Συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο Food Vlogging

Συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο Food Vlogging

Januar 16, 2023 0 Von admin

Η ινδική βιομηχανία τροφίμων έχει δει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Είτε είναι οι γευστικές κουζίνες είτε οι νέες ατμόσφαιρες, τα εστιατόρια στην Ινδία έχουν ανθίσει. Η άνοδος των γνώστες της πολιτιστικά πλούσιας κουζίνας και των λάτρεις της μαγειρικής έχει ανοίξει το δρόμο για τάσεις μάρκετινγκ επιρροών στα social media.

Σύμφωνα με Tubular LabsΤα βίντεο για φορτηγά τροφίμων, πλανόδιους πωλητές και οργανωμένες κουζίνες έχουν αποκτήσει νέα δημοτικότητα ειδικά στο YouTube:

Τα στατιστικά στοιχεία του YouTube δείχνουν ότι τα βίντεο βιντεοσκόπησης τροφίμων έχουν ζήτηση

Πηγή: Tubular Lab

Και τα δυο επωνυμίες τροφίμων και επιρροές μοιράζονται ορισμένα κοινά στοιχεία, όπως ελκυστικά γραφικά, αυθεντικότητα και πιστή κοινότητα, που τα βοηθούν να γίνουν viral.

Είτε κάποιος προσπαθεί να βρει μια συνταγή για ένα πιάτο που μαγειρεύει για πρώτη φορά είτε θέλει να βρει διάσημο street food στην Ινδίαο προορισμός τους θα ήταν το YouTube όπου food vloggers έχουν απαντήσεις για αυτούς.

Φαγητό vlogging είναι ουσιαστικά η δημιουργία βίντεο είτε για την εμπειρία του φαγητού είτε για την παρασκευή ενός πιάτου από την αρχή. Τα δημοφιλή βιντεολόγια για φαγητό, με τεράστιο αριθμό followers, δημιουργούνται συνήθως στο YouTube και στο Instagram. Αυτές οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν τη δυνατότητα στους καλοφαγάδες και στους σπιτικούς μάγειρες σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν με τους ακόλουθούς τους και να μοιραστούν την τέχνη τους.

Οι καλύτεροι ινδικοί vloggers φαγητού στο YouTube και στο Instagram

Ως καταναλωτές, τείνουμε πάντα να βασιζόμαστε σε κριτικές στο τέλος της ημέρας για να λάβουμε μια απόφαση. Οι κριτικές πελατών εκτιμώνται από κάθε επωνυμία.

Ειδικά τα εστιατόρια επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις κριτικές και ακόμη και η κακή εμπειρία ενός μόνο πελάτη θα μπορούσε να είναι αρνητική για νέα εγχειρήματα.

Τούτου λεχθέντος, πολλά νέα εστιατόρια χρειάζονται καλές κριτικές για να αποκτήσουν πελάτες και ως εκ τούτου αξιοποιούν τη χρήση τους βιντεοσκόπηση τροφίμων βίντεο στα οποία βρίσκουν συναρπαστικά διατροφικές προκλήσεις όπου οι influencers μπορούν να διαγωνιστούν ή να ζητήσουν από έναν influencer να αναθεωρήσει την κουζίνα τους και να το προτείνει στους followers και τους συνδρομητές τους.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικούς από τους κορυφαίους food vloggers στο YouTube και στο Instagram:

1. Μοχάμεντ Ιρφάν:

Ο Μοχάμεντ Ιρφάν, με το Χρυσό Κουμπί Παίξτε για την επίτευξη 1 εκατομμυρίου συνδρομητών στο κανάλι του για βιντεολόγια φαγητού στο YouTube.

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Μοχάμεντ Ιρφάν τρέχει ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοσκόπηση τροφίμων κανάλια στο YouTube. Έχει περίπου 3 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του, Η άποψη του Ιρφάνκαι τα δημοφιλή βίντεό του κερδίζουν περίπου 6 εκατομμύρια προβολές.

Είναι γνωστός για τα βίντεό του σε μερικά από τα καλύτερο φαγητό του δρόμου στην Ινδίακριτικές biryani και απίστευτο προκλήσεις διατροφής φαγητού (για παράδειγμα, πικάντικο φαγητό του δρόμου και αδειάζοντας έναν κουβά-μπιριάνι!).

2.Priyanka Tiwari:

Η Priyanka Tiwari, η οποία έχει συνολικά 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της για το food vlogging στο YouYube και 84,1 χιλιάδες followers στο Instagram.

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Μια άλλη YouTuber και vlogger, γνωστή για το περιεχόμενό της που περιστρέφεται γύρω από το φαγητό και τα ταξίδια, είναι Priyanka Tiwari. Έγινε δημοτικότητα με τα βίντεό της για το παραδοσιακό φαγητό του Ρατζαστάνι. Το κανάλι της έχει βίντεο με μερικά από τα καλύτερο φαγητό του δρόμου στην Ινδία που μπορείτε να ανατρέξετε όταν ταξιδεύετε.

Έχει πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει κερδίσει έως και 22 εκατομμύρια προβολές για ένα βίντεο. Ο κόσμος την αγαπά για την λαμπερή της προσωπικότητα και μάλιστα την υποδέχτηκε καλά για την παρουσία της στην τηλεόραση στην τηλεόραση. Παρουσιάστηκε επίσης ως η ανερχόμενη ψηφιακή αίσθηση στο ABP News.

3.Madras Samayal:

  Η Angela Steffi, η συγγραφέας του ιστολογίου Steffi's Recipes και είναι υπεύθυνη για τους 5 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της για βιντεοσκόπηση τροφίμων στο YouTube Madras Samayal.

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Η πανδημία οδήγησε σε πολλούς σπιτικούς μάγειρες να μοιράζονται τις συνταγές τους στο διαδίκτυο και τέτοιες σπιτικές Οι σελίδες μαγειρικής μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε τις αγαπημένες μας κουζίνες εστιατορίων μέσα στους ασφαλείς τοίχους των σπιτιών μας.

Ενα τέτοιο βιντεοσκόπηση τροφίμων Το κανάλι YouTube που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους των Ταμίλ είναι Μαντράς Σαμαγιάλ με περίπου 5 εκατομμύρια συνδρομητές και προβολές έως και 10 – 16 εκατομμύρια. Είναι γνωστή για το μαγείρεμα της παραδοσιακής κουζίνας του Ταμίλ Ναντού με απλές και ακριβείς συνταγές.

4. Farhana Suhail:

Η Farhana Suhail, επηρεαστής και γνώστης του φαγητού με 27,5 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram.

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Εκτός από τα κανάλια στο YouTube, οι επιρροές τροφίμων αυξάνονται και στο Instagram. Εάν είστε κάποιος που του αρέσει να εξερευνά νέα μέρη στο Chennai που αναζητάτε ιδιαίτερα πικάντικο φαγητό του δρόμουμπορείτε να δείτε τη σελίδα της Farhana Suhail @newtochennai όπου φτιάχνει τροχούς εξοικονόμησης χρόνου για αυτά.

Είναι μεγάλη γνώστης του φαγητού και της μόδας. Μπορείτε να τη βρείτε να περιγράφει τις πιο περίπλοκες λεπτομέρειες των λιχουδιών που σερβίρονται από μερικά από τα πιο υποβαθμισμένα εστιατόρια στο Chennai.

5. Deeba Rajpal:

  Η Deeba Rajpal, μια επιρροή τροφίμων παθιασμένη με το ψήσιμο και να μοιράζεται τις συνταγές της.  Στέκεται στο περιοδικό της «Passionate about Baking Chocolate».

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Ένας άλλος Instagrammer του οποίου η σελίδα είναι οπτικά ενοχλητική και πολύ εμπνευσμένη για τους λάτρεις των γλυκών και τους αρτοποιούς. Η σελίδα της Deeba Rajpal @passionateaboutbaking είναι μια απόλαυση για τους τρελούς λάτρεις των γλυκών.

Είναι συγγραφέας, αρτοποιός και φωτογράφος τροφίμων. Μοιράζεται συνταγές και σύντομα βίντεο ψησίματος στη σελίδα της. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες της είναι τόσο αισθητικά που σε κάνουν να καταβροχθίζεις τα επιδόρπια μέσα από την οθόνη σου.

Τώρα που έχετε μυηθεί σε μερικά από τα Οι καλύτεροι ινδικοί βιντεολόγες φαγητού στο YouTube και το Instagram, ίσως αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους. Η επόμενη ενότητα θα σας πει πώς το βιντεοσκόπηση τροφίμων Η θέση λειτουργεί και γιατί υπάρχει ζήτηση για τέτοιους παράγοντες επιρροής στο παρόν σενάριο μάρκετινγκ.

Γιατί λειτουργεί;

Οι επωνυμίες τροφίμων αξιοποιούν τους παράγοντες επιρροής για δύο λόγους. Πρώτον, η αυθεντικότητα που μεταφέρουν οι influencers στο κοινό τους απομακρύνει εντελώς την προσέγγιση πωλήσεων που επικρατεί γύρω από μια επωνυμία.

Δεύτερον, οι influencers έχουν ένα έτοιμο πιστό κοινό που είναι πιο πιθανό να μετατραπεί. Έχει επίσης ένα κυματιστικό αποτέλεσμα όταν το εν λόγω κοινό θα κάνει like, κοινοποιεί και σχολιάζει τα βίντεο, γεγονός που οδηγεί σε τεράστια βελτίωση της απόδοσης επένδυσης (ROI).

Η έρευνα μάς λέει ότι η χρήση του μάρκετινγκ επιρροής στη βιομηχανία τροφίμων ενισχύει το ποσοστό αφοσίωσης και ΕγώΤα nfluencers φέρνουν 5 φορές καλύτερα αποτελέσματα από τις κανονικές διαφημίσεις. Μια διαφημιστική προσέγγιση μπορεί να μην λειτουργεί πάντα, καθώς δεν προκαλεί το κοινό να διερευνήσει περαιτέρω το περιεχόμενο. Αλλά με έναν influencer, το κοινό τείνει να γίνει περίεργο και θα ήθελε να έχει την ίδια εμπειρία.

Η δημιουργία αυτής της δουλειάς εξαρτάται επίσης από τον τύπο του influencer με τον οποίο συνεργάζεται μια επωνυμία. Για τις μεγάλες μάρκες τροφίμων με καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, οι μακρο-influencers όπως οι διασημότητες και οι επικριτές τροφίμων με τεράστιους ακόλουθους θα λειτουργούσαν. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ένα άτομο δεν μπορούσε να αποφασίσει για μια επωνυμία από μια ομάδα δημοφιλών εμπορικών σημάτων τροφίμων, ο επηρεαστής του μπορεί να τον βοηθήσει να καταλήξει σε μια γρήγορη απόφαση.

Με τοπικές αλυσίδες τροφίμων και μάρκες τροφίμων, Οι μικρο-influencers έχουν μεγάλη επίδραση αν και έχουν λιγότερους θεατές και ακόλουθους. Οι περισσότεροι μικρο foodie influencers είναι είτε νέοι είτε μητέρες ενθουσιώδεις με τις τοπικές επωνυμίες τροφίμων, το διάσημο street food στην Ινδία ή την πρόσφατη τάση ολοκλήρωσης των διατροφικών προκλήσεων που οργανώνονται όχι μόνο από πλανόδιους πωλητές αλλά και από δημοφιλή εστιατόρια.

Οι επωνυμίες τροφίμων ευδοκιμούν σε μικρο-influencers καθώς έχουν ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο κοινό-στόχο που είναι χρήσιμο για να προσελκύσει το τοπικό πλήθος.

Το μάρκετινγκ επιρροής στη βιομηχανία τροφίμων δεν τοποθετείται σε ένα πλαίσιο όπου υπάρχει μια κοινότητα με μόνο περιεχόμενο τροφίμων. Οι επωνυμίες χρησιμοποιούν επίσης διάφορους μικρο-influencers με κύριο περιεχόμενο τα ταξίδια, τον τρόπο ζωής ή το χιούμορ.

Για παράδειγμα, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων όπως οι Sunday Stir, Chocolate Dough and Butter, The Madras Kneads κ.λπ. έχουν συνεργαστεί με @thatmalluchick που είναι ψηφιακός δημιουργός στο Instagram και έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακόλουθους. Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν η Snickers που συνεργάζεται με δημιουργούς κόμικ όπως π.χ @srimathi_chimu και @akil.jackson για τη νέα διαφημιστική τους καμπάνια στο Instagram.

Συμβουλές για vlogging

Εάν ενδιαφέρεστε να εγχειρηθείτε στον τομέα του βιντεοσκόπηση τροφίμωνεδώ είναι μερικά αποτελεσματικά συμβουλές για vlogging που θα μπορούσε να σας βοηθήσει:

1. Γνωρίστε την επωνυμία σας:

Είναι σημαντικό να περιορίσετε το ενδιαφέρον σας αρχικά. Αυτό επιτρέπει στα βίντεό σας να ξεχωρίζουν ανάμεσα στον έντονο ανταγωνισμό. Υπάρχει πάντα ένα κοινό που πρόκειται να σχετίζεται με την επωνυμία σας, αν κρίνουμε από την άνοδο των βίντεο ASMR. Κάντε το brand σας μοναδικό και σας εκπροσωπεί.

2. Ταξινομήστε τον εξοπλισμό σας:

Ναι, το φαγητό πρέπει να φαίνεται καλό. Αλλά δεν χρειάζεται να περιμένετε τον ιδανικό εξοπλισμό κάμερας για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο vlogging. Μπορείτε να ξεκινήσετε με την κάμερα του smartphone σας εάν έχει καλή ανάλυση. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο και μια καλή ρύθμιση φωτισμού. Πάρτε αυτά τα τρία κομμάτια εξοπλισμού στα χέρια σας και είστε έτοιμοι.

3. Να είστε συνεπείς:

Συνιστάται να ανεβάζετε περιεχόμενο σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς βοηθά στη δημιουργία ενός βασικού κοινού. Φτιάξτε μια λίστα με περιεχόμενο όποτε το σκέφτεστε και κρατήστε ένα πρόγραμμα.

Δεν είναι απαραίτητο να τηρείτε μόνο βιντεοσκόπηση τροφίμων Βίντεο. Εάν δεν καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα βίντεο υψηλής ποιότητας, μπορείτε πάντα να διατηρήσετε τη συνοχή σας με μερικές μεγεθυνμένες εικόνες από λαχταριστές λιχουδιές ή να προσθέσετε μερικά ενημερωτικά βίντεο σχετικά με τη γεωγραφία των hotspot για φαγητό.

Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να διατηρείτε την ποιότητα και να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4. Συνεργαστείτε με άλλους Vloggers:

Φαγητό vlogging σας επιτρέπει να είστε φίλοι με τον ανταγωνισμό σας. Η συνεργασία με τους συναδέλφους σας vlogger βοηθά τα βίντεό σας να προσεγγίσουν νέο κοινό και αυξάνει τις προβολές σας.

5. Λήψη χορηγών:

Αντί να προσεγγίζετε χορηγούς για διαφημίσεις και συνεργασίες, μπορείτε να ξεκινήσετε μιλώντας για τις αγαπημένες σας επωνυμίες και προσθέτοντας ετικέτες στα βίντεό σας. Το να δείχνετε σε επωνυμίες ότι είστε θαυμαστές της δουλειάς τους είναι πολύ σημαντικό πριν τις προσεγγίσετε απευθείας. Αν είστε αρκετά τυχεροί, μπορεί να είναι αυτοί που θα σας πλησιάσουν.

Τυλίγοντας

Το μάρκετινγκ που επηρεάζει τα τρόφιμα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, αν κρίνουμε από τα πολυάριθμα κανάλια YouTube και τις σελίδες Instagram που είναι αφιερωμένες στο περιεχόμενο τροφίμων. Ένας μεγάλος αριθμός επηρεαστών τροφίμων έχουν ήδη καθιερώσει τα ονόματά τους ως macro-influencers και πολλοί ακολουθούν το δρόμο της δημιουργίας τέχνης και φαγητού.

Για πολλά εστιατόρια, αλυσίδες γρήγορου φαγητού και υπηρεσίες παράδοσης, συνεργάζονται με βιντεοσκόπηση τροφίμων τα κανάλια είναι μια επιλογή στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ και είναι πάντα σε επιφυλακή για το ιδανικό food influencer για την επόμενη μεγάλη τους συνεργασία.