Το Dagab μεταβαίνει σε πλαστικές παλέτες SRS

Το Dagab μεταβαίνει σε πλαστικές παλέτες SRS

Februar 2, 2023 0 Von admin

Πλαστική παλέτα srs, Σουηδικό Σύστημα Επιστροφών, Dagab, Axfoods

  • Οι πλαστικές παλέτες SRS ταιριάζουν απόλυτα με τη «δομή logistics του μέλλοντος» της Dagab, όπου ο αυτοματισμός και η βιωσιμότητα βρίσκονται στο επίκεντρο.

  • Με κλήρωση περίπου 1,4 εκατομμυρίων παλετών ετησίως, η Dagab γίνεται ο μεγαλύτερος χρήστης για ενοικιαζόμενες παλέτες SRS.

Στοκχόλμη, Σουηδία, Φεβρουάριος 2023 – Την 1η Φεβρουαρίου, η Dagab ξεκίνησε μια διαδικασία σταδιακής κατάργησης των ξύλινων παλετών και αντικατάστασής τους με πλαστικές επαναχρησιμοποιούμενες παλέτες SRS «έξυπνες για το κλίμα» για ενοικίαση για τη μεταφορά φρούτων και λαχανικών στα καταστήματα της Axfood σε όλη τη Σουηδία. Σε ετήσια βάση, αυτό θα ανέρχεται σε περίπου 1,4 εκατομμύρια παλέτες, και Επόμενο γίνεται έτσι ο μεγαλύτερος χρήστης της SRS μέχρι σήμερα των γκρι παλετών πλήρους μεγέθους της πισίνας.

Η πλαστική παλέτα SRS είναι τυποποιημένη και προσαρμοσμένη για αυτόματο χειρισμό. Αντέχει σε υψηλή καταπόνηση, είναι ανθεκτικό στην τριβή και λειτουργεί καλά σε περιβάλλον κατάψυξης. Ζυγίζει 10 κιλά λιγότερο από μια αντίστοιχη ξύλινη παλέτα. Με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της παλέτας είναι 15 χρόνια, δεν εκπέμπει σκόνη ή ροκανίδια. Αυτό, αναφέρει η SRS, παρέχει ένα πιο υγιές εργασιακό περιβάλλον για όλους όσους το χειρίζονται καθ‘ όλη τη διάρκεια της ροής.

Η Dagab λειτουργεί και αναπτύσσει το Όμιλος Axfoodγκάμα προϊόντων της και είναι υπεύθυνη για ολόκληρη τη ροή των αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης και της μεταφοράς. Η Dagab διασφαλίζει ότι τα τρόφιμα και τα αγαθά διατίθενται στις άλλες αλυσίδες καταστημάτων Willys, Hemköp και της Axfood, αλλά και σε εξωτερικούς επιχειρηματικούς πελάτες και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Dagab παράγει επίσης προϊόντα επωνυμίας της Axfood’s house. Η Dagab απασχολούσε σχεδόν 3.000 άτομα πέρυσι. Η στροφή της εταιρείας σε συστήματα αυτοματοποιημένης διαχείρισης έπαιξε ρόλο στη μετατροπή.

«Στη Dagab, χτίζουμε αυτήν τη στιγμή την ισχυρότερη δομή logistics του μέλλοντος, όπου ο αυτοματισμός και η βιωσιμότητα βρίσκονται στο επίκεντρο», δήλωσε ο Daniel Månsson, υπεύθυνος περιοχής κατηγορίας, φρούτα και λαχανικά, στο Dagab. «Σε σχέση με αυτό, μεταβαίνουμε στη διανομή όλων των φρούτων και λαχανικών σε πλήρεις παλέτες SRS, οι οποίες είναι πολύ πιο κατάλληλες από τις ξύλινες παλέτες για αυτοματοποιημένες ροές».

Τον Δεκέμβριο, η Dagab εγκαινίασε τη νέα της εθνική αποθήκη φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών στη Landskrona. Με τη νέα αποθήκη δημιουργούνται προϋποθέσεις για αυξημένη απόδοση και μεγαλύτερους μελλοντικούς όγκους. Κάθε μέρα, η Dagab παραδίδει περίπου 3.800 παλέτες με φρούτα και λαχανικά σε καταστήματα σε όλη τη χώρα. Αλλάζοντας τις ξύλινες παλέτες σε πλαστικές παλέτες SRS, η Dagab μειώνει τις εκπομπές της κατά περισσότερους από 100 τόνους CO2e ετησίως.

«Η Dagab θα είναι πλέον ο μεγαλύτερος χρήστης των έξυπνων για το κλίμα παλετών μας μέχρι σήμερα και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε για να συμβάλουμε στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανίας τροφίμων», πρόσθεσε η Sigrid Helgason, Key Account Manager στο Svenska Retursystem. «Είμαστε επίσης χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε σε όλο και περισσότερους υπαλλήλους στις ροές προϊόντων της Dagab ένα σημαντικά πιο υγιεινό εργασιακό περιβάλλον».

Σχετικά με το Σουηδικό Σύστημα Επιστροφών (SRS)

Το SRS είναι το έξυπνο κυκλικό σύστημα για τα τρόφιμα της χώρας. Το SRS υπάρχει για να κάνει τις ροές αγαθών της βιομηχανίας τροφίμων πιο αποτελεσματικές και πιο έξυπνες για το κλίμα. Η βασική ιδέα είναι ότι η διανομή του κλάδου θα πρέπει να γίνεται με κοινές παλέτες και κουτιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Η SRS ανήκει εξίσου στο σουηδικό παντοπωλείο και στην Ένωση Παντοπωλείων.

Σχετικά Άρθρα

Η Malin Jennerholm νέα διευθύνουσα σύμβουλος στο Svenska Retursystem

Σουηδικό Σύστημα Επιστροφών Πηγές Διαχείρισης Logistics

Η λύση τρένου μειώνει τις εκπομπές για το SRS