Εξερευνώντας τους Ορίζοντές σας στο UCD

Εξερευνώντας τους Ορίζοντές σας στο UCD

Dezember 28, 2017 0 Von admin

Η φοιτήτρια μηχανικής Orla ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά UCD’s Horizons πρόγραμμα και πώς της πήρε από τις σπουδές Ψυχολογία, Δημιουργικό γράψιμο προς την Κινηματογραφικές Σπουδές κατά την περίοδο της στο κολέγιο.

Η επιλογή ενός μαθήματος που θέλετε να κάνετε μετά το γυμνάσιο είναι μια δύσκολη απόφαση. Και ακόμη και όταν έχετε επιλέξει το μονοπάτι που είναι κατάλληλο για εσάς, μπορεί να είναι σχεδόν εξίσου δύσκολο να αποφασίσετε πού να το κάνετε.

Στην περίπτωσή μου, είχα κατασταλάξει Μηχανική, που είναι ένα αρκετά τυπικό πτυχίο που προσφέρεται από τα περισσότερα ιδρύματα τρίτου επιπέδου στην Ιρλανδία. Ωστόσο, ήταν δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των μαθημάτων που προσφέρονται από τα διάφορα πανεπιστήμια σε όλη την Ιρλανδία. Από την άποψή μου, φαινόταν ότι κανένας από αυτούς δεν ξεχώριζε πραγματικά από το πλήθος. Τουλάχιστον, αυτό ήταν πριν ακούσω για το πρόγραμμα Horizons του UCD.

Σε αντίθεση με άλλα πανεπιστήμια στην Ιρλανδία, όταν επιλέγετε ένα μάθημα στο UCD, δεν περιορίζεστε στη λήψη θεμάτων („ενότητες“) που σχετίζονται αυστηρά με το πτυχίο σας. Από τις έξι ενότητες που πρέπει να κάνετε ανά τρίμηνο, μόνο πέντε από αυτές είναι υποχρεωτικές. Η έκτη ενότητα, γνωστή ως «επιλογή», ​​μπορεί να είναι από οποιαδήποτε σχολή στο UCD, σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Κι ας σπούδαζα Μηχανική, είχα την επιλογή να παρακολουθήσω δραστικά διαφορετικές ενότητες παράλληλα με τα βασικά μου θέματα. Μέχρι στιγμής, έχω πάρει Στυλ & Αισθητική ΚινηματογράφουΕφαρμοσμένη Ψυχολογία και Δημιουργική Γραφή, τα οποία απέχουν όσο περισσότερο μπορείτε από τη φυσική και τον λογισμό!

Και το εκπληκτικό μέρος είναι ότι, σε αντίθεση με άλλα πανεπιστήμια, το UCD σάς επιτρέπει να μετράτε τα μαθήματα επιλογής στους βαθμούς σας. Έτσι, αντί να είναι ένα επιπλέον βάρος για να συμβαδίζετε στον ελεύθερο χρόνο σας, αυτές οι δεξιότητες μπόνους μπορούν πραγματικά να αναδείξουν τη ΣΔΣ σας! Και βγαίνεις από το κολέγιο με εξίσου έγκυρο πτυχίο με ανθρώπους που δεν τολμούσαν ποτέ έξω από τη σχολή τους.

Η πρόοδος από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο είναι μια μεγάλη αλλαγή και μια από τις μεγαλύτερες προσαρμογές είναι η μετάβαση από τη λήψη διαφορετικών μαθημάτων στην εξειδίκευση σε ένα μόνο πτυχίο. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα. Πολλοί μαθητές ανυπομονούν να εγκαταλείψουν τα μαθηματικά και να επικεντρωθούν στις γλώσσες, ή το αντίστροφο.

Αλλά έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να έχουν λίγο μείγμα. Όσο απολαμβάνω την επιστημονική πτυχή του μαθήματός μου, μπορεί να είναι αναζωογονητικό να περνάω από τις εξισώσεις και τις αριθμομηχανές στα κλιπ ταινιών και τη γραφή. «Μια αλλαγή είναι τόσο καλή όσο η ξεκούραση», όπως λέει και η παροιμία!

ο Πρόγραμμα Horizon βοήθησε επίσης να ικανοποιήσω την περιέργειά μου για άλλες σχολές. Συμπληρώνοντας το CAO μου, είχα διχαστεί μεταξύ μηχανικού και πτυχίου ψυχολογίας, και μέρος μου αναρωτιόταν αν θα μετάνιωνα για την απόφασή μου μόλις ξεκινούσα το κολέγιο. Ευτυχώς, η συμμετοχή σε μαθήματα επιλογής τεχνών με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είχα κάνει τη σωστή επιλογή! Η συγγραφή δοκιμίων και η πλοήγηση στη βιβλιοθήκη ήταν διαχειρίσιμη σε μικρές δόσεις, αλλά το να το κάνω με πλήρη απασχόληση δεν θα μου ταίριαζε καθόλου. Προτιμώ να λύνω εξισώσεις και να μαθαίνω από διαλέξεις παρά από βιβλία, κάτι που έκανε τη μηχανική πολύ πιο κατάλληλη για μένα.

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για την πτυχή της σταδιοδρομίας του πτυχίου τους, επομένως θα ανακουφιστούν όταν ακούν ότι η λήψη ενοτήτων εκτός του πτυχίου σας βοηθά πραγματικά όταν φεύγετε από το κολέγιο. Η εμπειρία πέρα ​​από την πορεία σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Ένας απόφοιτος επιχειρήσεων που μπορεί να κωδικοποιεί ή ένας κτηνίατρος με ισχυρές δεξιότητες γραφής, θα είναι πιο εντυπωσιακός από την πλευρά του εργοδότη.

Και φυσικά, το πρόγραμμα Horizons είναι εντελώς προαιρετικό. Εάν θέλετε να εστιάσετε εξ ολοκλήρου στον κλάδο που έχετε επιλέξει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκλογικό σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με ένα θέμα που προέκυψε στο πτυχίο σας. Για παράδειγμα, γνωρίζω ανθρώπους στη μηχανική που χρησιμοποίησαν τα εκλογικά τους μαθήματα για να ασχοληθούν με τη ρομποτική και εφάρμοσαν την επιστήμη που είχαν μάθει στα βασικά τους μαθήματα για να κατασκευάσουν ρομπότ. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι είχαν την επιλογή, και μπορούν πάντα να επιλέξουν να δοκιμάσουν μια νέα σχολή το επόμενο τρίμηνο, εάν είναι τόσο διατεθειμένοι.

Τα ενδιαφέροντα των φοιτητών δεν περιορίζονται πάντα αποκλειστικά σε μία σχολή ή μάθημα. Όλοι έχουμε έναν μοναδικό συνδυασμό συμπαθειών και αντιπαθειών. Όχι μόνο το UCD το αναγνωρίζει αυτό, αλλά δίνει στους μαθητές του την επιλογή να εξερευνήσουν αυτά τα επιπλέον πάθη χωρίς να μειώνουν το πτυχίο τους.