Πώς συγκρίνεται η ψηφιακή εκτύπωση με την εκτύπωση όφσετ;

Πώς συγκρίνεται η ψηφιακή εκτύπωση με την εκτύπωση όφσετ;

Januar 16, 2023 0 Von admin

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε φυλλάδια, αφίσες, κάρτες ή οτιδήποτε άλλο για την προώθηση της εταιρείας σας, απλώς βεβαιωθείτε ότι το σχέδιό σας περιλαμβάνει το τέλειο θέμα, γραμματοσειρά, διάταξη και αντίγραφο. Πρέπει ακόμα να κάνετε μια άλλη πολύ κρίσιμη επιλογή αφού τσεκάρετε όλα αυτά τα πλαίσια: εάν θα εκτυπώσετε ψηφιακά ή όφσετ.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε και τις δύο μεθόδους εκτύπωσης για να δούμε τι έχουν να προσφέρουν. Καθώς συζητάμε την καλύτερη διαδικασία για το έργο σας, θα συζητήσουμε τους παράγοντες που πρέπει να καθοδηγήσουν την απόφασή σας. Θα παρουσιάσουμε επίσης την ψηφιακή και την όφσετ εκτύπωση με μερικά παραδείγματα, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς λειτουργούν.

Εκτύπωση σε Offset: Μια επιστροφή στο παρελθόν

Ένας τύπος εκτύπωσης που ονομάζεται όφσετ ή λιθογραφία, χρησιμοποιείται συνήθως για εμπορικές εργασίες εκτύπωσης μεγάλου όγκου. Παρακολουθήσατε ποτέ ένα βίντεο με μια εφημερίδα να κυλάει πάνω από ένα μεγάλο ρολό; Αυτό είναι το θέμα της εκτύπωσης όφσετ.

Λειτουργεί ως εξής: Μεταλλικές πλάκες, μία για κάθε χρώμα, καίγονται πρώτα πάνω στο σχέδιο. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται το CMYK, το οποίο σημαίνει κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο. Τα προσαρμοσμένα χρώματα μελανιού είναι επίσης δυνατά με την εκτύπωση όφσετ, όπως η χρήση χρωμάτων Pantone αντί για τυπικά χρώματα μελανιού.

Στη συνέχεια, ρολά από καουτσούκ χρησιμεύουν για τη μεταφορά του σχεδίου από τις πλάκες. Το χαρτί περνάει ανάμεσα σε δύο λαστιχένια φύλλα αφού το μελάνι έρθει σε επαφή με αυτά. Μια τελική εικόνα προκύπτει από την επίστρωση χρώματος στο χαρτί σε όλα τα ρολά.

Η εκτύπωση όφσετ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα

 1. Η ποιότητα της εικόνας είναι ανώτερης ποιότητας και ταυτόχρονα αξιόπιστη. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε τύπο ή γραφικά χωρίς μουτζούρες, κηλίδες ή οποιοδήποτε άλλο είδος ελαττωμάτων, μπορείτε να βασιστείτε στην εκτύπωση όφσετ.
 2. Η ακρίβεια των χρωμάτων σε ένα σχέδιο εξαρτάται από την ακρίβειά τους καθώς και από την ισορροπία που παρέχουν. Τα χρώματα θα είναι φυσικά διακριτά στην εκτύπωση όφσετ, επειδή κάθε εργασία ποικίλλει ανάλογα με τα προσαρμοσμένα έγχρωμα μελάνια.
 3. Σχεδόν κάθε είδος υλικού λειτουργεί καλά με αυτό.
 4. Είναι πιο οικονομικό να προσλάβετε κάποιον που μπορεί να χειριστεί μεγάλο όγκο εργασίας. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια δουλειά offset, πρέπει να πληρώσετε πολλά χρήματα. Για να δημιουργήσετε πιάτα, πρέπει να επενδύσετε χρήματα και χρόνο. Τα υλικά, ωστόσο, είναι ήδη έτοιμα μόλις επενδύσετε τα χρήματά σας. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η εργασία εκτύπωσης, στην πραγματικότητα θα ξοδεύετε λιγότερα ανά κομμάτι με την εκτύπωση όφσετ από ό,τι με την ψηφιακή εκτύπωση.

Η όφσετ εκτύπωσης έχει ορισμένα μειονεκτήματα

 1. Η τιμή για εργασίες χαμηλού όγκου είναι πολύ υψηλή λόγω του υψηλού όγκου παραγωγής.
 2. Λόγω της ανάγκης δημιουργίας πινακίδων, θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα.
 3. Σε περίπτωση σφάλματος, υπάρχει μεγαλύτερη πτώση. Είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθώσετε ένα τυπογραφικό λάθος μόλις καταστρέψετε μια παρτίδα, εάν δεν το καταλάβετε εγκαίρως.

Ψηφιακή εκτύπωση: Μια καυτή νέα τάση

Στις πρώτες μέρες της ψηφιακής εκτύπωσης, χρειαζόταν αρκετή δουλειά και μηχανικά βήματα στην εκτύπωση όφσετ, οπότε είπε όχι σε αυτό. Χρησιμοποιώντας είτε υγρή μελάνη είτε γραφίτη σε σκόνη, αυτή η τεχνική καταργεί τις δοκιμές, τις πλάκες και τα λαστιχένια κρεβάτια.

Ο υπολογιστής του σπιτιού σας διαθέτει εκτυπωτή inkjet ή laser; Οι ψηφιακοί εκτυπωτές είναι χρήσιμοι σε αυτήν την περίπτωση. Ενώ υπάρχουν μεγάλα, γρήγορα και ακριβή συστήματα εκτύπωσης διαθέσιμα σε μεγάλες εταιρείες εκτύπωσης, η ιδέα είναι η ίδια.

Η ψηφιακή εκτύπωση προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα

 1. Είναι δυνατό να γυρίσετε την εργασία πιο γρήγορα.
 2. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των εκτυπώσεων. Λόγω της ανισορροπίας μεταξύ νερού και μελανιού, είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσετε περίεργες παραλλαγές.
 3. Για εργασίες με χαμηλούς όγκους, θα είναι φθηνότερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο. Σε κάποιο σημείο, η εκτύπωση όφσετ διασταυρώνεται με την ψηφιακή εκτύπωση λόγω της πτώσης της τιμής ανά μονάδα.
 4. Εκτύπωση πολλαπλών αντιγράφων πληροφοριών ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να διαφημίσετε μια συναυλία μέσω καρτ ποστάλ. Είναι δυνατή η εκτύπωση δύο σετ καρτών αλλάζοντας τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες για μέρος της παρτίδας.

Η ψηφιακή εκτύπωση έχει αυτά τα μειονεκτήματα

 1. Μια περιορισμένη γκάμα υλικών για να διαλέξετε.
 2. Εφόσον η ψηφιακή εκτύπωση χρησιμοποιεί τυπικά μελάνια που δεν μπορούν να ταιριάζουν ακριβώς με όλα τα χρώματα, η πιστότητα χρωμάτων είναι μικρότερη από ό,τι με άλλες εκτυπώσεις. Υπάρχει πάντα καλύτερη αντιστοιχία για εργασίες offset, καθώς τα μελάνια αναμειγνύονται κατά παραγγελία. Ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αναμεμειγμένα μελάνια παρά μια προσαρμοσμένη μίξη, αλλά η ψηφιακή βελτιώνεται και πλησιάζει όλο και περισσότερο τις μελανιές.
 3. Οι εργασίες με μεγάλο όγκο κοστίζουν περισσότερο.
 4. Η ευκρίνεια, η ευκρίνεια και η ποιότητα είναι ελαφρώς χαμηλότερες.

Η κατώτατη γραμμή

Μπορείτε να λάβετε έξυπνες αποφάσεις όταν επιλέγετε ποια μέθοδος εκτύπωσης είναι η καλύτερη για το έργο σας με βάση τις διαφορές μεταξύ ψηφιακής και όφσετ εκτύπωσης. Μπορείτε να αποκτήσετε πολλές γνώσεις συνεργαζόμενοι με έναν σχεδιαστή. Μη διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές από ειδικούς εάν δεν είστε σίγουροι για το τι είναι σωστό για εσάς.