Η Amcor Invests In Circolution, «Packaging As A Service» Πάροχος επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών τροφίμων

Η Amcor Invests In Circolution, «Packaging As A Service» Πάροχος επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών τροφίμων

Februar 2, 2023 0 Von admin

$250.000 επένδυση για την αύξηση της επεκτασιμότητας της έξυπνης επαναχρησιμοποιήσιμης λύσης συσκευασίας τροφίμων της circolution

circolution, Amcor, επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία

Η Amcor επενδύει στην κυκλοφορία, ο τρίτος νικητής της πρωτοβουλίας Lift-Off της Amcor

ΖΥΡΙΧΗ, 1 Φεβρουαρίου 2023 /PRNewswire/ — Η Amcor, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή λύσεων υπεύθυνης συσκευασίας, ανακοίνωσε μια $250.000 επένδυση σε έξυπνες επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες τροφίμων, ο τρίτος νικητής της πρωτοβουλίας Lift-Off της Amcor. Ξεκίνησε μέσα Απρίλιος 2022το Amcor Lift-Off στοχεύει πρωτοποριακές, υπερσύγχρονες τεχνολογίες που θα προωθήσουν περαιτέρω τον στόχο της Amcor να κάνει το μέλλον της συσκευασίας πιο βιώσιμο.

Ιδρύθηκε σε Φρανκφούρτη, Γερμανίατο 2019, η έξυπνη επαναχρησιμοποιήσιμη λύση συσκευασίας της circolution βασίζεται της Γερμανίας υπάρχον σύστημα απόθεσης φιαλών, που προσφέρει σε ταχέως κινούμενα εμπορικά σήματα καταναλωτικών αγαθών μια απλή υπηρεσία πληρωμής ανά κύκλο που μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα ανά κύκλο παραγωγής σε σύγκριση με τις τυπικές συσκευασίες μιας χρήσης. Η circolution έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο μοντέλο που παρέχει μια πλήρη κυκλική υπηρεσία: έξυπνη επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία, αντίστροφη επιμελητεία, ανάλυση δεδομένων και μέτρηση επιπτώσεων. Διαθέσιμη σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και υλικά, η λύση «συσκευασία ως υπηρεσία» δεν απαιτεί αρχική επένδυση και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πλήρως συμβατή με τα υπάρχοντα πρότυπα λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού και την κλίμακα.

Φρανκ Λέμαναντιπρόεδρος του Corporate Venturing and Open Innovation της Amcor, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την κυκλοφορία σε αυτό το πρώιμο στάδιο και βλέπουμε μεγάλες συνέργειες τόσο με τα υπάρχοντα προϊόντα μας όσο και με άλλες επενδύσεις καθώς εργαζόμαστε προς ένα κυκλικό σύστημα για συσκευασία.

«Η Amcor είναι παθιασμένη με την υποστήριξη της ανάπτυξης μιας κυκλικής οικονομίας και η καινοτομία είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας. Η συνεργασία και οι επενδύσεις οδηγούν την πρόοδο και αυτό το ήθος είναι που οδήγησε στη δημιουργία της πρωτοβουλίας Amcor Lift-Off. Η ομάδα μας συνεχίζει να ανακαλύπτει τις πιο εντυπωσιακές καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κλάδο και ανυπομονούμε να δούμε τι καρπούς θα φέρει αυτή η τελευταία συνεργασία».

Η Amcor εργάζεται ήδη για να παρέχει τη λύση σφράγισης καπακιού για το πρώτο προϊόν της circolution στον τομέα του καφέ, του κακάο και της σκόνης, που κυκλοφόρησε το 2022, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμο υλικό της Amcor AmFoil™ AluFix® αποσπώμενο καπάκι κονσέρβας. Αυτή η επένδυση υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Amcor να κάνει όλα τα προϊόντα είτε ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιήσιμα ή κομποστοποιήσιμα έως το 2025.

Ο Alessandro Marchiaro, συνιδρυτής, Financing and Big Data at circolution, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε την Amcor ως το πρώτο εισιτήριο στον κύκλο χρηματοδότησής μας. Αφού ξεκινήσαμε με επιτυχία το 2022 και αρχίσαμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας, η τεχνογνωσία και η χρηματοδότηση της Amcor θα είναι ανεκτίμητη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα».

Η circolution είναι η τρίτη εταιρεία που εξασφαλίζει χρηματοδότηση μέσω της πρωτοβουλίας Lift-Off της Amcor, η οποία προσφέρει νεοφυείς επιχειρήσεις συσκευασίας έως $250.000 επενδύσεις για να βοηθήσουν στην κλίμακα των καινοτομιών τους. Νωρίτερα φέτος, Η Amcor ανακοίνωσε χρηματοδότηση εκκίνησης για την Nfinite Nanotechnology και την Bloom Biorenewables Ltd, και περαιτέρω επενδύσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Η Amcor συνεχίζει να είναι ηγέτης στον εντοπισμό και την εξέλιξη στρατηγικών επενδυτικών ευκαιριών εκκίνησης, διερευνώντας τις δυνατότητες για κοινές επιχειρήσεις και συνεργατική ανάπτυξη. Η ομάδα Corporate Venturing προωθεί τα ταξίδια νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων εταιρειών μοιράζοντας την κορυφαία στον κόσμο τεχνογνωσία της Amcor σε έρευνα και ανάπτυξη. Η πρόσφατη δραστηριότητα περιλαμβάνει στρατηγικές επενδύσεις για να καταστεί δυνατή η παγκόσμια ανάπτυξη PulPac, Εύκαμπτη συσκευασία ePac και PragmatIC Ημιαγωγοί.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το εταιρικό εγχείρημα της Amcor, επισκεφτείτε amcor.com/about/ventures. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κυκλοφορία, επισκεφθείτε circolution.com.

Σχετικά Άρθρα

Η Amcor επεκτείνει το Δίκτυο Κέντρων Καινοτομίας

Η πρωτοβουλία Amcor Lift-Off συγκεντρώνει τις νεοφυείς επιχειρήσεις για χρηματοδότηση εκκίνησης