Η Oropendola ξεφεύγει από την πορεία της στο „Rorschach Sky“

Η Oropendola ξεφεύγει από την πορεία της στο „Rorschach Sky“

März 14, 2023 0 Von admin

Καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη Οροπένδολα (Joanna Schubert) έκοψε τα δόντια της κάνοντας εμφανίσεις με καλλιτέχνες όπως οι Half Waif, Barrie και Samir Langus. Αυτή την Παρασκευή, για την ακρίβεια, στις 17 Μαρτίου, πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της LP Περιμένοντας να μιλήσει ο ουρανός, ακολουθώντας σινγκλΚτυπώντας τα Λουλούδια», “Trust The Sun” και τώρα επιτέλους «Rorschach Sky».

Το τελευταίο είναι ένα υπέροχα βοοειδές ποπ καλειδοσκόπιο που ακούγεται εν μέρει χρεωμένο στο Broken Social Scene, το Broadcast ή το Stereolab με τα στρεβλωμένα συνθήματα και τον αστραφτερό λυρισμό του (Τα μεγάλα στόματα κάνουν τις κουβέντες τους/ Και οι άθεοι προσεύχονται»). Σχεδόν στα μισά του δρόμου, το τραγούδι κλειδώνει επιπόλαια σε ένα μολυσματικό groove neo disco.

Η Οροπεντόλα τραγουδά με ένα ροζ παραλήρημα, παρόλο που υπάρχει μια ανατριχιαστική αίσθηση ότι στην πραγματικότητα παρατηρεί το περιβάλλον της στην ονομαστική της αξία. Χωρίς να ενοχλούνται από τις εφαπτομένες του χρόνου και να αγκαλιάζουν την ομορφιά της στιγμής ακριβώς όπως αυτή ξεδιπλώνεται, ακόμη και τα πιο συνηθισμένα πράγματα τείνουν να λυγίζουν προς το σουρεαλιστικό. Το „Rorschach Sky“ κοσμείται από ένα απολαυστικά παράξενο μουσικό βίντεο με χάρτινες κούκλες, πλάσματα από πηλό, κοστούμια περιστεριών και έναν εξαιρετικά εκκεντρικό κύκνο.

Σταμάτησα το Twin Peaks για να παρακολουθήσω το ρολόι της κουζίνας.» Ο Schubert λέει για το „Rorschach Sky“. «Κινούσε προς τα πίσω. Μια αργή, αποπροσανατολιστική, πολυτελώς σουρεαλιστική αντίστροφη μέτρηση. 7 Απριλίου 2020, που ήξερα μόνο επειδή άρπαξα το τηλέφωνό μου για να πληκτρολογήσω ένα σωρό θαυμαστικά στο σημειωματάριό μου. Μετά βίας είχα αλλάξει τις πιτζάμες μου για τρεις εβδομάδες. Ήμουν χαρούμενος για το Time: μπόρεσα να ξεφύγω από την πορεία μου. Τεντώστε σαν ανόητο στόκο μέχρι να γίνει αστραφτερό και ημιδιαφανές, αλλάζοντας χρώμα και σειρά σαν καλειδοσκόπιο. Αλλάζει ταυτότητα σαν τα σύννεφα».

Περιμένοντας να μιλήσει ο Ουρανός κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, μέσω της Spirit House Records και της Wilbur & Moore Records. Επιπλέον, ρίξτε μια ματιά στο „Rorschach Sky“ παρακάτω.


Ακολουθήστε το Oropendola στο Ίνσταγκραμ, Bandcamp και Spotify.