Πώς θα σας επηρεάσει ο λογαριασμός για το κλίμα;

Πώς θα σας επηρεάσει ο λογαριασμός για το κλίμα;

Oktober 5, 2022 0 Von admin

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το Νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022 (IRA) τον Αύγουστο, ένα σημαντικό νομοσχέδιο για το κλίμα που ψήφισαν η Βουλή και η Γερουσία που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη χρήση καθαρής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια, να μειώσει τις τιμές της ενέργειας και να επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή.

Ο IRA θα επενδύσει 369 δισεκατομμύρια δολάρια σε λύσεις για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια. Ενώ μεγάλο μέρος των χρημάτων προορίζεται για τη στήριξη επενδύσεων σε καθαρή ενέργεια, φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και επενδύσεις βιωσιμότητας σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες, για παράδειγμα, παρέχονται κίνητρα σε άτομα ή νοικοκυριά για εγκατάσταση συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας, χρήση ηλιακής ενέργειας, λήψη αντλιών θερμότητας ή αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Εάν είστε ενοικιαστής, ενημερώστε τον ιδιοκτήτη σας για ευκαιρίες εξοικονόμησης ενέργειας σε συσκευές, ηλιακά συστήματα και αντλίες θερμότητας με εξοικονόμηση ενέργειας.

Τι είναι το νομοσχέδιο για το κλίμα;

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των ΗΠΑ με την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας ώστε να φτάσει περίπου το 40% κάτω από τα επίπεδα εκπομπών του 2005 έως το 2030. Στη διαδικασία, οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ιδανικά θέσεις εργασίας στην εγχώρια παραγωγή και θα μειώσουν δραματικά την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Συγκεκριμένα, ο IRA προσπαθεί να εξουσιοδοτήσει τις μειονεκτούσες κοινότητες να επωφεληθούν από τα κυβερνητικά κίνητρα που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος, επιτρέποντας σε όλους τους Αμερικανούς να επωφεληθούν από τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Μέχρι σήμερα, η χρήση ηλιακής ενέργειας και η αγορά ενός νέου EV ήταν επιλογές για Αμερικανούς μεσαίου και ανώτερου εισοδήματος.

Μέρος της χρηματοδότησης από το νομοσχέδιο για το κλίμα θα είναι διαθέσιμο ως πιστώσεις φόρου καθαρής ενέργειας ή επιστροφές χρημάτων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και αναβαθμίσεις σπιτιών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας. Ομοίως, υπάρχουν επιχορηγήσεις για συγκεκριμένους σκοπούς, για τη στήριξη μειωμένων εκπομπών ντίζελ, καθαρών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων και ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα σχολεία.

Πώς να επωφεληθείτε από τα κίνητρα στο νομοσχέδιο για το κλίμα

Ας διερευνήσουμε μερικές από τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νομοσχέδιο. Σας συνιστούμε να μιλήσετε με έναν φορολογικό εμπειρογνώμονα για να διασφαλίσετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για εκπτώσεις φόρου EV ή ηλιακής ενέργειας.

Αλλαγές στις πιστώσεις φόρου για νέα EV

Ο IRA τροποποιεί την πίστωση φόρου καθαρών οχημάτων για ηλεκτρικά οχήματα, προσθέτοντας ορισμένες διατάξεις που κάνουν τις πιστώσεις πιο περίπλοκες. Τα καλά νέα είναι ότι η πίστωση φόρου 7.500 $ EV θα παραμείνει σε ισχύ έως το 2032, αν και με ορισμένες αλλαγές.

Μετά τον IRA, περισσότερα plug-in υβρίδια είναι επιλέξιμα για την πλήρη πίστωση φόρου 7.500 $. Ωστόσο, η νομοθεσία για το κλίμα θα απαιτήσει σύντομα τα οχήματα να συναρμολογούνται στη Βόρεια Αμερική, περιορίζοντας ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες και μοντέλα πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτό έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταφέρουν την παραγωγή στην ξηρά. ο Κέντρο Δεδομένων Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Ενέργειας κυκλοφόρησε μια λίστα με καθαρά οχήματα που πιθανότατα θα πληρούν τα νέα κριτήρια. Αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί η χώρα όπου συναρμολογούνται τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να διαφέρει ακόμη και στο ίδιο μοντέλο. ΕΝΑ Αποκωδικοποιητής VIN θα σας βοηθήσει να επαληθεύσετε πού κατασκεύασε το όχημα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Προηγουμένως, υπήρχε ένα όριο στις αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν εκπληρώσει ένα δεδομένο όριο πωλήσεων, το οποίο περιλάμβανε την Tesla και τη General Motors, περιορίζοντας ουσιαστικά τον αριθμό των επιδοτούμενων αυτοκινήτων που πωλούνται κάθε χρόνο. Ο στόχος του IRA είναι μια συνολική μετάβαση, επομένως, από την 1η Ιανουαρίου 2023, το ανώτατο όριο καταργείται. Το επόμενο έτος, τα αμερικανικής κατασκευής Chevy Bolt, Cadillac Lyric, GMC Hummer και Tesla Model 3, S, X και Y θα πληρούν τις προϋποθέσεις για έκπτωση φόρου 7.500 $ από την 1η Ιανουαρίου 2023. Οι νέοι περιορισμοί σχετικά με την προέλευση των βασικών εξαρτημάτων οχημάτων ενδέχεται να είναι μια πρόκληση για τη General Motors και την Tesla, που κατασκευάζουν αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Επιπλέον, για να πληρούν τις προϋποθέσεις για τους κανόνες έκπτωσης φόρου EV, η τιμή των νέων SUV και pickup δεν μπορεί να υπερβαίνει τα $80.000 και $55.000, αντίστοιχα. Έτσι, ορισμένα μοντέλα Lucid, Rivian, Porsche, GMC Hummer, Ford F-150 Lightning και Tesla, μεταξύ άλλων, δεν θα είναι επιλέξιμα για έκπτωση φόρου. Επίσης, υπάρχουν νέα όρια στο προσωπικό εισόδημα για να δικαιούστε την έκπτωση φόρου: 150.000 $ για άτομα και 300.000 $ για ζευγάρια.

Τα μεταχειρισμένα EV θα είναι σύντομα επιλέξιμα για φορολογικές πιστώσεις, επίσης

Τα μεταχειρισμένα οχήματα αποτελούν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και επί του παρόντος, τα μεταχειρισμένα EV δεν είναι επιλέξιμα για την ομοσπονδιακή πίστωση φόρου. Πολλοί θα πληρούν σύντομα τις προϋποθέσεις για εκπτώσεις φόρου έως και 4.000 $ ή 30% του κόστους του οχήματος, όποιο είναι μικρότερο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ότι το όχημα πρέπει να αγοραστεί μέσω ενός εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου για $25.000 ή λιγότερο και να έχει χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η πίστωση φόρου που χρησιμοποιείται για τα EV θα τεθεί σε ισχύ το 2024 και έχει ανώτατο όριο εισοδήματος για επιλεξιμότητα 75.000 $ ή λιγότερο για μεμονωμένους αρχειοθέτες και 150.000 $ για κοινούς αρχειοθέτες.

Αύξηση της πίστωσης φόρου ηλιακής κατοικίας στο 30%

Πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, η ομοσπονδιακή ηλιακή πίστωση φόρου επρόκειτο να μειωθεί στο 22% το 2023. Ωστόσο, ο λογαριασμός για το κλίμα το αυξάνει σε πίστωση φόρου 30%. έως το 2032, ξεκινώντας με συστήματα ηλιακής ενέργειας που θα εγκατασταθούν το 2022. Η μείωση θα αρχίσει ξανά το 2033, πέφτοντας στο 26% και στη συνέχεια στο 22% το 2034.

Κίνητρα για την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού

Υπάρχουν επίσης εκπτώσεις για συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων κλιματιστικών, επαγωγικών εστιών και στεγνωτηρίων, και αυτά τα προγράμματα λειτουργούν από πολιτείες και δεν εκδίδονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Η αξία των εκπτώσεων ποικίλλει ανάλογα με το πώς το εισόδημά σας συγκρίνεται με το διάμεσο κρατικό εισόδημα. Εάν κερδίζετε έως και το 80% του κρατικού μέσου εισοδήματος, μπορείτε να λάβετε έως και 100% πίσω σε εκπτώσεις. Αυτά τα προγράμματα θα γίνουν διαθέσιμα καθώς η πολιτεία σας τα θέτει σε λειτουργία και λειτουργεί.

Επίσης, θα υπάρχει διαθέσιμη νέα πίστωση φόρου 2.000 $ για την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας. Εκτός από την πίστωση φόρου, όσοι πληρούν τα κρατικά ανώτατα όρια εισοδήματος μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για έως και 8.000 $ μέσω του κρατικού προγράμματος εκπτώσεων.

Το νομοσχέδιο για το κλίμα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τα νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Εάν είστε ενοικιαστής, ενημερώστε τον ιδιοκτήτη σας για τα κίνητρα και ενημερώστε τον εάν έχετε προτάσεις για βελτιώσεις εξοικονόμησης ενέργειας που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αντλίες θερμότητας ή αποδοτικές συσκευές. Εκτός από τους χαμηλότερους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, αυτές οι βελτιώσεις μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το IRA ανοίγει ένα ευρύ φάσμα νέων επιλογών για την πραγματοποίηση αλλαγών στον αντίκτυπο του άνθρακα. Αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πού να αρχίσετε να εξοικονομείτε χρήματα, αλλά ελέγξτε προσεκτικά και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για εκπτώσεις φόρου.