Πώς να φτιάξετε κεριά από κερί από πορτοκάλι και γαρύφαλλο

Πώς να φτιάξετε κεριά από κερί από πορτοκάλι και γαρύφαλλο

Oktober 4, 2022 0 Von admin

Μάθετε πώς να φτιάξετε τα δικά σας κεριά από κερί από πορτοκάλι και γαρύφαλλο! Μερικά απλά, φυσικά συστατικά συνδυάζονται για να κάνουν αυτά τα άνετα, ανακουφιστικά κεριά.

Τα κεριά είναι ένας υπέροχος τρόπος διακόσμησης, παρέχουν εκπληκτικά αρώματα και μπορούν να βοηθήσουν το σπίτι σας να νιώσει πιο φιλόξενο. Ωστόσο, πολλά κεριά από καταστήματα περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και συνθετικά αρώματα. Οχι ευχαριστώ! Φτιάξτε τα δικά σας κεριά με αυτόν τον εύκολο οδηγό για κεριά από πορτοκάλι και γαρύφαλλο, ιδανικά για την περίοδο των γιορτών.

Σπιτικά κεριά από κερί μέλισσας με αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και γαρύφαλλου

Το κερί μέλισσας είναι μια εύκολη επιλογή για την κατασκευή κεριών. Καίγεται όμορφα και είναι μια ασφαλής επιλογή για μη τοξικά και φυσικά σπιτικά κεριά. Το πορτοκάλι και το γαρύφαλλο είναι τα βασικά αρώματα της περιόδου των γιορτών. Η χρήση αιθέριων ελαίων στα κεριά σας παρέχει αυτές τις εκπληκτικές μυρωδιές χωρίς να προσθέτει επιβλαβή συνθετικά αρώματα.

Χρήση αιθέριων ελαίων

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά ως φυσικά αρώματα, ενώ προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, είναι είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε αιθέρια έλαια. Το λάδι γαρύφαλλου θεωρείται καυτό λάδι και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα εάν έρθει σε άμεση επαφή.

Να είστε πάντα σίγουροι χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια που είναι 100% καθαρά χωρίς πρόσθετα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα αρώματα είναι δυνατά και ότι δεν υπάρχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στα λάδια σας.

Συγκεντρώνοντας τα Υλικά σας

Με μερικά απλά αντικείμενα, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα όμορφα, μη τοξικά κεριά.

  • Πέλλετ από κερί μέλισσας – Εάν μπορείτε να προμηθευτείτε κερί από έναν τοπικό μελισσοκόμο, αυτό είναι το καλύτερο στοίχημα! Ωστόσο, δεν έχουν πολλοί άνθρωποι αυτού του είδους πρόσβαση. Μπορείτε να αγοράσετε κερί μέλισσας online ή παραλάβετε μερικά από το τοπικό σας κατάστημα χειροτεχνίας.
  • Αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού – Οι φέτες πορτοκαλιού που προστίθενται στα κεριά από κερί μέλισσας προσθέτουν επιπλέον άρωμα καθώς το κερί θερμαίνεται. Μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι στο φούρνο ή στον αφυδατωτή σας.
  • Ολόκληρα Γαρύφαλλα – Ακριβώς όπως οι φέτες πορτοκαλιού, θα προσφέρουν αυτό το υπέροχο άρωμα των γιορτών καθώς το κερί τις ζεσταίνει. Βρείτε τα στο μπακάλικο, ή να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά.
  • Αιθέρια Έλαια Πορτοκάλι και Γαρύφαλλο – Προστίθενται επίσης για να προσφέρουν υπέροχα αρώματα φθινοπώρου και διακοπών, τα αιθέρια έλαια είναι ένα μη τοξικό άρωμα για την κατασκευή κεριών. Μπορείτε να τα αγοράσετε online και πολλές φορές είναι διαθέσιμα και σε τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής. Αυτό το σετ περιλαμβάνει αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.
  • Γυάλινα βάζα 8 oz – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα που έχετε αγοράσει σε ένα κατάστημα χειροτεχνίας, βαζάκια των 8 ουγκιών που έχετε στρώσει γύρω σας ή ακόμα και κάτι που θα βρείτε στο μαγαζί ή στην ντουλάπα σας. Αυτά θα λειτουργούσαν καλά!
  • Φυτίλια κεριών με θήκη για φυτίλι – Αν και η θήκη φυτιλιού είναι προαιρετική, συνήθως συνοδεύεται από την αγορά φυτιλιών κεριών. Παρήγγειλα το δικό μου διαδικτυακάαλλά μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε σε ένα τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας.
  • Διπλός λέβητας (για χειροτεχνία) – Έκανα ένα αυτοσχέδιο διπλό λέβητα, τοποθετώντας ένα ποτήρι μεζούρα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, ή μπορείτε να αποκτήσετε φανταχτερό και να αγοράσετε ένα διπλό λέβητα για χειροτεχνία.

Ξήρανση φετών πορτοκαλιού

Οι αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για κεριά και άλλα έργα διακόσμησης σπιτιού. Καθώς το κερί του κεριού λιώνει, το καυτό κερί θα ζεστάνει το πορτοκάλι και θα αναδώσει ένα υπέροχο άρωμα.

Για να στεγνώσετε τα πορτοκάλια, κόψτε τα πορτοκάλια σε φέτες 1/4 ίντσας. Τοποθετήστε στον αφυγραντήρα σας για να στεγνώσει στους 140 βαθμούς Φαρενάιτ για 12 ώρες. Είναι πιο εύκολο να τα βάλετε μέσα σε μια νύχτα και να χρησιμοποιήσετε τις αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού το πρωί.

Εάν δεν έχετε αφυδατωτή, μπορείτε ακόμα να στεγνώσετε τις φέτες πορτοκαλιού σας στο φούρνο. Ρυθμίστε το φούρνο στους 250 βαθμούς Φαρενάιτ και βάλτε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή για 5-6 ώρες. Αφήστε τις φέτες να κρυώσουν εντελώς πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Το μεγαλύτερο μέρος της μυρωδιάς πορτοκαλιού προέρχεται από τη φλούδαέτσι μπορείτε επίσης να επιλέξετε να στεγνώσετε τη φλούδα πορτοκαλιού και να χρησιμοποιήσετε ακριβώς αυτό στο κερί σας.

Πώς να φτιάξετε κεριά από κερί μέλισσας

Ζεστάνετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή το κάτω μέρος του διπλού λέβητα σας. Ρίξτε τα σφαιρίδια μελισσοκέρι σας στο βάζο σας για να μετρήσετε πόσα θα χρειαστείτε. Στη συνέχεια, ρίξτε τα pellets στο επάνω μέρος του διπλού λέβητα σας.

Στις παρακάτω εικόνες δημιούργησα έναν οικονομικό διπλό λέβητα, χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης επειδή είναι εύκολο να ρίξετε το κερί μέλισσας στα βάζα μόλις λιώσει το κερί.

Αφήστε το κερί μέλισσας να λιώσει. Αυτό θα πάρει έναν αξιοπρεπή χρόνο, καθώς Το κερί μέλισσας έχει υψηλό σημείο τήξης (145-147 βαθμοί Φαρενάιτ).

Ενώ το κερί της μέλισσας λιώνει, στερεώστε τα φυτίλια σας στον πάτο του βάζου και χρησιμοποιήστε μια θήκη φυτιλιού για να κρατήσετε τα φυτίλια στη θέση τους. Προσθέστε μερικά ολόκληρα γαρίφαλα και μία ή δύο αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού στο κάτω μέρος του κεριού σας. Τοποθετήστε το βάζο σε μια κατσαρόλα.

Μόλις λιώσει το κερί μέλισσας, ρίξτε το μελισσοκέρι στα βάζα και γεμίστε το βάζο μέχρι να γεμίσει. Αφήστε τα κεριά να κρυώσουν στον πάγκο.

Το κερί μέλισσας χρειάζεται λίγο χρόνο για να κρυώσει, καθώς το κερί αρχίζει να στερεοποιείται, προσθέστε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου στο βάζο. Τα αιθέρια έλαια δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ζεστά περιβάλλοντα, επομένως πρέπει να προστεθούν καθώς κρυώνει το κερί μέλισσας. Προσθέτω επίσης μερικά ολόκληρα γαρίφαλα και άλλη μια φέτα πορτοκαλιού στο βάζο.

Μόλις κρυώσει τελείως το κερί, κόψτε το φυτίλι στο μήκος που επιθυμείτε, πιο κοντά στο κερί.

Απολαμβάνοντας αυτά τα κεριά

Αυτά τα υπέροχα κεριά είναι ιδανικό για διακόσμηση για το φθινόπωρο και για την περίοδο των διακοπών. Τα κεριά ζεσταίνουν τον χώρο σας και φαίνονται υπέροχα στο τραπέζι σας ή σε ένα ράφι.

Είναι ιδανικά και για δώρο! Δέστε ένα φιόγκο γύρω τους και προσφέρετέ τα ως προσωπικά, χειροποίητα δώρα για τα Χριστούγεννα.

Τι θα μπορούσε να κάνει τη ζωή σας πιο άνετη; Ίσως αγκαλιάζοντας ένα μωρό με ένα σπιτικό Αφγανό..

ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ; Μην παραλείψετε να δείτε αυτά τα υπέροχα και εύχρηστα Σπιτικά δαχτυλίδια χαρτοπετσέτας από βελανίδι. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε αυτές τις 6 συνταγές για ποτ πουρί που σιγοβράζουν, ιδανικές για τις διακοπές!

ΚΑΡΦΙΞΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ