Η Sustaera αναπτύσσει λύση δέσμευσης άνθρακα απευθείας από τον αέρα

Η Sustaera αναπτύσσει λύση δέσμευσης άνθρακα απευθείας από τον αέρα

März 16, 2023 0 Von admin

Εννοια: Η startup Sustaera για τη δέσμευση άνθρακα της Βόρειας Καρολίνας ανέπτυξε μια νέα λύση άμεσης δέσμευσης αέρα (DAC) που αξιοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την αφαίρεση, την αντικατάσταση και την επαναχρησιμοποίηση του άνθρακα. Η startup χρησιμοποιεί ροφητικά υλικά με βάση τα αλκάλια και ενσωματώνει άμεσα ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για να επιτύχει τη δέσμευση CO2. Σε κλίμακα, η Sutarea στοχεύει να συλλάβει έναν τόνο CO2 με λιγότερο από $100/τόνο.

Φύση της διαταραχής: Η Sustaera ισχυρίζεται ότι η διαδικασία δέσμευσης άνθρακα δεν απαιτεί θερμότητα που παράγεται από πηγές ορυκτών καυσίμων και μπορεί να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Το σύστημά του έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο σε τοποθεσίες όπως ανοιχτά λιβάδια, άνυδρες ερήμους και τροπικές σαβάνες. Η startup ισχυρίζεται ότι η λύση DAC της καταναλώνει λιγότερα από 100 στρέμματα γης ανά εκατομμύριο τόνους/έτος δεσμευμένου CO2, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις επίγειες ή φυσικές μεθόδους δέσμευσης CO2. Ένας άλλος παράγοντας που διαφοροποιεί το σύστημα DAC που χρησιμοποιείται από τη Sustaera είναι η χρήση φυσικών ορυκτών που επαναχρησιμοποιούνται ως ροφητές δέσμευσης CO2 και η ενέργεια χωρίς άνθρακα που τροφοδοτεί τα συστήματα DAC. Η εκκίνηση χρησιμοποιεί έναν αρθρωτό σχεδιασμό εξαρτημάτων που της επιτρέπει να κλιμακώσει γρήγορα τη νέα τεχνολογία χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες αλυσίδες εφοδιασμού και την υποδομή κατασκευής. Το ροφητικό, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να αναγεννηθεί με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αποψη: Σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, μια νομικά δεσμευτική διεθνή συνθήκη για την κλιματική αλλαγή, οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρέπει να εργαστούν για να μειώσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη πολύ κάτω από τους δύο, κατά προτίμηση σε 1,5 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αυτό μπορεί να απαιτήσει σημαντική και ταχεία κλιμάκωση των τεχνολογιών αφαίρεσης CO2. Η Sustaera ισχυρίζεται ότι η νέα της τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα DAC μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Η startup στοχεύει να προσφέρει εμπορικά συστήματα DAC ικανά να δεσμεύουν 10 τόνους CO2 την ημέρα, τα οποία μπορούν να αυξηθούν για να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις ικανές να δεσμεύουν χιλιάδες τόνους CO2 την ημέρα, για να αφαιρέσουν 500 εκατομμύρια τόνους σωρευτικά τα επόμενα 20 χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2021, η Sustera συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια στη χρηματοδότηση της σειράς Α με επικεφαλής την Breakthrough Energy Ventures και την Grantham Trust’s Neglected Climate Opportunities LLC. Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την επένδυση για να επιταχύνει το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και να κατασκευάσει την πρώτη της πιλοτική μονάδα.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Verdict.co.uk