Κύριο μάθημα + μια πλευρά.  Τι είναι τα μαθήματα επιλογής UCD;

Κύριο μάθημα + μια πλευρά. Τι είναι τα μαθήματα επιλογής UCD;

Februar 10, 2019 0 Von admin

Η τρέχουσα φοιτήτρια μηχανικής Aoife εξηγεί τι είναι τα μαθήματα επιλογής στο UCD και πώς έχει ωφεληθεί από αυτά ενώ σπούδαζε μηχανικός

«Τι είναι όλο αυτό με το να μπορείς να παρακολουθείς μαθήματα από διαφορετικά μαθήματα, όχι από το μάθημα που σπουδάζεις;»

Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση που με κάνουν όταν συναντώ φοιτητές από όλη την Ιρλανδία, οι οποίοι βρίσκονται στο προσκήνιο να λάβουν τις επίφοβες αποφάσεις τους CAO. Ονομάζομαι Aoife Doyle, είμαι στο 4ο έτος σπουδών μου Βιοϊατρική Μηχανική στο UCD, και θα συναντήσω πιθανούς μελλοντικούς φοιτητές UCD στο ρόλο μου ως φοιτητής πρεσβευτής. Το UCD είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, και γι‘ αυτό, πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για έναν αδερφό/φίλο/γείτονα να μιλάει για το UCD και για ένα μάθημα στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ στην πραγματικότητα σπουδάζει ηλεκτρονική μηχανική. Αν και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν εις βάθος γνώση του τι κάνει ένας μηχανικός, είναι αρκετά βέβαιοι ότι δεν περιλαμβάνει μάθηση για τα γεγονότα του Δία στον Όλυμπο.

Τι είναι λοιπόν όλα αυτά; Αυτό είναι το UCD Horizons Electives.

Μαθήματα επιλογής είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον μέρος του να έρθετε στο UCD. Για να συνοψίσουμε τι σημαίνει? επιτρέπει σε φοιτητές που αγαπούν τη μουσική, αλλά που πρόκειται να επικεντρωθούν σε μια καριέρα στην ιατρική (επειδή προφανώς κερδίζει λίγο περισσότερα χρήματα), να έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την όπερα, επιτρέποντας επίσης σε φοιτητές που πρόκειται να μάθουν αγγλικά, και που του άρεσε πολύ το «Breaking Bad», για να γνωρίσω την οργανική χημεία.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένα τα τρίμηνα UCD σημαίνει ότι γενικά οι μαθητές λαμβάνουν 6 ενότητες από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια λαμβάνουν 6 νέες ενότητες από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι λαμβάνουν συνήθως 12 ενότητες ετησίως (δεξιότητες μηχανικής μαθηματικών 👌 ). Ενώ 10 από αυτές τις ενότητες θα προέρχονται από το επιλεγμένο μάθημα που έχετε επιλέξει να σπουδάσετε, 2 από αυτές θεωρούνται ως μαθήματα επιλογής και μπορούν να προέρχονται από οπουδήποτε στο κολέγιο [2]. Γενικά συνιστάται να τα χωρίζετε και να παίρνετε 1 το τρίμηνο. Τα μαθήματα επιλογής μπορεί να είναι „εντός προγράμματος“, που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μια επιπλέον ενότητα από τη σχολή στην οποία σπουδάζετε ή „γενικά“, που σημαίνει ότι η ενότητα είναι από άλλη σχολή κολεγίου [2].

Διάγραμμα UCD Horizons

Από τη δική μου εμπειρία στο UCD, επέλεξα να κάνω ένα γενικό και ένα εντός προγράμματος κάθε χρόνο. Το πρώτο έτος, παρακολούθησα μια ενότητα γαλλικών, «Γαλλικά Γενικοί Σκοποί 4», η οποία είναι η γλώσσα που σπούδασα για το πτυχίο μου. Αυτό το μάθημα επιλογής περιλάμβανε μια μικρή τάξη και ήταν πολύ διαδραστικό. Πήρα επίσης ένα μάθημα επιλογής στην ενότητα μηχανικής «Σχεδίαση & Υλικά».

Πώς μπορείτε να περάσετε τα καλοκαίρια σας αφού κάνετε ένα μάθημα επιλογής γαλλικών!

Στο δεύτερο έτος, παρακολούθησα μια ενότητα γεωργικών επιστημών, «Περιβαλλοντική Αλλαγή & Γεωργία», η οποία όχι μόνο εξέτασε τους λόγους πίσω από την κλιματική αλλαγή (και τα επιχειρήματα που μπορεί να προβάλλουν οι αρνητές), αλλά περιέγραψε επίσης την επίδραση που έχει η γεωργία στην κλιματική αλλαγή και πώς η γεωργία αλλάζει σε σχέση με αυτό. Ως κορίτσι της πόλης, (το Kilkenny είναι πόλη!) αυτό μου έδωσε έναν τεράστιο όγκο νέων πληροφοριών. πήρα επίσης‘Σχεδιασμός Μηχανολόγων Μηχανικών Ιπου περιλάμβανε εργασία σε ομάδες για τον επανασχεδιασμό των υπαρχουσών συσκευών, όπως ένα τρυπάνι.

Αντίστροφη μηχανική και βελτίωση τρυπανιού ως μέρος ομαδικού έργου «Μηχανολόγων Μηχανικών Ι».

Μου άρεσε πολύ το γενικό μάθημα επιλογής που παρακολούθησα στο τρίτο έτος που ήταν «Εννοιολογική Φυσική». Και πάλι αυτό περιελάμβανε την κλιματική αλλαγή, μαζί με το αν υπάρχει ή όχι ζωή έξω από τη γη, καθώς και τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν – μια έννοια που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω! Για να προετοιμαστώ για αυτήν την ανάρτηση στο ιστολόγιο, ρώτησα μερικούς φίλους για μαθήματα επιλογής που πήραν και τους άρεσε. Μια φίλη μόλις είπε «γλώσσες» και έχει παρακολουθήσει αρκετά επίπεδα Γαλλικών και Ιταλικών ενοτήτων (Είναι επίσης Πολωνική αλλά έχει μεγαλώσει στην Ιρλανδία, έχει ξεκάθαρα το κεφάλι της στις γλώσσες!). Ένας άλλος φίλος που ασχολείται με τη Βιοϊατρική Μηχανική έχει λάβει μόνο μαθήματα εντός προγράμματος, κυρίως από την πλευρά της ζωής της μηχανολογίας. Η συμβουλή της ήταν να μην ανησυχείτε μήπως καταπονεθείτε αν κάνετε κάτι εντός προγράμματος, αρκεί να σας ενδιαφέρει. Ποτέ δεν ένιωσε ότι ήταν υπό μεγαλύτερη πίεση από άτομα που είχαν επιλέξει γενικά μαθήματα επιλογής. Εκτός από αυτό, ένας Αμερικανός φίλος πήρε μια ενότητα στην ιστορία της Βόρειας Ιρλανδίας για να εξοικειωθεί καλύτερα με αυτήν την πλευρά της λίμνης, και άλλοι άνθρωποι έχουν προτείνει ενότητες από τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, όπως «Πόλεμος: Αρχαίος και σύγχρονος».

Παράγοντες για την επιλογή των μαθημάτων μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ενδιαφέρον
  • Χρονοδιάγραμμα
  • Φόρτο εργασίας
  • Μέθοδος αξιολόγησης (Ομαδικά έργα; Δημόσια ομιλία;)

Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στην επιλογή ενός εκλογικού, ο διαθέσιμος χώρος στην ενότητα είναι άλλος, αυτός που έχει πραγματικά σημασία είναι αν σας ενδιαφέρει η ενότητα. Αυτό είναι σίγουρα που κάνει τη διαφορά όταν κάποιος βρίσκεται στη μέση ενός σωρού εργασιών την εβδομάδα 7 του εξαμήνου.

Και για όσους από εσάς μπορεί να είστε πολύ αναποφάσιστοι όπως εγώ, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια χρονική περίοδος που μπορείτε να αλλάξετε γνώμη αφού δοκιμάσετε ένα μάθημα επιλογής!

Για να μάθετε περισσότερα για Επισκεφθείτε το πρόγραμμα UCD’s Horizons εδώ.

Αν σας ενδιαφέρει να σπουδάσετε Μηχανική στο UCD μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματά μας εδώ.