Η ζωή μετά την αποφοίτηση του UCD Engineering

Η ζωή μετά την αποφοίτηση του UCD Engineering

Dezember 2, 2016 0 Von admin

Η πρόσφατη πτυχιούχος μηχανικής του UCD, Harriet Walsh, εξηγεί πού την οδήγησε η ζωή μετά τις σπουδές της Μηχανικής στο UCD

Ονομάζομαι Harriet Walsh και είμαι πρόσφατα πτυχιούχος μηχανικός από UCD. Όπως πολλοί, δεν είχα ιδέα τι είδους καριέρα ήθελα μετά το τέλος του σχολείου, αλλά πάντα μου άρεσαν τα Μαθηματικά και οι Φυσικές Επιστήμες και ήξερα ότι ήθελα να συνεχίσω να σπουδάζω κάτι που είχε παρόμοια εστίαση στην επίλυση προβλημάτων.

Χάριετ-Γουόλς

Ευτυχώς στο έκτο έτος μου παρακολούθησα το Open day UCD όπου έμαθα ότι μελετώντας μηχανική είναι ακριβώς αυτό – η επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου. Τι είναι υπέροχο μηχανική είναι ότι είναι τόσο ευρύ – έχω φίλους από το έτος εισαγωγής μου που φτιάχνουν αυτοκίνητα Jaguar Land Roverσχεδίαση και κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστραλία και ακόμη και διεξαγωγή έρευνας στη Silicon Valley – για να σκεφτούμε μόνο μερικούς.

Τον πρώτο χρόνο σας θα πάρετε μια γεύση για όλα τα διαφορετικά ρεύματα Μηχανικών – Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων, Βιοϊατρικών, Μηχανολόγων, Χημικών κ.λπ. προτού αποφασίσετε σε έναν τομέα για να ειδικευτείτε. Αυτό με απασχολούσε εκείνη την εποχή γιατί μετά το πρώτο μου έτος δεν ήμουν ακόμα σίγουρος ποια ροή μου άρεσε περισσότερο. Δεν υπήρχε λόγος να ανησυχείτε, αν και πολλά από τα διαφορετικά ρεύματα σχετίζονται και μπορείτε να καταλήξετε να έχετε μια ποικίλη καριέρα ακόμα και μετά την εξειδίκευση σε έναν συγκεκριμένο τομέα στο κολέγιο.

istock_000021738683μεγάλο

Αν πάρετε για παράδειγμα την εμπειρία μου. Κατέληξα να ειδικεύομαι σε Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων, και συνέχισε να κάνει ένα ΜΕ στην ίδια περιοχή. Έχω τελειώσει μόλις δύο χρόνια UCD (δύσκολο να το πιστέψω!), ωστόσο αυτό το πτυχίο μου έδωσε εμπειρία σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, εκτελώντας πολλούς διαφορετικούς ρόλους.

Πρώτον, πέρασα 8 μήνες κάνοντας μια επαγγελματική τοποθέτηση (μια απίστευτη ευκαιρία που προσφέρεται σε πτυχιούχους μηχανικής UCD εάν κάνουν την επιλογή 3+2 BSc/ME) στο κέντρο Ε&Α Glen Dimplex στο Co. Louth, όπου εργάστηκα με την ομάδα ανάπτυξης προϊόντων, βοηθώντας η ομάδα αναπτύσσει μια νέα σειρά ενεργειακά αποδοτικών ηλεκτρικών θερμαντήρων με «έξυπνη» λειτουργικότητα. Ο κύριος ρόλος μου σε αυτήν την ομάδα ήταν η ανάπτυξη της διεπαφής χρήστη των θερμαντήρων, φροντίζοντας να είναι φιλική προς τον χρήστη και να φαίνεται καλή. Πραγματοποίησα επίσης πολλές εργαστηριακές δοκιμές της νέας σειράς θέρμανσης διασφαλίζοντας ότι συμμορφώνεται με τα σχετικά πρότυπα ασφαλείας.

Αφού ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου το 2014, πέρασα εκείνο το καλοκαίρι κάνοντας πρακτική άσκηση με Atlas Copco – μια παγκόσμια κατασκευαστική εταιρεία που προμηθεύει αεροσυμπιεστές στις μεγαλύτερες μεταποιητικές βιομηχανίες της Ιρλανδίας – Φαρμακευτικά, Τρόφιμα & Γεωργία, Ιατρικές Συσκευές, κ.λπ. της νέας σειράς ενεργειακά αποδοτικών συμπιεστών χωρίς λάδια. Έφυγα από την Atlas Copco μετά την πρακτική άσκηση, αλλά όπως αποδείχθηκε ο καλύτερος φίλος μου από Μηχανική στο UCD στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο στην εταιρεία ως μηχανικός πωλήσεων για το τμήμα υπηρεσιών τους. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο UCD και τώρα διαχειρίζεται έναν αριθμό μηχανικών πωλήσεων από την Atlas Copco UK αρχηγείο.

Μετά την πρακτική μου στην Atlas Copco, ξεκίνησα έναν μεταπτυχιακό ρόλο AirGrid – ο διαχειριστής συστήματος μεταφοράς για την Ιρλανδία. Συνεργάστηκα με την ομάδα σχεδιασμού μετάδοσης, μια ομάδα που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του τρόπου σύνδεσης πελατών όπως μεγάλα αιολικά πάρκα ή φαρμακευτικά εργοστάσια στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή να είσαι μέλος αυτής της ομάδας καθώς η Ιρλανδία άρχισε να αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για μεγάλα κέντρα δεδομένων.

Micro Chip

Ίσως θυμάστε το status του Mark Zuckerberg στο Facebook που ανακοίνωσε το νέο κέντρο δεδομένων 200 εκατομμυρίων ευρώ που κατασκευάζει στο Co. Meath; Η ομάδα μου και η EirGrid ήταν εκεί με το Facebook από την πρώτη μέρα αυτού του έργου συζητώντας πώς θα παρέχουμε σε αυτό το κέντρο δεδομένων όλη την ισχύ που χρειαζόταν για να λειτουργήσει οι μηχανές του και να μην καταρρεύσει το Facebook – πόσο σημαντικό για όλους μας!!!

Μετά από δύο υπέροχα χρόνια με την EirGrid, ταξίδεψα σε όλη τη λίμνη και τώρα εκτελώ έναν παρόμοιο ρόλο σχεδιασμού με Δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο.

Δεν θα μπορούσα να προτείνω τη μελέτη μηχανική στο UCD περισσότερα – οι εγκαταστάσεις και η υποστήριξη από τους διδάσκοντες ήταν απαράμιλλη και έκανα φίλους για μια ζωή εκεί. Ελπίζω ότι αυτό το ιστολόγιο σας έχει δώσει μια προσωπική εικόνα για τον τεράστιο και ποικίλο αριθμό ευκαιριών που έχετε στη διάθεσή σας από τις σπουδές μηχανικής, ακόμη και μετά την εξειδίκευση. Μπορείτε πραγματικά να καταλήξετε όπου θέλετε!

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη σελίδα UCD School of Engineering Linkedin