Το Jet Lag εξηγείται και πώς να το καταπολεμήσετε

Το Jet Lag εξηγείται και πώς να το καταπολεμήσετε

März 16, 2023 0 Von admin

Όλοι έχουμε ξαναπάει εκεί: Είναι Κυριακή βράδυ και μόλις γύρισες σπίτι από υπέροχες διακοπές. Μετά από μια διασκεδαστική εβδομάδα και μια κουραστική μέρα ταξιδιού, το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε, ώστε να είστε έτοιμοι για μια σημαντική συνάντηση το πρωί.

Αλλά καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, παλεύετε να κοιμηθείτε. Δυο και μάλιστα τρεις ώρες μετά, εξακολουθείς να τρεμοπαίζεις στο κρεβάτι λόγω του… τζετ λαγκ.

 

Τι είναι το Jet Lag;

Όταν ταξιδεύετε από τη μια ζώνη ώρας στην άλλη, το σώμα σας κύκλος ύπνου χρειάζεται λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί (συνήθως, είναι λίγες μέρες). Σε κάνει να νυστάζεις και να είσαι ευερέθιστος… AKA είναι ό,τι χειρότερο, ανεξάρτητα από το αν χτυπήσει στις διακοπές ή όταν επιστρέψεις στο σπίτι.

Το jet lag μπορεί πραγματικά να ρίξει ένα κλειδί στα σχέδια των διακοπών σας. Εάν δεν μπορείτε κοιμήσου το βράδυθα έχετε όρεξη να χουχουλιάζετε όλη μέρα αντί να εξερευνήσετε το νέο σας περιβάλλον.

Το jet lag μπορεί επίσης να είναι τεράστιος πόνος όταν επιστρέφετε σπίτι από ένα ταξίδι. Θα νόμιζες ότι το να είσαι σπίτι, να επιστρέψεις στο κρεβάτι σου και η ρουτίνα θα ήταν αρκετά για να σε αποκοιμίσουν. Οχι. Το jet lag δεν χτυπά μόνο μονόδρομα.

 

Πώς να καταπολεμήσετε το Jet Lag

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε ενάντια στις επιπτώσεις του jet lag είναι να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες ύπνου και να επιτύχετε φυσική κατάσταση στον ύπνο. Η φυσική κατάσταση ύπνου είναι μια κατάσταση γενικής υγείας και ευεξίας, που τροφοδοτείται από ποιοτικό ύπνο. Όταν κατακτήσετε τη φυσική κατάσταση στον ύπνο, θα είστε καλά ξεκούραστοι πριν από ένα μεγάλο ταξίδι—καθιστώντας ευκολότερη την ανάκτηση από οποιεσδήποτε αλλαγές ώρας.

Η τήρηση ενός τακτικού προγράμματος ύπνου, η παραμονή ενυδατωμένη και η αποφυγή του αλκοόλ και της καφεΐνης πριν τον ύπνο είναι μερικές συμβουλές κοινής λογικής για έναν καλό ύπνο.

Εάν έχετε μια ολονύκτια πτήση που προσγειώνεται το πρωί, προσπαθήστε να κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε και μετά αναγκάστε τον εαυτό σας να μείνετε ξύπνιος όλη την επόμενη μέρα. Ας ελπίσουμε ότι, αναγκάζοντας το σώμα σας να προσαρμοστεί στο νέο πρόγραμμα, ο κύκλος του ύπνου σας θα παρακάμψει το κανονικό του πρόγραμμα. Εναλλακτικά, εάν η πτήση σας είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσγειωθείτε το βράδυ, δοκιμάστε να πάτε για ύπνο αμέσως όταν προσγειωθείτε. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν μελατονίνη να έχετε έναν καλό ύπνο την πρώτη νύχτα για μέγιστη ενέργεια την επόμενη μέρα.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης εξελίξεις στην τεχνολογία ύπνου που αναδιαμορφώνουν πλήρως την εμπειρία ύπνου, όπου και ο σύντροφός μας Οκτώ ύπνος μπαίνει στην εξίσωση.

 

Eight Sleep’s Mission

Σύμφωνα με α πρόσφατη μελέτη Gallup, ο μέσος Αμερικανός κοιμάται μόλις 6,8 ώρες τη νύχτα. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί οι περισσότεροι ειδικοί υγείας συνιστούν ότι χρειαζόμαστε από επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ προκειμένου το σώμα μας να ξεκουράζεται επαρκώς και να ανεφοδιάζεται με καύσιμα.

Το Eight Sleep έχει μια αποστολή να το διορθώσει. Με απλά λόγια, στόχος της εταιρείας είναι να «τροφοδοτήσει το ανθρώπινο δυναμικό μέσω του βέλτιστου ύπνου».

Χάρη στα επαναστατικά προϊόντα ύπνου τους, το Eight Sleep έχει βοηθήσει πάνω από 30.000 άτομα να ανακτήσουν 50 εκατομμύρια+ ώρες ύπνου μέχρι σήμερα.

 

The Eight Sleep Pod

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος είναι ένας από τους πιο συχνά παραγνωρισμένους παράγοντες που συμβάλλουν στον καλό βραδινό ύπνο. Και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε να επιτύχετε μια βέλτιστη θερμοκρασία. Απαιτεί περισσότερα από το να βάλεις μια επιπλέον κουβέρτα από το κρεβάτι ή να τη βγάλεις.

Ο τύπος του στρώματος, τα μαξιλάρια και οι κουβέρτες που χρησιμοποιείτε, η θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας και το υλικό της πιτζάμες που φοράτε, επηρεάζουν το πόσο ζεστό ή κρύο αισθάνεστε όταν κοιμάστε. Κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνεται ζέστη ενώ εσείς κρυώνετε—ή το αντίστροφο—επειδή κάθε άτομο έχει τη δική του βέλτιστη θερμοκρασία ύπνου.

The Pod είναι ένα επαναστατικό νέο στρώμα από την Eight Sleep που λύνει αυτό το πρόβλημα εντελώς. Το στρώμα μαθαίνει την ιδανική θερμοκρασία ύπνου κάθε ατόμου και προσαρμόζει δυναμικά τη θερμοκρασία του στρώματος όλη τη νύχτα για να εξασφαλίσει έναν τέλειο βραδινό ύπνο.

Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας θέλει να κοιμάται σε πιο ζεστές συνθήκες, η πλευρά του μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι τις 115 μοίρες (όχι ότι θα το συνιστούσαμε!). Από την άλλη πλευρά, αν είστε λάτρης των πιο δροσερών περιβαλλόντων ύπνου, το πλάι σας μπορεί να ρυθμιστεί στις 55 μοίρες. Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων.

 

Τεχνολογία επόμενου επιπέδου

Όταν έρθει η ώρα να ξυπνήσετε, ο θερμικός συναγερμός του Pod μειώνει σταδιακά τη θερμοκρασία της επιφάνειας του στρώματός σας μέχρι να ξυπνήσετε.

Το Pod διαθέτει επίσης ενσωματωμένους αισθητήρες που μετρούν τον καρδιακό σας ρυθμό, τον αναπνευστικό ρυθμό και τις φάσεις ύπνου, προκειμένου να καθορίσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Και με το Συνδρομή 8PLUSθα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και να προσδιορίζετε πόσο καλά κοιμάστε κάθε βράδυ — απευθείας από μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά.

Επιπλέον, το The Pod ενσωματώνεται επίσης με τα Google Home, Amazon Echo, Next και Philips Hue, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε αυτόματα τη θερμοκρασία του κρεβατιού σας ανάλογα με την ώρα ύπνου που προτιμάτε.

 

Άνεση επόμενου επιπέδου

The Pod είναι επίσης ένα από τα πιο άνετα στρώματα που θα ζήσετε ποτέ. Αμέσως μετά, θα ερωτευτείτε το αναπνεύσιμο μαλακό πλεκτό κάλυμμα που καλύπτει το στρώμα. Κάτω από αυτό βρίσκεται το Active Grid, το οποίο είναι διάτρητο με τρύπες για να επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και τη βιομετρική ανάλυση. Δεν σταματάει ούτε εκεί. Κάτω από το Active Grid υπάρχουν τέσσερα στρώματα προσαρμοστικού αφρού πιστοποιημένου CertiPur.

Μαζί, το μαλακό πλεκτό κάλυμμα, το Active Grid και τα προσαρμοστικά στρώματα αφρού παρέχουν βέλτιστη ροή αέρα ενώ σας προσφέρουν βέλτιστη υποστήριξη πλάτης για οποιαδήποτε θέση ύπνου ταυτόχρονα.

 

Η τέλεια θεραπεία για το Jet Lag

Στο τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συνέλθετε από το jet lag και να είστε σε φόρμα ύπνου από το The Pod.

Παραγγείλετε το δικό σας σήμερα με έκπτωση 200 $ συν μια δωρεάν κουβέρτα βαρύτητας (που συνήθως κοστίζει 300 $). Η εταιρεία προσφέρει ακόμη και μια δοκιμή 100 διανυκτερεύσεων χωρίς κινδύνους, με δωρεάν αποστολή και επιστροφές για όλες τις παραγγελίες. Δεδομένου ότι ένας καλός βραδινός ύπνος είναι κρίσιμος για να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας, γιατί να μην τον δώσετε μια περιστροφή και να δείτε πώς επηρεάζει το κλείσιμο του ματιού σας.

Εδώ πρέπει να ξεκουράζεστε κάθε μέρα. Το μυαλό και το σώμα σας —και η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας— θα σας ευχαριστήσουν για αυτό.

 

Καλόν ύπνο!

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ;

 

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ

The post Το Jet Lag Explained and How to Combat It εμφανίστηκε πρώτα στο Dollar Flight Club.