Κολλεγιακό Ποδόσφαιρο – Είσαι θαυμαστής;  » ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ

Κολλεγιακό Ποδόσφαιρο – Είσαι θαυμαστής; » ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Με το κολεγιακό ποδόσφαιρο σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να ρίξετε μια ματιά για να δείτε πώς στοιβάζονται οι ομάδες, όχι με βάση την κατάταξη, αλλά με βάση την πίστη των φιλάθλων. Τα Big Data και Data Visualization μας βοηθούν σε αυτό και οδηγούν σε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Το κολεγιακό ποδόσφαιρο μάς προσφέρει επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τα Μεγάλα Δεδομένα του fandom και των επιχειρήσεων του κολεγιακού ποδοσφαίρου, ακόμη και αυτού των πανεπιστημίων.

Κτίριο στην ανάρτησή μου που εξέταζε την αφοσίωση των οπαδών του NFL ανά τοποθεσία (δείτε το πρώτο γράφημα παραπάνω), σκέφτηκα ότι κοιτάζοντας κάποια οπτικοποίηση δεδομένων της αφοσίωσης στο κολεγιακό ποδόσφαιρο θα μας πείτε λίγο για το ποιος έχει τις ρίζες του για ποια ομάδα και λίγο περισσότερα για το πώς τα Big Data, η Επιστήμη Δεδομένων και η οπτικοποίηση δεδομένων μας βοηθούν να κατανοήσουμε πολύπλοκα προβλήματα στη ζωή και τις επιχειρήσεις.

Το παραπάνω γραφικό προέρχεται από τους New York Times[1], χρησιμοποιώντας δεδομένα Facebook για τον προσδιορισμό της κυρίαρχης ομάδας ποδοσφαίρου κολεγίου ανά τοποθεσία. Οι πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος υποδηλώνουν χαμηλότερο επίπεδο οπισθοχώρησης από αυτές μιας πιο σκούρας απόχρωσης (και επομένως την παρουσία κάποιας ανάμειξης βεντάλιας). Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Οι οπαδοί είναι αρκετά πιστοί στα πολιτειακά όρια. Σχολεία όπως το Auburn, το Texas A&M, ακόμη και το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έχουν πολύ μικρά κυρίαρχα ίχνη, παρά τους σκληρούς πιστούς θαυμαστές και τις ιστορίες τους. Η Ivy League και οι ποδοσφαιρικές ομάδες κατώτερης βαθμίδας δεν εγγράφονται καν. Ίσως η ακαδημαϊκή πίστη να είναι διαφορετική και άσχετη με την πίστη στο ποδόσφαιρο – αλλά ίσως όχι εντελώς. Γενικότερα, κάθε πολιτεία κυριαρχείται από μία ομάδα, εκτός από την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και ίσως το Τέξας (τρεις από τις πολυπληθέστερες πολιτείες, παρεμπιπτόντως). Αν και αυτά τα δεδομένα αφορούν μόνο την αφοσίωση των οπαδών του ποδοσφαίρου, λένε κάτι για την αναγνώριση των πανεπιστημίων ανά τοποθεσία και ακόμη και την ικανότητά τους στη στρατολόγηση αθλητών και φοιτητών. Λέει κάτι (εν μέρει) για το ποιος μπορεί να θέλει να φοιτήσει σε ένα πανεπιστήμιο επίσης. Και αυτό είναι μεγάλη επιχείρηση!

Κάποιες άλλες προσπάθειες μέτρησης του ενδιαφέροντος των θαυμαστών επιχειρήθηκαν με μια έρευνα πριν από μερικά χρόνια. Το παρακάτω γραφικό δημιουργήθηκε από μια τέτοια έρευνα μέσω του commoncensus.org.[2]

Αν και υπάρχουν κάποιες ομοιότητες στα δύο γραφικά, η δειγματοληψία από την κοινή απογραφή περιελάμβανε ξεκάθαρα μερικούς πραγματικά παθιασμένους θαυμαστές της Πολιτείας του Μίσιγκαν και ακόμη και θαυμαστές του Tulane που ζούσαν (ή απλώς επισκέφτηκαν;) στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Και κανείς δεν φαινόταν να αφυπνίζει τους οπαδούς του Μπάμα από το hangover του Εθνικού Πρωταθλήματος πριν από μερικά χρόνια για να συμμετάσχουν στην έρευνα, δείχνοντας ότι η πολιτεία της Αλαμπάμα μοιράζεται μεταξύ άλλων σχολείων, κάτι που είναι σίγουρα ένα τεράστιο λάθος.

Τα δείγματα δημιουργούν προβλήματα και συχνά πολύ μεγάλα στην Επιστήμη των Δεδομένων. Η αύξηση του μεγέθους του δείγματος δεν είναι πάντα η απάντηση, ούτε καν μειώνει τα προβλήματα με τα δεδομένα που συλλέγονται. Πρέπει να δούμε πώς συλλέγονται τα δεδομένα και τι πραγματικά μετρά το δείγμα μας. Υπάρχουν πολλά μαθήματα Big Data σε αυτό.

Πρώτον, η ενεργή δειγματοληψία είναι εγγενώς εσφαλμένη με πολύ επικίνδυνους τρόπους. Θεωρώ ότι η ενεργή δειγματοληψία ή μέτρηση είναι η πράξη του να ζητάς από ένα άτομο να απαντήσει. Είναι δύσκολο να έχουμε μια ευρεία και δίκαιη εκπροσώπηση του πληθυσμού. Πολλοί άνθρωποι δεν συμμετέχουν λόγω της προσπάθειας που απαιτείται. Η προσέγγιση ανθρώπων μπορεί να είναι δύσκολη. Οι συμμετέχοντες μπορεί να μην εμπιστεύονται τη διαδικασία (και επομένως να αλλάζουν τις απαντήσεις τους με διάφορους τρόπους), οι απαντήσεις συχνά παραμορφώνονται από κάποιους ενθουσιώδεις ή παρακινημένους συμμετέχοντες και τα δεδομένα που προκύπτουν δεν είναι αντιπροσωπευτικά του συνολικού πληθυσμού, αναλόγως. Το δείγμα αντικατοπτρίζει εκείνους που άκουσαν για το δείγμα και φρόντισαν να συμμετάσχουν. Τα δεδομένα του Facebook δεν περιελάμβαναν ζητήματα από τους ανθρώπους να δηλώσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Αντίθετα, απλώς εξέτασε τα «μου αρέσει» και τι έκαναν εκατομμύρια χρήστες του Facebook ως μέρος της κανονικής πορείας της ζωής και της επιχείρησής τους. Κανείς δεν ήξερε καν ότι ήταν σε δείγμα. Μια τέτοια μέτρηση, την ονομάζω παθητική σύλληψη δεδομένων. Το Facebook μετρά παθητικά την πίστη των οπαδών του κολεγιακού ποδοσφαίρου. και το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο μεγαλύτερο δείγμα, αλλά περισσότερη εμπιστοσύνη στα μέτρα και καλύτερη κατανόηση των φαινομένων της πίστης των οπαδών, γιατί η πίστη των θαυμαστών δεν αναζητείται αλλά βρίσκεται. Αν και είναι επίσης δείγμα, τα δεδομένα που συλλέγονται παθητικά δεν μολύνονται από την πράξη της ενεργητικής ερώτησης και τις ανθρώπινες αντιδράσεις σε αυτό. Τα συστήματα που μετρούν παθητικά τη συμπεριφορά μας είναι πλέον συνηθισμένα στη ζωή μας. Τα έξυπνα τηλέφωνα μετρούν την τοποθεσία μας χωρίς να τη γαβγίζουμε. Τα έξυπνα τηλέφωνα μετρούν επίσης μέσα σε λίγα λεπτά την ώρα που ξυπνάμε (καθώς πολλοί άνθρωποι ελέγχουν τα έξυπνα τηλέφωνά τους μέσα σε λίγα λεπτά από το ξύπνημα). Θερμοστάτες φωλιάς μετράμε παθητικά την παρουσία μας στα σπίτια μας και η λίστα μεγαλώνει με φορητές συσκευές, κάμερες και αισθητήρες σε περισσότερα από τα πράγματα που λειτουργούμε και χρησιμοποιούμε. Αυτό δεν δημιουργεί απλώς μεγαλύτερα δεδομένα, αλλά δημιουργεί πιο ισχυρά δεδομένα, για τους ίδιους λόγους που είδαμε στα παραπάνω γραφικά σχετικά με την αφοσίωση στο ποδόσφαιρο.

Το Dubs έχει ολοκληρώσει την Ουάσιγκτον. Σωστά, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον κυριαρχεί στα βορειοδυτικά! Δεν νομίζω ότι αυτοί οι οπαδοί που δεν είναι UW είναι καν από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι οπαδοί του Μπάμα. Δες παρακάτω:

Στην περιοχή του κόλπου, τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα, με μεγάλα σχολεία μόλις μίλια το ένα από το άλλο. Ίσως θα πρέπει να έχετε έτοιμο ένα πουλόβερ Stanford and Berkley, απλώς για να το παίξετε με ασφάλεια και να μην δημιουργήσετε ένα trigger event όταν διασχίζετε τον κόλπο.

Λοιπόν, τι συμβαίνει με το Σικάγο;

Η πίστη στο κολεγιακό ποδόσφαιρο στην περιοχή του Σικάγο είναι περίπλοκη. Δείτε αυτό το γραφικό[3].

Ακόμη και το αγαπητό Πανεπιστήμιο Northwestern αγωνίζεται να αποκτήσει την κυριαρχία των θαυμαστών δυτικά της US 41 ή ίσως αυτή είναι η Sheridan Road (όχι καλά νέα!). Οι θαυμαστές του Μίτσιγκαν βρίσκονται ακόμη και στο κατώφλι του Ράιαν Φιλντ! Δεν βοηθάει το γεγονός ότι το Northwestern έχει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών, φέρνοντας θαυμαστές με προπτυχιακές αποσκευές θαυμαστών. Παρατηρήστε πώς το Μίσιγκαν, η Παναγία των Παρισίων, ακόμη και το Ουισκόνσιν έχουν καταπατήσει όχι μόνο το Βορειοδυτικό, αλλά και το Ιλινόις. Το Σικάγο είναι ένα δύσκολο μέρος για να αναπτύξετε μια συλλογική πίστη θαυμαστών, δεδομένων των δημογραφικών στοιχείων των ανθρώπων που μετακομίζουν στο Σικάγο. Η πίστη στο Southside του Σικάγο είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Ίσως οι οπαδοί στο Χάιντ Παρκ να λείπουν ακόμα το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα Maroon του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Κοιτάζοντας την αφοσίωση των οπαδών του κολεγιακού ποδοσφαίρου δείχνει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στο πρόβλημα από το να νικήσουμε απλώς το Μίσιγκαν και να κερδίσουμε τους οπαδούς με την απόδοση στο γήπεδο. Το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο και σχετίζεται με το συνολικό ενδιαφέρον για το κολεγιακό ποδόσφαιρο στο Σικάγο.

Το παραπάνω γράφημα μας δείχνει πού είναι δημοφιλές το κολεγιακό ποδόσφαιρο συνολικά[4]. Τα πιο βαθιά χρώματα αντιστοιχούν στο 30-35% περίπου των χρηστών του Facebook σε αυτήν την περιοχή που δηλώνουν ότι τους αρέσει το κολεγιακό ποδόσφαιρο (οποιασδήποτε σχολής). Αυτά τα δεδομένα βασίζονται επίσης σε δεδομένα που έχουν ληφθεί παθητικά. Αν και δεν είναι τέλειο (και κανένα δείγμα δεν είναι ποτέ), οι περιορισμοί και τα προβλήματα χειραγώγησης που ενυπάρχουν στην ενεργή σύλληψη δεδομένων μειώνονται σημαντικά. Παρατηρήστε ότι ο πυρετός του κολεγιακού ποδοσφαίρου έχει κυριαρχήσει στη Γλυκιά Αλαμπάμα και ο πυρετός προφανώς έχει εξαπλωθεί στον Κόκκινο Ποταμό μέχρι την Οκλαχόμα και βόρεια στους Cornhuskers της Νεμπράσκα επίσης. Οι οπαδοί του Oregon Duck είναι βιαστικοί με αυτό, δείχνοντας το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κολεγιακό ποδόσφαιρο σε όλη τη Δύση. Τα hotspot ξεπηδούν και εξηγούν πού είναι πιο δημοφιλές το κολεγιακό ποδόσφαιρο. Φοβερο. Παρατηρήστε, το μεγάλο κενό γύρω από το Σικάγο. Καταπληκτικό, επίσης!

Το κολεγιακό ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο δημοφιλές στην περιοχή του Σικάγο όσο στο Νότο. Είναι πολιτισμικό; Μήπως οι άκρως διεθνείς και κοσμοπολίτικες πόλεις του Σαν Φρανσίσκο, του Σικάγο, της Νέας Υόρκης και ακόμη και του Μαϊάμι έχουν κάτι κοινό σχετικά με το χαμηλότερο ενδιαφέρον για το κολεγιακό ποδόσφαιρο; Πιθανώς. Διαφημιστές, προσέξτε! Οι άνθρωποι σε αυτές τις πόλεις είναι από όλο τον κόσμο και το κολεγιακό ποδόσφαιρο είναι νέο σε πολλές από αυτές. Αυτή είναι μια ευκαιρία όσο και μια αντιληπτή αδυναμία. Έτσι, αυτό το τελευταίο γράφημα βάζει τα πράγματα σε προοπτική.

Αυτές οι ιδέες σχετικά με τη σημασία της παθητικής σύλληψης δεδομένων έναντι της ενεργητικής σύλληψης δεδομένων και τη χρήση της Επιστήμης Δεδομένων για τη δημιουργία αξίας από τα μεγάλα δεδομένα είναι μερικές από αυτές που εξερευνώ με μεγάλη λεπτομέρεια στο πρόσφατο βιβλίο μου, Από τα μεγάλα δεδομένα στα μεγάλα κέρδη: Επιτυχία με δεδομένα και Analytics.

Ο καθηγητής Walker παρέχει βασικές ομιλίες, παρουσιάσεις σεμιναρίων, προγράμματα κατάρτισης στελεχών και ενημερώσεις στελεχών.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα για τις ομιλίες του, αναφορές από πελάτες, επιλογές για προσαρμοσμένες ομιλίες και προγράμματα και λεπτομέρειες σχετικά με τον προγραμματισμό ενός προγράμματος για τον οργανισμό σας.

Σχετικά με τον Russell Walker, Ph.D.

Ο καθηγητής Russell Walker βοηθά τις εταιρείες να αναπτύξουν στρατηγικές για τη διαχείριση του κινδύνου και την αξιοποίηση της αξίας μέσω αναλυτικών στοιχείων και Big Data.

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Από τα μεγάλα δεδομένα στα μεγάλα κέρδη: Επιτυχία με δεδομένα και Analytics δημοσιεύεται από το Oxford University Press (2015), το οποίο διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να αποκομίσουν καλύτερα έσοδα από Big Data. Είναι ο συγγραφέας του κειμένου Κερδίζοντας με τη Διαχείριση Κινδύνων (World Scientific Publishing, 2013), η οποία εξετάζει τις αρχές και την πρακτική της διαχείρισης κινδύνων μέσω επιχειρηματικών περιπτώσεων.

Απολαμβάνει πολύ τη σεζόν ποδοσφαίρου στο κολέγιο και έχει τις ρίζες του στις ομάδες της Φλόριντα (η Φλόριντα είναι η πολιτεία του), UW, Cornell και UVA.

Μπορείτε να τον βρείτε στο @RussWalker1492 και russellwalkerphd.com

[1] http://www.nytimes.com/interactive/2014/10/03/upshot/ncaa-football-fan-map.html?_r=0

[2] http://commoncensus.org/

[3] http://www.nytimes.com/interactive/2014/10/03/upshot/ncaa-football-fan-map.html?_r=0

[4] http://www.nytimes.com/2014/11/08/upshot/the-places-in-america-where-college-football-means-the-most.html

#UW, Big Data, Big Data Analytics, Big Data to Big Profits, College Football, Data Analytics, Data Science, Facebook Football, featured, Football, Sports, Sports Analytics, University of Washington

Του Russell Walker, Ph.D.Ο Russell Walker βοηθά τις εταιρείες να αναπτύξουν στρατηγικές για τη διαχείριση του κινδύνου και την αξιοποίηση της αξίας μέσω αναλυτικών στοιχείων και μεγάλων δεδομένων. Έχει κάνει νέα έρευνα στη δημιουργία εσόδων από δεδομένα και την ψηφιακή διακοπή και συμβουλεύει κορυφαίες εταιρείες σε αυτά τα θέματα. Ως Διευθυντής Βιωματικής Μάθησης στο Analytics και Αναπληρωτής Καθηγητής Διδασκαλίας Μάρκετινγκ και Διεθνών Επιχειρήσεων στο Foster School of Business, στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ο Δρ. Walker είναι ακαδημαϊκός ηγέτης σκέψης στα αναλυτικά. Ο Russell Walker έχει αναπτύξει και διδάξει κορυφαία προγράμματα στελεχών για Big Data και Analytics, Strategic Data-Driven Marketing, Enterprise Risk, Operational Risk και Global Leadership. Πριν μετακομίσει στο Seattle and the Foster School, ο Dr. Walker ήταν Κλινικός Καθηγητής στο Kellogg School of Management του Northwestern University, όπου ίδρυσε και δίδαξε πολλά δημοφιλή μαθήματα ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνου. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου From Big Data to Big Profits: Success with Data and Analytics (Oxford University Press, 2015) που εξετάζει τις στρατηγικές δημιουργίας εσόδων από δεδομένα και την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων με επίκεντρο τα δεδομένα στη νέα ψηφιακή οικονομία. Είναι επίσης συγγραφέας του βραβευμένου κειμένου Winning with Risk Management (World Scientific Publishing, 2013), το οποίο εξετάζει τις αρχές και την πρακτική της διαχείρισης κινδύνου ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο Δρ Walker συμβουλεύεται εταιρείες σχετικά με τα θέματα Big Data και Analytics, Δημιουργία εσόδων δεδομένων, Διαχείριση Κινδύνων και Επιχειρηματική Στρατηγική. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Russell Walker στη διεύθυνση: [email protected] @RussWalker1776 russellwalkerphd.com