Οι Skunks σκαρφαλώνουν σε δέντρα ή φράχτες

Οι Skunks σκαρφαλώνουν σε δέντρα ή φράχτες

April 22, 2023 0 Von admin

Τα Skunks είναι ζώα διάσημα για τη χρήση σπρέι οσμών για να αποτρέψουν τα αρπακτικά και όταν οι άνθρωποι τα βλέπουν στις αυλές τους, συχνά αναρωτιούνται πώς έφτασαν εκεί. Μπορούν οι skunks να σκαρφαλώσουν; Ανέβηκαν πάνω από τον φράχτη ή από ένα δέντρο;

Όπως αποδεικνύεται, είναι πιο πιθανό να έσκαψαν κάτω από τον φράχτη αντί να σκαρφαλώσουν από πάνω του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανέβουν καθόλου. Αυτό το άρθρο θα ξεκαθαρίσει το ρεκόρ όταν πρόκειται να καταλάβετε πόσο καλά σκαρφαλώνουν τα skunks και τι κινδύνους ενέχουν για το σπίτι σας.

Can Skunks Climb

Οι σκουνκ είναι γνωστό ότι είναι ζώα που τρυπώνουν, με μυώδη πόδια και μακριά νύχια φτιαγμένα για σκάψιμο. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι και οι skunks μπορούν να σκαρφαλώσουν.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα skunks καλοί στην αναρρίχηση καθώς υπάρχουν τρία γένη skunks. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Οι Skunks σκαρφαλώνουν σε δέντρα

Τα περισσότερα skunks δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα. Το σώμα τους είναι πολύ στιβαρό και δυσκίνητο για να μπορεί να σκαρφαλώσει, καθώς ένα δέντρο είναι μια κατακόρυφη επιφάνεια αναρρίχησης χωρίς εμφανείς ανοιχτές κορυφογραμμές για να προσφέρει οποιαδήποτε πραγματική αγορά. Αντίθετα, είναι από τη φύση τους εξαιρετικοί εκσκαφείς.

Αν στριμωχτεί στη γωνία, ένας παλικαράς θα σταθεί στο έδαφος αντί να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο.

Ο μόνος λόγος που ένας παλικαράς θα σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο είναι για φαγητό, και ενώ αυτή η συμπεριφορά σπάνια παρατηρείται, έχει τεκμηριωθεί με ανατολικά στίγματα skunks. Αυτά τα skunks είναι ευκίνητα για τη φυλή τους και είναι καλοί ορειβάτες σε σύγκριση με άλλα υποείδη skunk.

Έχουν εντοπιστεί να τρώνε μέλι και μέλισσες ενώ σκαρφαλώνουν σε δέντρα και σκάβουν σε μελίσσια.

σκαρφαλώνουν τα δέντρα

Μπορούν οι Skunks να σκαρφαλώσουν πάνω από φράχτες

Ανάλογα με το πόσο ψηλός είναι ο φράχτης, είναι πιθανό ένας παλικαράς να σκαρφαλώσει πάνω από έναν φράχτη. Τα στίγματα skunks, τα οποία είναι πιο ελαφριά και πιο ευκίνητα από τα skunks με μύτη γουρουνιού και ριγέ, θα μπορούσαν εύκολα να σκαρφαλώσουν πάνω από έναν χαμηλό φράχτη για να μπουν στην αυλή σας.

Οι ψηλοί φράχτες, έως και 6 πόδια ή περισσότερο, μπορεί να αποδειχθούν μη αναρριχητικοί για τους skunks.

Το θέμα είναι – το ένστικτο του skunk δεν είναι να σκαρφαλώνει σε έναν φράχτη, είναι να σκάβει κάτω από αυτόν. Λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων τους στο σκάψιμο, τα skunks μπορούν εύκολα να σκάψουν ένα τούνελ κάτω από έναν φράκτη, εκτός και αν το φυτέψετε στο έδαφος.

Μπορούν οι Skunks να σκαρφαλώσουν στους τοίχους

Οι τοίχοι είναι πολύ πιο εύκολο να αναρριχηθούν από τους φράκτες και τα δέντρα, επειδή δεν υπάρχουν κορυφογραμμές στις οποίες μπορούν να αρπάξουν τα ζώα και ο φλοιός είναι πολύ δύσκολος για να σπάσουν την επιφάνεια με τα νύχια τους.

Εξαιτίας αυτού, είναι απίθανο ένας παλικαράς να μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω από έναν τοίχο. Ωστόσο, το θέμα με τους φράχτες ισχύει και εδώ – οι skunks μπορούν απλώς να σκάψουν κάτω από τον τοίχο για να μπουν στην αυλή σας.

Μπορούν οι Skunks να σκαρφαλώσουν στη στέγη σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τσαμπουκά μπορώ ανεβείτε στη στέγη σας – με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένα καθαρό μονοπάτι για αυτούς. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένα κλαδί δέντρου που κρέμεται χαμηλά πάνω από τη στέγη, ένας παλικαράς θα μπορούσε να περπατήσει πάνω του για να φτάσει στη στέγη σας.

Αυτό, ωστόσο, είναι πολύ απίθανο. Όχι μόνο είναι απίθανο για έναν skunk να σκαρφαλώσει στη στέγη σας επειδή σπάνια υπάρχει φαγητό για αυτούς εκεί, αλλά είναι απίθανο να σκαρφαλώσει στα δέντρα γενικά.

Γνωρίζουμε ότι οι στίγματα skunk σκαρφαλώνουν μερικές φορές στα δέντρα για να πάρουν τροφή, αλλά τι θα έψαχνε ένας στικτός skunk στη στέγη σας; Οι άνθρωποι είναι συχνά παρανοϊκοί για τους skunks που δημιουργούν ένα άντρο στις καμινάδες τους.

Ενώ αυτό είναι τεχνικά εφικτό, είναι επίσης πολύ απίθανο. Τα ζώα αποφεύγουν ενστικτωδώς τον καπνό, δεν υπάρχει τροφή στην οροφή, και επιπλέον, οι τσιγκούνηδες είναι τόσο καλοί στο σκάψιμο που δεν έχει νόημα για αυτά να ζουν στην καμινάδα.

Εάν υπάρχει ένα skunk στην κορυφή της οροφής σας, πιθανότατα έφτασε εκεί κατά λάθος.

Skunk γύρω από το σπίτι και την αυλή σας

Αν βλέπετε skunks γύρω από την ιδιοκτησία σας, πιθανότατα αναρωτιέστε αν είναι επικίνδυνα για εσάς και την οικογένειά σας, τι είδους ζημιά μπορεί να προκαλέσουν και τι τους ελκύει στο σπίτι σας.

Λοιπόν, πόσο κίνδυνο είναι πραγματικά;

Τα Skunks θα καταστρέψουν την ιδιοκτησία σας

Παρόλο που δεν είναι πολύ επιζήμιο, υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνει τακτικά ο skunk όταν εισβάλλει σε ανθρώπινα σπίτια. Είναι γνωστό ότι σκάβουν κρησφύγετα, ψάχνουν στα σκουπίδια και προκαλούν ζημιές στο γκαζόν.

Δημιουργία κρησφύγετων

Η δημιουργία ενός κρησφύγετου μπορεί να βλάψει το σπίτι και τον κήπο σας με διάφορους τρόπους. Πρώτον, βλάπτει την ακεραιότητα του εδάφους, κάτι που σίγουρα θα έχει αρνητική επίδραση στα φρούτα και τα λαχανικά στον κήπο σας.

Επιπλέον, μπορούν να καταστρέψουν τα θεμέλια ενός κτιρίου σκάβοντας ένα άντρο ακριβώς από κάτω. Τα κρησφύγετα είναι μεγάλα και η δημιουργία μιας αρκετά μεγάλης τρύπας κάτω από τα θεμέλιά σας μπορεί να προκαλέσει αστάθεια ή ακόμα και να προκαλέσει την κατάρρευση των θεμελίων.

Skunks είναι επίσης Είναι γνωστό ότι καταλαμβάνουν χώρους ανίχνευσης όπου η είσοδός τους σε σχήμα μισού φεγγαριού μπορεί να εντοπιστεί ακριβώς κάτω από τη δομή.

Καθαρισμός στα σκουπίδια

Δεδομένου ότι είναι παμφάγοι, οι skunks θα φάνε ό,τι βρουν. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει αφήσει πίσω του οι άνθρωποι. Έχουν μάθει ότι μπορούν να χτυπήσουν τους κάδους απορριμμάτων και να βρίσκουν εύκολο μάζεμα μόλις κλείσει το καπάκι.

Αυτή, προφανώς, είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για όποιον έχει ξυπνήσει βλέποντας ολόκληρο το περιεχόμενο ενός κάδου σκουπιδιών που απλώνεται στην αυλή του.

Πέρα από το ότι κάνουν ένα χάος, είναι γνωστό ότι τα skunks παρουσιάζουν αρπακτική συμπεριφορά κατά καιρούς. Θα αρπάζουν τα πουλερικά, θα κλέβουν τα αυγά σας και θα τρώνε λαχανικά από τον κήπο σας.

Ζημιά στο γκαζόν

Στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, οι τσιγκούνες θα σκάβουν γύρω από το γκαζόν σας αναζητώντας γριές. Αυτό αφήνει πίσω του ευδιάκριτες τρύπες σε σχήμα κώνου που πρέπει να επιδιορθωθούν.

Η ζημιά στο γκαζόν μπορεί να είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ζημιάς που προκαλείται από τα skunks. Η ζημιά στο θεμέλιο που προκαλείται από το λαγούμι είναι σπάνια συγκριτικά, καθώς οι skunks δεν έχουν τη συνήθεια να θέλουν να τρυπώνουν σε ένα μέρος όπου συχνάζουν άνθρωποι (εκτός αν δεν έχουν άλλη επιλογή).

Μεταφέρουν ασθένειες οι Skunks

Παρά τη σχεδόν αξιαγάπητη αναπαράσταση των skunks στην τηλεόραση με τη μορφή του Pepé Le Pew, οι skunks απέχουν πολύ από το να είναι υπάκουοι. Στην πραγματικότητα, αυτά τα επικίνδυνα ζώα μεταφέρουν ασθένειες και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο κατά κάποιο τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην εμπλακείτε με skunks εάν τα βρείτε στην αυλή σας. Καλέστε τον έλεγχο των ζώων και αφήστε το στους επαγγελματίες.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους κινδύνους που θέτουν τα skunks για τους ανθρώπους.

Οσμή

Τα Skunks φημίζονται για τη μυρωδιά που απελευθερώνουν όταν αισθάνονται ότι απειλούνται. Πολλά ζώα χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, αλλά οι skunks την έχουν τελειοποιήσει πραγματικά.

Εάν ένας παλιοκέφαλος αισθάνεται στριμωγμένος, θα ψεκάσει μια πολύ έντονη μυρωδιά (αφού σφύριξε, χοροπηδήσει και πατήσει τα πόδια του και αλλιώς θα σου δώσει σήμα να υποχωρήσεις). Μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια έναν στόχο από απόσταση 10 ποδιών και θα ψεκάσει περισσότερες από μία φορές για να σας κάνει να υποχωρήσετε.

Η μυρωδιά όχι μόνο μυρίζει απαίσια, αλλά μπορεί επίσης να ερεθίσει τα μάτια εάν έρθει σε επαφή και προκαλέσει προσωρινή τύφλωση. Ορισμένα θύματα ανέφεραν δυσκολία στην αναπνοή, καθώς και ναυτία και έμετο.

Η μυρωδιά μπορεί να αφαιρεθεί (ή τουλάχιστον να μετριαστεί) με ένα διάλυμα από 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 λίτρο υπεροξείδιο του υδρογόνου και 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων.

Λύσσα και νόσος του Lyme

Σύμφωνα με α CDC μελέτη, έως και το 20% του πληθυσμού των skunk των ΗΠΑ φέρει τη νόσο λύσσα. Όσον αφορά τη νόσο του Lyme, τα skunks θεωρούνται φορείς. Αυτό σημαίνει ότι το σάλιο μπορεί να μεταφέρει βακτήρια που είναι γνωστό ότι προκαλούν τη νόσο του Lyme.

Τόσο η λύσσα όσο και η νόσος του Lyme μπορούν να μεταδοθούν στους ανθρώπους μέσω δαγκωμάτων ή εάν το σάλιο τους πέσει σε μια νέα πληγή ή στα μάτια ή το στόμα.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει δαγκωθεί από τσιγκούνη, είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

Ψύλλοι και τσιμπούρια

Τα τσιμπούρια, τα οποία είναι επίσης γνωστό ότι φέρουν τη νόσο του Lyme, βρίσκονται συχνά σε skunks (και σε άλλα άγρια ​​ζώα, για αυτό το θέμα). Το να έρθετε σε επαφή με έναν παλιοκέφαλο μπορεί να οδηγήσει τα τσιμπούρια σε εσάς.

Ακριβώς όπως και με τα σκυλιά, οι ψύλλοι θα συγκλίνουν σε ένα skunk, ειδικά αν έχει μια ανοιχτή πληγή. Εάν ένας παλιοκέφαλος εισβάλει στο σπίτι σας ή ζει κοντά στο σπίτι σας, είναι πιθανό οι ψύλλοι ή τα τσιμπούρια να μεταφερθούν στον σκύλο σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τα Skunks

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην αντιμετωπίσετε μόνοι σας ένα skunk. Αυτά τα ζώα δεν φοβούνται τη μάχη και το δάγκωμα τους αναφέρεται ως τρομερά επώδυνο. Επιπλέον, είναι ικανά να μεταφέρουν λύσσα ή/και βακτήρια που μπορεί να περιέχουν τη νόσο του Lyme.

Αν και οι καβγάδες με τους ανθρώπους είναι σπάνιες – ένας παλαβός θα σας επιτεθεί αν νιώσει ότι απειλείται.

Εξαιτίας αυτού – ο ασφαλέστερος τρόπος για να αφαιρέσετε ένα skunk είναι να καλέσετε τον έλεγχο των ζώων και να τους αφήσετε να το χειριστούν.

Για να αποτρέψετε την επιστροφή των παλικαριών, φροντίστε να εγκαταστήσετε στιβαρούς μεταλλικούς φράχτες γύρω από ολόκληρη την ιδιοκτησία σας. Οι φράχτες θα πρέπει να σκάβονται τουλάχιστον ένα πόδι στο έδαφος, διαφορετικά, οι skunks θα μπορούν απλώς να σκάψουν ένα τούνελ από κάτω.

Φροντίστε επίσης να κλείσετε όλες τις εισόδους στο σπίτι σας – οι skunks είναι περιπλανώμενα ζώα και θα περιπλανηθούν μέσα στο σπίτι αν αφήσετε την εξώπορτα ανοιχτή.

Τα ανοίγματα ή οι χώροι ανίχνευσης μπορούν επίσης να οδηγήσουν στο να δημιουργήσουν ένα άντρο σε αυτή την ασυνήθιστη περιοχή. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι και αυτά τα ανοίγματα έχουν μπαλώσει.

Μια άλλη σημαντική μέθοδος ελέγχου των skunk είναι η ελαχιστοποίηση του φαγητού και του νερού στην αυλή σας – τα skunk δεν θα μείνουν σε ένα μέρος εάν δεν υπάρχει φαγητό για αυτούς εκεί. Βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι απορριμμάτων σας δεν μπορούν να ανοίξουν στερεώνοντάς τους με ένα καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά. Επίσης, αποφύγετε να αφήνετε τα απροσδόκητα φρούτα να ωοτοκούν ή οποιοδήποτε στάσιμο νερό.

Do Skunks Climb – Πρέπει να Ανησυχείτε

Τα Skunks είναι κάπως ικανά να σκαρφαλώνουν, αλλά αυτές οι καταστάσεις δεν είναι συνηθισμένες και αποτελούν περισσότερο εξαίρεση παρά κανόνα. Τα στίγματα skunks είναι οι καλύτεροι ορειβάτες, που είναι γνωστό ότι σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να βρουν μελίσσια, αλλά ακόμη και αυτοί προτιμούν το σκάψιμο από το σκαρφάλωμα.

Αυτά τα ζώα είναι δυνητικά επικίνδυνα επειδή μεταδίδουν τη λύσσα, καθώς και τη νόσο του Lyme, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια.

Η μυρωδιά τους είναι ικανή να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση και δυσκολία στην αναπνοή στον άνθρωπο. Εξαιτίας αυτού, μην προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας αν τα βρείτε στην αυλή σας.