Το Irish Spring Soap κρατά τις μύγες μακριά;

Το Irish Spring Soap κρατά τις μύγες μακριά;

April 23, 2023 0 Von admin

Το ιρλανδικό ανοιξιάτικο σαπούνι συνιστάται συχνά ως χρήσιμο εργαλείο για να κρατάτε μακριά τις μύγες και πολλά άλλα έντομα. Συχνά ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, γι‘ αυτό πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν το ιρλανδικό ανοιξιάτικο σαπούνι κρατά τις μύγες μακριά για τα καλά.

Εάν το κάνει – γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό; Αν όχι, τι μπορώ κάνετε για να κρατήσετε τις μύγες μακριά; Στο σημερινό άρθρο, θα απαντήσω σε όλες αυτές τις ερωτήσεις για να εξηγήσω πώς να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το σπίτι σας.

Το Irish Spring Soap κρατάει τις μύγες μακριά;

Δεν υπάρχει ακαδημαϊκή έρευνα που να αποδεικνύει ότι το ιρλανδικό ανοιξιάτικο σαπούνι κρατά μακριά τις μύγες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα σαπούνια οποιουδήποτε είδους θα κρατήσουν τις μύγες μακριά.

Το Irish Spring Soap απωθεί άλλα παράσιτα;

Το ιρλανδικό ανοιξιάτικο σαπούνι μπορεί να σκοτώσει έντομα εάν συνδυαστεί με νερό. Σαπουνόνερο ξεπλένει το ανώτερο προστατευτικό στρώμα στο σώμα ενός εντόμου. Αυτό προκαλεί την ξήρανση του εντόμου.

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα παράσιτα (π.χ. σκίουροι και κουνέλια), είναι πιθανό να αποφύγουν ένα φυτό που περιβάλλεται από ιρλανδικό ανοιξιάτικο σαπούνι επειδή δεν τους αρέσει η έντονη μυρωδιά. Όλα αυτά είναι θεωρητικά και τα αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα.

Το Irish Spring Soap κρατά τις μύγες μακριά;

Πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες με φυσικό τρόπο

Εδώ είναι οι καλύτερες φυσικές πρακτικές αποτροπής μυγών.

1. Σπιτικό Απωθητικό Μυγών

Φτιάξτε το δικό σας απωθητικό για τις μύγες με αιθέρια έλαια (λεβάντα, λεμονόχορτο και μέντα λειτουργούν καλύτερα). Συνδυάστε το λάδι με νερό και ψεκάστε το γύρω (5 σταγόνες έως ένα λίτρο είναι αρκετές).

Ωστόσο, αυτά τα απωθητικά εξατμίζονται με τον καιρό, έτσι οι μύγες θα επιστρέψουν.

2. Διάλυμα ξυδιού και σαπουνιού πιάτων

Το ξύδι δεν είναι μόνο θανατηφόρο για τα έντομα λόγω της οξύτητάς του, αλλά μισούν και την έντονη μυρωδιά του. Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων με 300 χιλιοστόλιτρα ξύδι και μισό λίτρο νερό και στη συνέχεια ψεκάστε.

Ενώ αυτή η λύση είναι αποτελεσματική στο να σκοτώνει τις μύγες, το ξύδι σκοτώνει επίσης τα φυτά – επομένως αποφύγετε την επαφή με αυτά που θέλετε να κρατήσετε.

3. Κεριά Citronella

Αυτά τα κεριά είναι κατασκευασμένα από αιθέρια έλαια citronella, τα οποία είναι αποδεδειγμένα αποκρουστικός. Είναι πιο αποτελεσματικά εάν χρησιμοποιούνται σε κλειστούς χώρους.

Αν τα ανάψετε στο σπίτι ή σε μια βεράντα θα κρατήσετε τις μύγες μακριά, αλλά είναι ουσιαστικά άχρηστα στο ύπαιθρο επειδή το άρωμα διαλύεται εύκολα.

4. Φύτευση βοτάνων

Η μέντα, το catnip, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι είναι φυσικά εντομοαπωθητικά. Όμως, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των συμπυκνωμένων αιθέριων ελαίων και των φυτών από τα οποία προέρχονται.

Εάν καλύψετε τη βεράντα σας με βότανα, είναι πιθανό οι μύγες να μείνουν μακριά. Αλλά είναι απίθανο τα βότανα να κρατήσουν τις μύγες μακριά σε έναν κήπο.

Αφαίρεση μυγών με χημικά

Τα χημικά αποτρεπτικά μέσα θεωρούνται συχνά τα πιο αποτελεσματικά.

1. Εντομοκτόνα

Τα εντομοκτόνα είναι αποτελεσματικοί δολοφόνοι σφαλμάτων, σκοτώνοντας όλα τα έντομα, όχι μόνο τις μύγες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμη η χρήση τους στην περιοχή σας προτού ξοδέψετε τα χρήματά σας.

2. Κρεμαστές Μυγοπαγίδες

Οι κρεμαστές μυγοπαγίδες καλύπτονται με μια κολλώδη ουσία που προσελκύει τις μύγες. Αυτό αναμιγνύεται με ένα εντομοκτόνο που σκοτώνει τις μύγες.

Αυτές οι παγίδες είναι αποτελεσματικές σε κλειστούς χώρους, όπως αχυρώνες και κουζίνες, επειδή οι μύγες δεν μπορούν να αγνοήσουν το ελκυστικό άρωμα.

Όπως και με τα εντομοκτόνα, αυτές οι παγίδες δεν αποτελούν μακροπρόθεσμη λύση.

Πώς να αποτρέψετε τις μύγες από το να επιστρέψουν

Ενώ οι παραπάνω μέθοδοι θα απαλλαγούν προσωρινά από τις μύγες, εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε για να τις εξαφανίσετε εντελώς.

1. Σφραγίστε ρωγμές, τρύπες και κενά

Κλείστε όλα τα σημεία εισόδου για να αποτρέψετε την είσοδο μυγών στο σπίτι σας. Ακριβώς όπως και άλλα ζώα – οι μύγες θέλουν να παραμείνουν ζεστές και αφού μπορούν να στριμώξουν μέσα από μικροσκοπικές τρύπες, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τις κρατήσετε έξω.

2. Διατηρείτε τις επιφάνειες και τα δάπεδα καθαρά

Οι μύγες χρειάζονται τροφή για να επιβιώσουν και μπορούν να φάνε σχεδόν οτιδήποτε αποσυντίθεται. Έτσι, αν χύσετε χυμό και δεν τον καθαρίσετε, οι μύγες θα έλκονται από τη ζάχαρη.

Όλα τα υπολείμματα τροφών είναι ελκυστικά για τις μύγες.

3. Σφραγίστε τους κάδους κομπόστ και σκουπιδιών

Δεδομένου ότι τα τρόφιμα που αποσυντίθενται είναι η κύρια πηγή θρεπτικών συστατικών για τις μύγες (για να μην αναφέρουμε ότι τα χρειάζονται για αναπαραγωγή), συχνά συγκλίνουν σε κάδους απορριμμάτων.

Σφραγίζοντας τα με καπάκια που δεν αφήνουν τον αέρα να βγει έξω, οι μύγες δεν θα μυρίσουν το φαγητό που σαπίζει και δεν θα έλκονται από τους κάδους σας.

Εάν αφαιρέσετε όλες τις τροφές για μύγες και τις περιοχές αναπαραγωγής από το σπίτι σας, σχεδόν εγγυάστε ένα σπίτι χωρίς μύγες.

4. Καλλιεργήστε έντονα αρωματικά φυτά που μισούν οι μύγες

Η φύτευση γύρω από κρίσιμες περιοχές, όπως οι κάδοι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους αποσπάσετε την προσοχή από τις μυρωδιές που θα μπορούσαν να τους προσελκύουν. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι τα αρωματικά φυτά δεν είναι 100% αποτελεσματικά σε ανοιχτούς χώρους.

5. Αλλαγή φωτισμού

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα έντομα δεν έλκονται από όλα τα φώτα εξίσου – έλκονται κυρίως από φώτα εντός της περιοχής μήκους κύματος 300 έως 650 nm. Δεδομένου ότι το ορατό φάσμα του φωτός είναι μεταξύ 400 και 800 nm, τα έντομα έλκονται σε περισσότερο από το ήμισυ του φάσματος του ορατού φωτός.

Δεν είναι καλά νέα για εμάς. Αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ (λογοπαίγνιο) – τα κίτρινα φώτα και οι σωλήνες αλογόνου δεν προσελκύουν τόσο σφάλματα όσο τα UV, τα μπλε και τα πράσινα φώτα. Σκεφτείτε να αλλάξετε τον φωτισμό σας για να κρατήσετε μακριά τις μύγες.

6. Βελτιώστε τον αερισμό

Αυτό είναι ένα υπέροχο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε τις μύγες από το σπίτι σας. Ο καθαρός αέρας δεν τους είναι τόσο ελκυστικός όσο ο μπαγιάτικος αέρας τους είναι ενστικτωδώς ελκυστικός.

Δεδομένου ότι οι μύγες τρέφονται με σάπια βλάστηση και μέρη ζώων, και το οξυγόνο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο υποβάθμισης, τα μέρη με λιγότερο οξυγόνο είναι ελκυστικά για αυτούς.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει Πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες στο γκαζόν σας

Ετυμηγορία: Το Irish Spring Soap κρατά τις μύγες μακριά

Το ιρλανδικό ανοιξιάτικο σαπούνι δεν είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για να κρατάτε μακριά τις μύγες, αν και μερικοί άνθρωποι το ορκίζονται. Ωστόσο, θα σκοτώσει τις μύγες αν το αναμίξετε με νερό ως ένα είδος εντομοκτόνου DIY, αλλά η ίδια η μυρωδιά δεν είναι αποτρεπτική.

Αυτό που είναι πάντα πιο ωφέλιμο αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις μύγες είναι να εστιάσετε σε δοκιμασμένες μεθόδους. Αυτό σημαίνει να διατηρείτε την αυλή και το σπίτι σας ώστε να μην τα προσελκύετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κεριά σιτρονέλλας και διάφορα φυτά και βότανα που αντιπαθούν, καθώς και μυγοπαγίδες και εντομοκτόνα (μόνο έξω), για να μειώσετε τον πληθυσμό μυγών γύρω από το σπίτι σας.