Ποιες είναι οι λειτουργίες ενός έρματος σιδηροδρομικής γραμμής;  – Προσαρμοσμένη πηγή Truck One

Ποιες είναι οι λειτουργίες ενός έρματος σιδηροδρομικής γραμμής; – Προσαρμοσμένη πηγή Truck One

März 23, 2023 0 Von admin

Γνωρίζατε ότι οι σιδηρόδρομοι είναι σχεδόν τόσο παλιοί όσο οι ΗΠΑ; Οι σιδηρόδρομοι πρωτοεμφανίστηκαν στη δεκαετία του 1820.

Ο σιδηρόδρομος είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω χερσαίων διαδρομών. Μια μόνο ατμομηχανή μπορεί να τραβήξει εκατοντάδες χιλιάδες λίβρες περισσότερο από άλλες επιλογές μεταφοράς εμπορευμάτων, όπως ημιφορτηγά, και φθηνότερα. Μέρος της λαμπρής μηχανικής που περιβάλλει έναν σιδηρόδρομο βρίσκεται στις γραμμές του, συγκεκριμένα τα στραγγαλιστικά πηνία.

Τα στραγγαλιστικά πηνία ήταν αρχικά υπολείμματα έρματος από πλοία. Τότε οι μηχανικοί αναγνώρισαν το όφελος που παρείχαν στην πίστα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για έναν σύντομο οδηγό σχετικά με το τι είναι το έρμα σιδηροδρόμων, τι κάνει και γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Πώς λειτουργεί ένας σιδηρόδρομος;

Ένας σιδηρόδρομος περιλαμβάνει μια χούφτα εξαρτήματα:

  • Οι ράγες: τα μήκη από χάλυβα που οδηγεί το τρένο
  • Οι σιδηροδρομικοί δεσμοί/στρωτήρες σιδηροδρόμου: ορθογώνια τεμάχια από ξύλο ή σκυρόδεμα για τη στήριξη των σιδηροτροχιών
  • Το κρεβάτι της πίστας: το μέρος όπου βρίσκεται η πίστα
  • Τα στραγγαλιστικά πηνία: οι βράχοι που συνθέτουν το κρεβάτι της πίστας

Ενώ οι ράγες έρχονται σε επαφή Οι τροχοί του τρένου, οι γραβάτες και το κρεβάτι της τροχιάς ανακατανέμουν τους εκατοντάδες τόνους βάρους. Προστατεύουν οποιοδήποτε από αυτά τα εξαρτήματα από το να μετακινηθεί από τη θέση του.

Ένα τρένο χρειάζεται τη διαβεβαίωση ότι η γραμμή θα διατηρήσει το σχήμα της όταν περνά από πάνω. Χρειάζεται επίσης τη διαβεβαίωση ότι θα είναι στην ίδια θέση όταν επιστρέψει. Ενώ η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη, ειδικά μετά από ακραία καιρικά φαινόμενααυτή η μηχανική διασφαλίζει ότι οι ράγες παράγουν ελάχιστη κίνηση για χρόνια.

Ποια είναι η λειτουργία ενός έρματος;

Το Ballast είναι αρχικά ένας ναυτικός όρος. Αναφέρεται στο επιπλέον βάρος που μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει ένα πλοίο για να παραμείνει σταθερό ενώ βρίσκεται έξω στο νερό. Χωρίς την κατάλληλη κατανομή βάρους και βάρους, είναι απίστευτα δύσκολο να κρατήσετε ένα πλοίο σε όρθια θέση και να πλοηγηθείτε σωστά.

Με παρόμοιο τρόπο, τα στραγγαλιστικά πηνία διατηρούν σταθερή τη δομή του κρεβατιού της γραμμής του τρένου. Ενώ οι ράγες και οι στρωτήρες είναι ζωτικής σημασίας, καμία δεν θα λειτουργούσε χωρίς την κατανομή φορτίου του έρματος. Διαφορετικά, οι σιδηροδρομικοί στρωτήρες ή οι σιδηροδρομικοί δεσμοί θα λύνονταν, με αποτέλεσμα η πίστα να καταστεί άχρηστη.

Οφέλη από τη χρήση πέτρινων στραγγαλιστικών πηνίων

Υπάρχει λόγος που το έρμα κάτω από τις ράγες είναι πάντα μικρές πέτρες. Αυτές οι πέτρες έχουν καλή τριβή και δεν μετατοπίζονται πολύ. Αν ήταν χώμα ή βότσαλα, θα κινούνταν πολύ κάτω από όλο το βάρος.

Επιπλέον, οι χαλαρές πέτρες εμποδίζουν την ανάπτυξη ζιζανίων πάνω ή κοντά στις ράγες. Αρκετή βλάστηση στις γραμμές μπορεί να κινδυνεύσει να εκτροχιάσει το τρένο.

Το νερό δεν μπορεί να λιμνάζει εύκολα ανάμεσα σε αυτές τις πέτρες. Αντίθετα, στραγγίζει μέχρι τις άκρες. Υγρασία επίσης αγωνίζεται να διαβρώσει το έδαφος στήριξης, εφόσον υπάρχει ένα αρκετά βαθύ στρώμα τροχιάς.

Επισκεφτείτε το Custom Truck για αγορές και ενοικιάσεις

Ο σιδηρόδρομός μας, αν και λιγότερο εμφανής αυτές τις μέρες, είναι το θεμέλιο των αμερικανικών εμπορευματικών μεταφορών. Οι ράγες του χρησιμοποιούν έξυπνα στραγγαλιστικά πηνία για να συντηρούν τις ράγες και να τις κρατούν στη θέση τους για επαναλαμβανόμενες σιδηροδρομικές διαδρομές. Χωρίς την κατανομή του φορτίου ενός έρματος, ολόκληρη η κλίνη της τροχιάς θα έπεφτε σε κομμάτια μετά την υπερπήδηση ενός τρένου.

Να είστε έτοιμοι για τη σεζόν συντήρησης έρματος

Τώρα είναι η ώρα που το ballast maη ενταση προχωρει καλα και Η Custom Truck κατανοεί τη σημασία των μηχανών βαρέως τύπου που μπορούν να χειριστούν τα μεγαλύτερα φορτία. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για την απογραφή μας , συμπεριλαμβανομένου περιστροφικά σώματα χωματερής, μονάδες λαβής και περισσότερο.