη δύναμη της αναρρόφησης και είτε θα πεθάνει είτε θα παραμείνει για πάντα στη σακούλα κενού.

Δεδομένου ότι η αναρρόφηση είναι τόσο δυνατή, είναι πιθανό να σκοτώσει την αράχνη καθώς τραβιέται προς τα μέσα, λυγίζοντας την με λάθος τρόπους.

5. Χρησιμοποιήστε το Bug Spray

Τα σπρέι για σφάλματα, είτε είναι απωθητικά είτε είναι φονικά, έχουν ανάμεικτα αποτελέσματα. Ενώ οι δολοφόνοι σφαλμάτων σίγουρα θα σκοτώσουν την αράχνη που σας πειράζει (λογοπαίγνιο), δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Μια άλλη αράχνη θα πάρει τη θέση της.

Από τεχνικής άποψης, τα σπρέι για σφάλματα είναι φυτοφάρμακα, οπότε φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες για τη χρήση φυτοφαρμάκων σε εσωτερικούς χώρους όταν ψεκάζετε.

Όταν πρόκειται για εντομοαπωθητικά, τα οποία υποτίθεται ότι εμποδίζουν πολλά είδη να εισβάλουν στο σπίτι σας (συμπεριλαμβανομένων των αράχνων), η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το ακριβές απωθητικό και την ποσότητα του που εφαρμόσατε.

Ενώ έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στα κουνούπια, δεν υπάρχει ακόμη μελέτη που να δοκιμάζει την αποτελεσματικότητά τους στις αράχνες.

6. Πιάστε το σε μια κολλώδη παγίδα ζωύφιων

Οι κολλώδεις παγίδες είναι πολύ αποτελεσματικές για όλους τους τύπους εντόμων, ειδικά τις μύγες. Το να πιάσεις μια αράχνη σε αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο καθώς είναι πιο επιδέξιες από τις μύγες και δεν είναι τόσο εύκολο να αποκτήσεις μια αράχνη, αλλά δεν είναι αδύνατο.

Αφήστε μια κρεμαστή κολλώδη παγίδα με πολλές μύγες πάνω της κοντά στη φωλιά της αράχνης σας. Εάν είστε τυχεροί, η αράχνη θα έλκεται από τις μύγες και θα κολλήσει στην ταινία.

7. Ποδοπάτησε ή Χτύπησε την Αράχνη

Η μόνη 100% αποτελεσματική λύση είναι να σκοτώσετε την αράχνη με φυσική δύναμη. Χρησιμοποιήστε παλιές εφημερίδες, ένα παπούτσι ή κυριολεκτικά οτιδήποτε άλλο δεν σας πειράζει να χτυπήσετε μια αράχνη για να τη σκοτώσετε.

Εάν δεν χάσετε, πιθανότατα θα σκοτώσετε την αράχνη με ένα μόνο χτύπημα.

8. Ασφυξία

Το να προσπαθείς να πνίξεις μια αράχνη είναι ένα συνηθισμένο λάθος. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας από τους λιγότερο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταλάβετε πώς να σκοτώσετε μια αράχνη χωρίς να την αγγίξετε.

Οι άνθρωποι παγιδεύουν τις αράχνες σε μικρά βάζα και αφήνουν τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της, αλλά αυτός είναι ένας πολύ αναποτελεσματικός τρόπος να σκοτώσεις μια αράχνη. Τα έντομα χρειάζονται γενικά απίστευτα μικρές ποσότητες οξυγόνου για να επιβιώσουν, καθώς τα αναπνευστικά τους συστήματα δεν είναι καν παρόμοια με τα θηλαστικά.

Μια αράχνη μπορεί να ζήσει σε ένα μικρό βάζο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν πεθάνει, είναι πιο πιθανό να πεθάνει από ασιτία παρά από ασφυξία. Αρα εσύ μπορώ πνίξετε μια αράχνη παγιδεύοντάς την σε ένα βάζο, αλλά είναι απλώς ένας αστεία αναποτελεσματικός τρόπος να τη σκοτώσετε.

9. Αφήστε ανοιχτά τα παράθυρα και τις πόρτες

Εδώ είναι μια επαναστατική ιδέα — αποδεχτείτε το γεγονός ότι η εν λόγω αράχνη δεν είναι καν επικίνδυνη για εσάς και αφήστε την να φύγει από το σπίτι σας. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα συμβεί, ειδικά αν υπάρχει φαγητό στο σπίτι σας.

Ωστόσο, κρατώντας ένα κοντινό παράθυρο μισάνοιχτο, δίνετε τουλάχιστον την ευκαιρία στην αράχνη να φύγει. Εάν δεν υπάρχουν έντομα για να πιάσει και να φάει στο σπίτι σας, σίγουρα θα θέλει να φύγει – διαφορετικά, κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα.

10. Ζητήστε από κάποιον άλλο να το σκοτώσει

Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό – όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας. Απλώς ζητήστε από κάποιον άλλο από το σπίτι να ασχοληθεί με την αράχνη.

11. Ρίξτε σε σπρέι μαλλιών

Το σπρέι μαλλιών είναι σίγουρα θανατηφόρο για τις αράχνες (και άλλα έντομα επίσης). Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος – είναι μια λύση που αποτελείται από μια δέσμη χημικών. Πιθανότατα θα μπορούσε να σκοτώσει έναν ενήλικο άνθρωπο αν εισπνεύσει αρκετά.

Εάν δεν έχετε ένα σπρέι για σφάλματα στο χέρι, το σπρέι μαλλιών είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο.

12. Παρουσιάστε το στη γάτα σας

Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος της αράχνης, καθώς η γάτα σας μπορεί να μην ενδιαφέρεται για μια μικροσκοπική αράχνη που δεν μπορεί καν να παρατηρήσει. Αλλά οι γάτες λατρεύουν να παίζουν με μικρά ζώα. Αν αφήσετε τη γάτα σας να βγει στην αυλή, θα δείτε ότι παίζει με τις σαύρες πριν τις σκοτώσει.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις αράχνες. Εάν η αράχνη γίνει αρκετά ελκυστική για τη γάτα, θα σκοτωθεί. Μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή της γάτας προς την αράχνη με ένα λέιζερ ή κυριολεκτικά σηκώνοντάς την και πηγαίνοντάς την στην αράχνη.

Ωστόσο, οι αράχνες αγαπούν να επιλέγουν τις ψηλότερες γωνίες στα δωμάτια για να φτιάξουν τους ιστούς τους, οπότε η γάτα σας μπορεί να μην μπορεί να τις φτάσει.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το είδος της αράχνης δεν είναι δηλητηριώδες. Δεν θέλετε η γάτα σας να αρρωστήσει εξαιτίας μιας μικροσκοπικής αράχνης.

Αποτρέποντας τις αράχνες να μπουν στο σπίτι σας

Τώρα που έχετε σκοτώσει τις αράχνες που μολύνουν το σπίτι σας, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν ποτέ.

Καθαρίζετε τακτικά το σπίτι σας

Ο σκοπός του καθαρισμού είναι απλός — δημιουργεί ένα ανεπιθύμητο περιβάλλον για τις αράχνες. Αυτό το κάνει με δύο τρόπους.

Πρώτον, κρατώντας το σπίτι σας καθαρό, ελαχιστοποιείτε τον αριθμό των εντόμων σε αυτό. Εάν υπάρχουν λιγότερα έντομα, υπάρχει λιγότερη τροφή για τις αράχνες. Εάν υπάρχει λιγότερη τροφή για τις αράχνες, θα υπάρχουν λιγότερες αράχνες.

Δεύτερον, η δημιουργία ιστού δεν είναι εύκολη. Εάν καθαρίζετε τακτικά, θα αφαιρείτε τακτικά τον ιστό. Η αράχνη στο σπίτι σας θα πρέπει να φτιάχνει τον ιστό ξανά και ξανά. Αυτό είναι σπατάλη ενέργειας και σύντομα θα αναγνωρίσει το σπίτι σας ως εχθρικό μέρος.

Η διαθεσιμότητα τροφής και το καταφύγιο είναι οι δύο βάσεις του οικοτόπου κυριολεκτικά για κάθε μεμονωμένο ζωικό είδος στον κόσμο. Αφαιρείς ένα ή ακόμα καλύτερα, αφαιρείς και τα δύο και δημιουργείς ένα εχθρικό περιβάλλον.

Όταν πρόκειται για χώρους αποθήκευσης (ή το γκαράζ), φροντίστε να αφαιρέσετε τα κουτιά από το πάτωμα, αν είναι δυνατόν. Αυτό τους κάνει λιγότερο προφανές σπίτι για τις αράχνες, καθώς αγαπούν την ακαταστασία. Αξίζει επίσης να κλείσετε τα κουτιά με ταινία για να μην το πάρουν.

Ψεκάστε το σπίτι σας με αιθέρια έλαια

Οι τρεις ουσίες που αναφέρονται συχνότερα για την απώθηση των αράχνων είναι το έλαιο λεμονιού, το έλαιο μέντας και τα φρούτα του κάστανου. Δύο από αυτά τα τρία είναι αιθέρια έλαια, επομένως πρέπει να υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από τον ισχυρισμό ότι τα αιθέρια έλαια κρατούν τις αράχνες μακριά, σωστά;

Καλά, σύμφωνα με την Journal of Economic Entomologyτα αιθέρια έλαια με βάση το λεμόνι δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στις αράχνες (ή τουλάχιστον καμία επίδραση στις τρεις οικογένειες αραχνών που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα).

Τα αιθέρια έλαια με βάση τη μέντα είναι διαφορετικά, ωστόσο, καθώς η ίδια έρευνα τεκμηρίωσε μια αρνητική αντίδραση σε αυτά τα έλαια, καθώς και στα φρούτα του κάστανου.

Γιατί οι αράχνες μισούν τα αιθέρια έλαια μέντας; Επειδή βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην όσφρησή τους για να πιάσουν θήραμα. Οι έντονες μυρωδιές, ανεξάρτητα από το αν είναι αποκρουστικές ή ευχάριστες, ξεπερνούν εντελώς τις αισθήσεις τους.

Οι αράχνες μπορούν να αισθανθούν τις μυρωδιές γύρω τους με τα πόδια τους, γι ‚αυτό αποφεύγουν να περπατούν σε μια περιοχή που μυρίζει σαν μέντα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να απωθήσετε τις αράχνες αναμειγνύοντας μόλις 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου με βάση τη μέντα με μισό λίτρο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Ανακινήστε το και ψεκάστε το γύρω από το σπίτι σας. Αυτή δεν είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη θανάτωση αράχνων, αλλά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τις κρατήσετε μακριά χωρίς να τις αγγίξετε.

Χρησιμοποιήστε Προϊόντα Εξολοθρευτή Ιστού

Ενώ μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας φυτοφάρμακα που θα σκοτώσουν τις αράχνες σε επαφή και θα κρατήσουν μακριά τυχόν εισερχόμενες αράχνες, τα προϊόντα εμπορικής ποιότητας είναι πιο αποτελεσματικά. Έχουν δοκιμαστεί και αναπτυχθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Οι περισσότεροι από αυτούς βασίζονται πραγματικά σε ορισμένες από τις μεθόδους που ανέφερα προηγουμένως. Χρησιμοποιούν κάποια μορφή ισχυρού οξέος που σκοτώνει τα έντομα κατά την επαφή (όπως οξικό οξύ). Αυτό το οξύ συνδυάζεται με αιθέρια έλαια που εμποδίζουν την εισβολή νέων αράχνων.

Έτσι, αντί να φτιάξετε το δικό σας απωθητικό αράχνης, αφήστε τους επαγγελματίες να το χειριστούν.

Κλείσιμο όλων των ανοιγμάτων

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι φοβούνται τόσο πολύ τις αράχνες είναι το γεγονός ότι μπορούν να σέρνονται ακόμα και στα πιο μικρά κενά. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να σφραγίζετε όλα τα ανοίγματα στους τοίχους, τα παράθυρα και τις πόρτες σας.

Οι περισσότερες αράχνες χρειάζονται λιγότερο από μισή ίντσα χώρου για να συρθούν μέσα από μια ρωγμή στο σπίτι σας.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τις αράχνες έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να τοποθετήσετε σήτες εντόμων στα παράθυρά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κρατήσετε τα παράθυρα ανοιχτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς τον κίνδυνο να μπουν αράχνες μέσα.

Συχνές Ερωτήσεις Δολοφονία και Απώθηση Αράχνων

Συνοψίζοντας: Σκοτώνοντας αράχνες χωρίς να τις αγγίξετε

Οι περισσότερες αράχνες μπορούν εύκολα να θανατωθούν με το να τις ρίξουν, ψεκάζοντάς τις με σπρέι για ζωύφια ή ακόμα και με ξύδι. Μπορείτε να τα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα εάν πραγματικά δεν θέλετε να πλησιάσετε ή μπορείτε απλώς να ζητήσετε από κάποιον άλλο να το κάνει.

Το κλειδί είναι να μην επιστρέψουν οι αράχνες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κρατώντας το σπίτι σας καθαρό, κάτι που το κάνει λιγότερο ελκυστικό για τις αράχνες, ενώ τα αιθέρια έλαια με βάση τη μέντα έχει επίσης αποδειχθεί ότι τις αποτρέπουν.