Είναι το VAC φορτηγό σας έτοιμο για το χειμώνα;  – Προσαρμοσμένη πηγή Truck One

Είναι το VAC φορτηγό σας έτοιμο για το χειμώνα; – Προσαρμοσμένη πηγή Truck One

März 23, 2023 0 Von admin

Υπάρχουν πολλές σχολές σκέψης για το πώς να προετοιμάσετε τόσο το φορτηγό σας όσο και τον εαυτό σας για το χειμώνα. Οι παρακάτω συμβουλές λειτούργησαν για μένα και ίσως κάποιοι από τους νέους χειριστές μας αποκτήσουν αξία από τις εμπειρίες μου.

Πολλές εταιρείες διαθέτουν μηχανικούς εσωτερικούς χώρους που μπορούν να φροντίσουν τη φυσική συντήρηση της μονάδας σας και έχουν καλά προγράμματα προληπτικής συντήρησης. Εάν ναι, πολλά από αυτά μπορεί να είναι μέρος του προγράμματός σας και να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στον στόλο σας. Προσωπικά, προέρχομαι από ένα υπόβαθρο όπου έκανα το μεγαλύτερο μέρος της δικής μου συντήρησης και φρόντιζα τις καθημερινές ανάγκες της μονάδας μου. Σε όποια κατάσταση κι αν βρεθείτε, οι απαιτήσεις για χειμερινή ετοιμότητα είναι οι ίδιες.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσετε από τον προφυλακτήρα της μονάδας σας στον προφυλακτήρα. Πλύνετε και καθαρίστε το εξωτερικό. Γυαλίστε ό,τι μπορείτε για να προστατέψετε το χρώμιο και το χρώμα. Καθαρίστε το εσωτερικό σας και βγάλτε τη λάσπη και το γκαζόν κάτω από τα πεντάλ. Η συσσώρευση λάσπης κάτω από τα πεντάλ σας μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς και να σας δημιουργήσει προβλήματα με θέματα όπως η απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά του cruise control κ.λπ. Εάν πρόκειται να αφιερώσετε χρόνο για να εξετάσετε τα πάντα, μπορεί κάλλιστα να είναι καθαρό! Ελέγξτε όλους τους ιμάντες, τους εύκαμπτους σωλήνες, τις ηλεκτρικές συνδέσεις και τη στάθμη υγρών. Ελέγξτε το ψυκτικό του κινητήρα σας και βεβαιωθείτε ότι είναι καλό για τις θερμοκρασίες που βλέπετε στην περιοχή σας. Λιπάνετε το φορτηγό και χρησιμοποιήστε λίγο σπρέι σιλικόνης στους μεντεσέδες και τις πόρτες. Μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει την είσοδο υγρασίας σε αυτές τις περιοχές.

Ελέγξτε τα λάδια σας. Τόσο το λάδι κινητήρα όσο και τα υδραυλικά λιπαντικά δρουν διαφορετικά σε ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Ίσως πρέπει να εξετάσετε τη χρήση λαδιών χειμερινής ποιότητας στην περιοχή σας. Η μετάβαση σε ένα ελαφρύτερο AW22 στο υδραυλικό ντεπόζιτο είναι λογικό. Τα συνθετικά λιπαντικά στον κινητήρα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φθοράς και να διευκολύνουν την εκκίνηση του κρύου καιρού. Το Εγχειρίδιο κατόχου σας θα σας βοηθήσει και πάλι εδώ.

Μην ξεχνάτε το σύστημα αέρα σας! Στραγγίστε όλα τα δοχεία και γεμίστε τα ξανά. Ίσως επαναλάβετε αυτό μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει όλη η υγρασία. Αν παρκάρετε μέσα σε ένα ζεστό μαγαζί το βράδυ, να τα στραγγίζετε κάθε βράδυ. Μερικοί άνθρωποι θα χρησιμοποιούν αντιψυκτικό αερόφρενο μέσω του συστήματος σε τακτική βάση. Προσδιορίστε ποιες είναι οι ανάγκες σας και συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας εάν έχετε αμφιβολίες.

Το διαρκώς σημαντικό σύστημα ύδρευσης των υδραυλικών μας – η αιτία των ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ χειμερινών προβλημάτων! Ελέγξτε το ΤΩΡΑ!

Τα περισσότερα φορτηγά είναι εξοπλισμένα με κάποια μορφή συστήματος «γλυκόλης» για το ξεχειμώνιασμα του πίσω άκρου της μονάδας. Και πάλι, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο κατόχου για τη συγκεκριμένη μονάδα σας. Μερικοί συνήθεις εμπειρικοί κανόνες είναι, τουλάχιστον, να ξεπλύνετε ΟΛΗ την παλιά γλυκόλη από τη δεξαμενή συγκράτησης. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό κόστος για να διασφαλίσετε ότι το προϊόν σας αξιολογείται για τις θερμοκρασίες στην περιοχή σας. Το καλοκαίρι, η γλυκόλη μπορεί εύκολα να αραιωθεί με νερό με διάφορους τρόπους. Μην το κοιτάτε μόνο και μην υποθέτετε ότι είναι καλό! Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν προπυλενογλυκόλη ή RV Anti-Freeze για αυτό. Μερικοί χρησιμοποιούν και αντιψυκτικό πλυντήριο παρμπρίζ. Είτε είναι μια χαρά. Αδειάστε το δοχείο σας και ξεπλύνετε το σύστημα. Γεμίστε ξανά τη δεξαμενή με νέα γλυκόλη. Είναι τόσο απλό.

Επόμενος στη σειρά είναι ο λέβητας. Ενεργοποιήστε το τώρα και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί. Ελέγξτε τα κενά των ηλεκτροδίων και τα ακροφύσια καυσίμου. Βεβαιωθείτε ότι ο αποσβεστήρας αέρα στο πλάι του κινητήρα δεν έχει μετακινηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ότι παίρνετε το σωστό μείγμα αέρα/καυσίμου. Η μονάδα σας έχει φίλτρο καυσίμου; Αντικαταστήστε εάν χρειάζεται. Η οξίνιση του πηνίου είναι ένα άλλο θέμα που θα ξεκινήσει επιχειρήματα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, γι‘ αυτό σας προτείνω να συμβουλευτείτε ξανά το συγκεκριμένο Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη ή να επισκεφτείτε το τοπικό κατάστημα επισκευής λεβήτων/αντλιών. Θα χαρούν να βοηθήσουν. Προσωπικά, έκανα το δικό μου περίπου κάθε δεύτερο χρόνο. Είναι μια απλή διαδικασία και σας δίνει το μυαλό ότι έχετε τη μέγιστη ροή μέσω των πηνίων σας.

Μέσα στο σκυλόσπιτο/ντουλάπι υπάρχει ένα άλλο μέρος όπου μπορεί να θέλετε μερικά είδη ειδικά για το χειμώνα—έξτρα λαστιχένια μπάντζες για αλυσίδες ελαστικών. Ελέγξτε ότι έχετε μερικά επιπλέον άγκιστρα και κλειδαριές καθώς και το κλειδί της αλυσίδας σας για να τα σφίξετε. Μπαταρίες για φακούς, φακό προπανίου, μια τσάντα ή κουβά με τσιπς άμμου/βράχου για να ξαπλώσετε αν βρέξετε το πεζοδρόμιο που εργάζεστε σε αστικές περιοχές. Συνήθιζα να κουβαλάω μια κανάτα μεθανόλης με μια μικρή τρύπα στο καπάκι, ώστε να λειτουργεί σαν πιστόλι. Ψεκάστε τα εξαρτήματα camlock πριν και μετά τη χρήση για να μην παγώσουν μαζί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιπλέον λάδι, ψυκτικό υγρό και υγρό πλύσης παρμπρίζ, ειδικά εάν εργάζεστε σε απομακρυσμένες περιοχές. Η συντήρηση του ανεμιστήρα είναι επίσης ένα βασικό θέμα. Αυτό είναι ένα ακριβό κομμάτι χάλυβα και οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να το προστατέψετε αξίζει τον κόπο.

Πρώτα και κύρια, ελέγξτε το λάδι στις τελικές θήκες και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό και στη γραμμή πλήρωσης. Οι περισσότεροι φυσητήρες έχουν μια τάπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος της θήκης της πτερωτής. Ρίξτε μια ματιά και ανοίξτε το για να στραγγίξετε την υγρασία που υπάρχει ήδη. Εάν παρκάρετε μέσα τη νύχτα, να θυμάστε ότι η συμπύκνωση που σχηματίζεται στο εσωτερικό του φυσητήρα θα καθιζάνει ως νερό στο κάτω μέρος της θήκης. Μια καλή πρακτική είναι να ενεργοποιείτε τον ανεμιστήρα σας και να τον χρησιμοποιείτε με χαμηλότερη ταχύτητα ενώ το φορτηγό σας ζεσταίνεται. Αυτό θα τραβήξει κρύο αέρα μέσα από το σύστημα και θα «παγώσει» τα πάντα ενώ είναι σε κίνηση.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν ταξιδεύετε στην τοποθεσία, οι φτερωτές σας δεν θα παγώσουν στη θέση τους.

Έχω δει μερικούς φυσητήρες να καταστρέφονται από αυτό. Συνεπώς, εάν πρόκειται να παρκάρετε τη μονάδα σας έξω τη νύχτα, κάντε το αντίστροφο και λειτουργήστε τον ανεμιστήρα σε χαμηλές στροφές για λίγα λεπτά αφού έχετε πλύνει τη δεξαμενή. Αυτό θα τραβήξει όλο αυτόν τον ατμό μέσω του συστήματος και θα «παγώσει» τα πάντα ενώ βρίσκεστε σε κίνηση, έτσι ώστε να μην κατακαθίσει συμπύκνωση στη θήκη του ανεμιστήρα αφού παρκάρετε.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το φίλτρο και ο κυκλώνας. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά – αποστραγγίστε τον κυκλώνα κάθε φορά που απορρίπτετε στο τέλος κάθε μέρας. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε το φίλτρο σας καθαρό και να αποτρέψετε το πάγωμα του νερού στον κυκλώνα. Αυτό βοηθά επίσης να διατηρεί τη μονάδα σας απορροφώντας τη μέγιστη απόδοση της.

Αυτό το άρθρο συνεισφέρει ο Mike Schmidt.