Δεξαμενές καυσίμου – Custom Truck One Source

Δεξαμενές καυσίμου – Custom Truck One Source

März 23, 2023 0 Von admin

Η παλαιότερη έκδοση δεξαμενόπλοιων ήταν μια άμαξα με άλογα. Τα βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά πετρελαίου και καυσίμων χύμα με βαγόνια. Στη δεκαετία του 1880, τα βαγόνια έγιναν πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς. Τα βαγόνια θεωρήθηκαν ασφαλέστερη επιλογή καθώς και πιο αποτελεσματική. Σύντομα, οι σιδηρόδρομοι θα έπαιρναν αυτή την ιδέα και θα τη χρησιμοποιούσαν για μεγάλες αποστάσεις.

Πηγές φωτογραφιών: ETHW

Στις αρχές του 1900, το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς πετρελαίου και καυσίμων. Τα πρώτα καταγεγραμμένα σύγχρονα δεξαμενόπλοια κατασκευάστηκαν το 1905. Η Angelo American, θυγατρική του standard πετρελαίου, ήταν η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο. Αγγλία, για να τα φτιάξουμε. Τα δεξαμενόπλοια δημιουργήθηκαν σε στρογγυλά ή ορθογώνια σχήματα και μετατράπηκαν σε ελλειπτικά σχήματα μετά τον πόλεμο.

Τα σύγχρονα δεξαμενόπλοια ήταν δημοφιλή πρώτα στις αστικές περιοχές ενώ οι αγροτικές περιοχές χρησιμοποιούσαν βαγόνια.

Ιστορία

Περίπου 30 χρόνια αργότερα, το τυπικό λάδι άρχισε να χρησιμοποιεί δεξαμενές κινητήρα.

Το 1920, η Angelo American Oil εισήγαγε υπόγειες δεξαμενές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε άλλες περιοχές της χώρας, η εξέλιξη αυτή ήταν πιο αργή. Η Νέα Ζηλανδία πήρε αυτές τις δεξαμενές το 1927. Οι δεξαμενές κυμαίνονταν σε χωρητικότητα από 5.500 έως 11.600 γαλόνια (περίπου το ήμισυ του όγκου ενός γκαράζ ενός αυτοκινήτου). Αυτές οι δεξαμενές διακρίνονταν από το σχήμα τους. Συνήθως, η κυλινδρική δεξαμενή στο όχημα κατασκευάστηκε οριζόντια.

Πηγές φωτογραφιών: Pinterest

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο πόλεμος έριξε σε υπερένταση τις βιομηχανίες καυσίμων και μεταφορών. Η συνεχής χρήση βυτιοφόρων σήμαινε ότι φθείρονταν και έσπασαν εύκολα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, τα ελαστικά ήταν δύσκολο να βρεθούν. Εξαιτίας αυτού, μόλις πέθαναν τα ελαστικά, το φορτηγό ήταν εκτός λειτουργίας.

Ο νόμος για τους μεταφορείς αυτοκινήτων του 1935, ο οποίος υπογράφηκε σε νόμο ακριβώς πριν από τον πόλεμο, ζήτησε από τους νομοθέτες να ρυθμίσουν τα φορτηγά, καθώς και τα λεωφορεία, ως κοινούς μεταφορείς. Ένας κοινός μεταφορέας στις χώρες κοινού δικαίου είναι ένα πρόσωπο ή μια εταιρεία που μεταφέρει αγαθά (δηλαδή καύσιμα) και είναι υπεύθυνος για την πιθανή απώλεια των εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πετρελαιοφόρα ήταν σημαντικά στη μεταφορά πετρελαίου σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Πριν από τον πόλεμο, περίπου το 90 τοις εκατό του πετρελαίου μετακινούνταν με πετρελαιοφόρα. Αυτά τα τάνκερ κινούνταν με αργό ρυθμό, καθιστώντας τα τον τέλειο στόχο για τους Γερμανούς. Λόγω της στόχευσης των πετρελαιοφόρων από τους Γερμανούς, προκλήθηκε η ανάγκη για πετρελαιοφόρα.

Οι κανονισμοί για τις υπερωρίες τροποποιήθηκαν για να επιτρέπουν τη μέγιστη χρήση των βυτιοφόρων. Ίσως η πιο κρίσιμη τροποποίηση ήταν η Οδηγία ODT #7: Τα Tank Trucks θα χρησιμοποιούνται σε κινήσεις πετρελαίου μικρότερες από 200 μίλια. Αυτή η οδηγία απελευθέρωσε τα γηρασμένα σιδηροδρομικά δεξαμενόπλοια να μετακινούν πετρέλαιο για μεγαλύτερες αποστάσεις. Οι δεξαμενές των 2.000 γαλονιών αναβαθμίστηκαν σε δεξαμενές μεγέθους 8.000 γαλονιών. Τα κράτη προέτρεψαν την ανάγκη άρσης των νόμων για το μέγεθος και το βάρος.

Χωρίς αμφιβολία, η βιομηχανία πετρελαίου και οι προόδους της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοήθησαν στη νίκη του πολέμου.

Πηγές φωτογραφιών: Bulk Transporter

Συνέπεια

Μετά τον πόλεμο, αυξήθηκε η επιθυμία βυτιοφόρων να παραδίδουν καύσιμα σε πρατήρια καυσίμων και αεροπλάνα. Ανακαλύφθηκε ότι οι δεξαμενές που κατασκευάζονται από αλουμίνιο προκαλούν υλικό για να αποτρέψει τους σπινθήρες εάν ένα φορτηγό κυλήσει. Επίσης, το αλουμίνιο ζυγίζει λιγότερο.

Οι δεξαμενές σήμερα μπορούν να μεταφέρουν πολλαπλούς τύπους υγρών ταυτόχρονα, όπως ντίζελ και άλλες βιομηχανικές χημικές ουσίες. Τα bobtail χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά λιγότερων από 5.000 γαλόνια (περίπου διπλάσιο από τον όγκο μιας μονάδας αποθήκευσης) καυσίμου για μικρότερες αποστάσεις. Αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη βελτίωση στον κλάδο είναι η ασφάλεια και η εκπαίδευση των οδηγών που πρέπει να ολοκληρώσουν. Η εξειδικευμένη εκπαίδευση που πρέπει να ολοκληρώσουν οι οδηγοί εάν μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά κρατά όχι μόνο την ασφάλεια του οδηγού φορτηγού αλλά και όλους τους δρόμους.

Στο Custom Truck One Source, έχουμε 3.000. 3.200 και 3.400 γαλονιών Φορτηγά Bobtail με προπάνιο καθώς και ένα ευρύ φάσμα των Φορτηγά ραφιναρισμένων καυσίμων. Σχεδιάζουμε, εγκαθιστούμε, δοκιμάζουμε και πιστοποιούμε κάθε μονάδα για βέλτιστη απόδοση, ικανότητα οδήγησης και ασφάλεια. Οι μονάδες προπανίου μας έχουν μεγάλη ζήτηση, επομένως επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κρατήσετε τις μονάδες σας!