Δαγκώνουν τα σφάλματα του Ιουνίου και είναι επιβλαβή;

Δαγκώνουν τα σφάλματα του Ιουνίου και είναι επιβλαβή;

April 25, 2023 0 Von admin

Ο όρος «June bug» αναφέρεται σε σχεδόν 1000 είδη σκαθαριών με πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι είναι πολύ κοινά, ειδικά τα μέσα του καλοκαιριού, οι άνθρωποι συχνά ζητούν να δαγκώσουν σφάλματα Ιουνίου.

Άλλωστε, ορισμένα τσιμπήματα εντόμων δεν είναι μόνο επώδυνα, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβή και να προκαλέσουν αντίδραση. Αυτό το άρθρο αντιμετωπίζει αυτήν την ερώτηση και εξηγεί τα πάντα για τα σφάλματα Ιουνίου, πόσο επικίνδυνα είναι (αν είναι καθόλου επικίνδυνα) και πώς να τα αφαιρέσετε από το σπίτι σας.

Δαγκώστε, τσιμπήστε ή τσιμπήστε τα σφάλματα Ιουνίου

Τα ζωύφια Ιουνίου δεν δαγκώνουν, τσιμπούν ή τσιμπούν – στην ουσία, δεν προκαλούν πόνο επίτηδες. Ο τρόπος που σε πλήγωσαν είναι συνήθως τυχαία, καθώς έχουν αγκαθωτά πόδια. Εάν ένα ζωύφιο του Ιουνίου περπατήσει στο δέρμα σας, μπορεί κατά λάθος να σας γρατσουνίσει.

Αυτό, ωστόσο, είναι σχεδόν ανώδυνο και είναι πιθανό να μην το νιώσετε καν.

Να έχουν δόντια τα Bugs του Ιουνίου

Τα ζωύφια Ιουνίου έχουν μικροσκοπικά μικρά στόματα που μπορούν να δαγκώσουν, αλλά δεν έχουν δόντια με την παραδοσιακή έννοια. Αντίθετα, έχουν γνάθους, που είναι μια υποτυπώδης εκδοχή στόματος και δοντιών (είναι ουσιαστικά μικροσκοπικές λαβίδες).

Το στόμα τους είναι σχεδιασμένο για να τρώει μαλακό φυτικό υλικό – όχι για να μασάει κάτι τόσο σκληρό όσο το ανθρώπινο δέρμα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο ένα σφάλμα του Ιουνίου να σας δαγκώσει εάν νιώσει ότι απειλείται. Τεχνικά, ένα σφάλμα του Ιουνίου θα μπορούσε να σας δαγκώσει, αλλά πιθανότατα δεν θα το κάνει.

Ένα σφάλμα Ιουνίου θα φύγει εάν απειληθεί. Ακόμα κι αν προσπαθήσει να σας δαγκώσει, δεν θα μπορέσει να σας βλάψει ή να σπάσει το δέρμα.

Κάνετε το June Bugs Have a Stinger

Όχι, τα σφάλματα του Ιουνίου δεν έχουν κεντρί. Αυτό το μέρος του σώματος προορίζεται για άλλα είδη, όπως οι μέλισσες, οι σφήκες και οι σφήκες.

Μπορούν τα σφάλματα του Ιουνίου να τσιμπήσουν ανθρώπους ή ζώα;

Για άλλη μια φορά, αυστηρά τεχνικά, τα σφάλματα Ιουνίου μπορούν σε τσιμπήσουν με τις γνάθους τους. Για τα σφάλματα Ιουνίου, το τσίμπημα και το δάγκωμα είναι ένα και το αυτό.

Θα ήθελα να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ απίθανο να σας δαγκώσει (τσιμπήσει) κάποιο σφάλμα του Ιουνίου.

Είναι τα σφάλματα του Ιουνίου επιβλαβή για τους ανθρώπους;

Τα ζωύφια Ιουνίου δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους με άμεσο τρόπο – δεν δαγκώνουν ούτε τσιμπούν, επομένως δεν μπορούν να προκαλέσουν πόνο. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για τις καλλιέργειές σας ή τον κήπο σας, κάτι που θα σας εξηγήσω διεξοδικά αργότερα.

Ωστόσο, ένα μόνο σφάλμα του Ιουνίου δεν είναι καθόλου επικίνδυνο.

Είναι επικίνδυνο ένα Swarm of June Bugs;

Θα χαρείτε να ακούσετε ότι τα σφάλματα του Ιουνίου εμφανίζονται σε σμήνη πολύ σπάνια. Σε αντίθεση με τις μέλισσες ή τις σφήκες, δεν είναι πολύ κοινωνικά έντομα – είναι ως επί το πλείστον μόνοι.

Ωστόσο, έλκονται από το φως (όπως όλα τα άλλα έντομα), οπότε ένα σμήνος από ζωύφια του Ιουνίου θα μπορούσε να εμφανιστεί στη βεράντα σας εάν αφήσετε το φως αναμμένο. Το σμήνος, ωστόσο, δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά για τα σφάλματα Ιουνίου και σίγουρα θα δείτε και άλλα σφάλματα να κατακλύζουν το φως σας.

Είναι επικίνδυνα αυτά τα σμήνη; Όχι – τα ζωύφια Ιουνίου μπορεί να είναι επιζήμια για τα φυτά σας, αλλά ούτε και σμήνη φυτά. Το σμήνος, απλά, δεν είναι κάτι που κάνουν τα σφάλματα του Ιουνίου (εκτός αν είναι τυχαία).

Είναι τα σφάλματα Ιουνίου επικίνδυνα για τους σκύλους ή τις γάτες

Τώρα που γνωρίζουμε την απάντηση στην ερώτηση «δάγκουν τα ζωύφια του Ιουνίου», είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι δεν δαγκώνουν ούτε ζώα. Ο μόνος τρόπος που ο σκύλος ή η γάτα σας θα μπορούσε να βλάψει ένα ζωύφιο του Ιουνίου είναι αν έτρωγαν λίγο και είχαν αντίδραση σε αυτά.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο πιθανό, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Ακόμα κι αν το κατοικίδιο ζώο σας τρώει μερικά ζωύφια του Ιουνίου, να θυμάστε ότι μπορούν να αφομοιώσουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε, οπότε πιθανότατα θα είναι καλά (αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει, ωστόσο).

Το κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να φάει απίστευτες ποσότητες ζωύφιων Ιουνίου για να πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Τα σφάλματα Ιουνίου φέρουν ασθένειες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι – όχι, τα ζωύφια Ιουνίου δεν φέρουν καμία ασθένεια. Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι τα έντομα του Ιουνίου είναι εντελώς ακίνδυνα έντομα που δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα ακόμα κι αν το ήθελαν, σωστά;

Λοιπόν, πρόκειται να αποκαλύψω ότι αυτό δεν είναι αυστηρά αλήθεια όταν πρόκειται για την κηπουρική.

Πώς μοιάζει ένα τσίμπημα ζωύφιου Ιουνίου

Δεδομένου ότι τα δαγκώματα τους είναι απίθανο να σπάσουν το δέρμα και επομένως είναι σχεδόν ακίνδυνα, πιθανότατα θα έχετε μόνο μικρή ερυθρότητα και πιθανώς κάποια φαγούρα. Το πολύ, θα είναι ένας μικρός ερεθισμός και πολύ λιγότερο ενοχλητικός από ένα τσίμπημα κουνουπιού.

Ωστόσο, σε περίπτωση που εμφανίσετε σοβαρή αντίδραση, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Τι να κάνετε εάν σας δαγκώσει ένα ζωύφιο του Ιουνίου

Ειλικρινά, θα συνιστούσα να το γράψετε, καθώς πιθανώς υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που μπορούν να πουν ότι τους τσίμπησε ένα ζωύφιο του Ιουνίου. Συγχαρητήρια!

Με κάθε σοβαρότητα – μην πανικοβάλλεστε, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Ένα σφάλμα Ιουνίου απλά δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους. Μπορείτε να πλύνετε το σημείο που έχει δαγκωθεί με ζεστό νερό και σαπούνι, εάν αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, αλλά ένα δάγκωμα είναι τόσο ασήμαντο ιατρικά που πιθανότατα θα το ξεχάσετε σε λίγες ώρες.

Πονάνε τα τσιμπήματα των ζωυφίων του Ιουνίου;

Όχι – τα σφάλματα Ιουνίου δεν έχουν ισχυρή συσκευή δαγκώματος. Είναι πιθανό ένα ζωύφιο του Ιουνίου να σας δαγκώσει χωρίς να το νιώσετε.

Πρέπει να σκοτώσετε ένα σφάλμα Ιουνίου

Ενώ τα σφάλματα του Ιουνίου είναι σίγουρα κακά για το γκαζόν και τον κήπο σας, είναι σχετικά χρήσιμα για το περιβάλλον. Άλλωστε, τα ζωύφια θηρεύονται από πολλά ζώα και η θανάτωση των ζωυφίων του Ιουνίου απαλλάσσει το περιβάλλον από το καλό φαγητό.

Ωστόσο, εάν ψεκάζετε εντομοκτόνα, αυτό θα προκαλέσει πραγματικά τόσο μεγάλη ζημιά στο οικοσύστημα; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

June Bugs και το οικοσύστημα

Τα ενήλικα ζωύφια του Ιουνίου τρέφονται με φύλλωμα, κυρίως δέντρα και θάμνους, αλλά θα φάνε οποιαδήποτε τροφή αν τους δοθεί η ευκαιρία. Τα γκρουπ (ζωρί του Ιουνίου σε ανάπτυξη) ζουν κάτω από το έδαφος και τρέφονται με ρίζες φυτών, γεγονός που τα κάνει παράσιτα.

Αυτές οι ίδιες ράβδοι και στη συνέχεια ωριμάσουν –τα ζωύφια Ιουνίου– θηρεύονται, με τη σειρά τους, από είδη πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των γαλοπούλων, αλλά και ορισμένα είδη μυγών (ιδιαίτερα οι Pyrgotidae οικογένεια).

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι μύγες πιάνουν ένα ζωύφιο του Ιουνίου κατά τη διάρκεια της πτήσης και γεννούν ένα αυγό κάτω από τη σκληρυμένη πλάτη τους, γνωρίζοντας ότι το ζωύφιο δεν θα μπορεί να το φτάσει εκεί. Μόλις εκκολαφθεί το αυγό της μύγας, η προνύμφη τρέφεται με το ζωύφιο του Ιουνίου όσο είναι ακόμα ζωντανό.

Υπάρχουν εκατοντάδες μεγαλύτερα έντομα που τρέφονται με αυτά τα ζωύφια, ενώ τα μικρά θηλαστικά, ιδιαίτερα τα skunks και τα ρακούν, θα τρέφονται επίσης με αυτά τα σφάλματα.

Τα κότσια είναι στην πραγματικότητα πιο θρεπτικά από τα ενήλικα ζωύφια Ιουνίου, επομένως στοχοποιούνται πιο συχνά.

Από τα παραπάνω παραδείγματα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι τα ζωύφια του Ιουνίου είναι μια σημαντική πηγή τροφής στους αντίστοιχους μικροβιότοποι τους. Ωστόσο, δεν θα προκαλέσετε μεγάλη ζημιά σκοτώνοντας μερικά σφάλματα στην άμεση γειτνίασή σας.

Ζημιά στις καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τα σφάλματα Ιουνίου

Όσον αφορά το φύλλωμα, το June Bugs μπορεί σίγουρα να έχει αντίκτυπο.

Ας ξεκινήσουμε με τους χλοοτάπητες. Τα γκρουπ, τα οποία συνήθως ζουν κάτω από το έδαφος, θα βγουν στην επιφάνεια τη νύχτα για να φάνε λεπίδες χόρτου. Επειδή τείνουν να σκάβουν προς την επιφάνεια και να χαλαρώνουν το χώμα, μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν ζημιά σε μπαλώματα χόρτου με τα οποία δεν έρχονται καν σε επαφή.

Καλά αναφέρεται ότι προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά σκάβοντας παρά τρώγοντας! Αυτός ο τύπος ζημιάς είναι ιδιαίτερα συχνός με χλοοτάπητες σε ξηρές περιοχές που διατηρούνται σε πολύ μικρά ύψη.

Παραμερίζοντας τη ζημιά από το σκάψιμο, οι ράβδοι τρέφονται κυρίως από ρίζες. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη βάση, που είναι απλώς ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούν να βλάψουν το γκαζόν σας.

Όταν πρόκειται για ενήλικα ζωύφια Ιουνίου, θα τρέφονται με οποιοδήποτε είδος βλάστησης και είναι επίσης γνωστά για την καταστροφή των φρούτων και των λαχανικών. Έτσι, οτιδήποτε, από το γκαζόν σας μέχρι το μαρούλι και τις φράουλες σας είναι στο μενού.

Στο στόχαστρο είναι και καλλωπιστικά δέντρα, όπως οι βελανιδιές. Διαπιστώθηκε ότι η ζημιά είναι εντοπισμένη – τα ζωύφια Ιουνίου μετακινούνται από το ένα φυτό στο άλλο εάν δεν ελέγχονται και δεν θα απομακρυνθούν εάν έχουν τροφή εκεί που βρίσκονται.

Παρά τη μεγάλη ποικιλία φυτών με τα οποία είναι γνωστό ότι τρέφονται, τα ενήλικα ζωύφια του Ιουνίου δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα σκουπίδια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ράβδοι καταστρέφουν τις ρίζες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του φυτού.

Η ζημιά στο τρίχωμα μπορεί να είναι αρκετά εκτεταμένη ώστε να σκοτώσει μικρά φυτά. Τα εγκατεστημένα φυτά, ωστόσο, συχνά ανακάμπτουν.

Εάν υποψιάζεστε προσβολή από σφάλματα τον Ιούνιο, αναζητήστε σημάδια μαρασμού και αποχρωματισμένα κομμάτια χόρτου.

Πώς να αποτρέψετε τα σφάλματα του Ιουνίου από το να μπουν στο σπίτι σας

Ξεκινώντας με τα καλά νέα – τα σφάλματα του Ιουνίου δεν ενδιαφέρονται να βρίσκονται στο σπίτι σας. Εάν βρεθεί ένα ζωύφιο του Ιουνίου στο σπίτι σας, πιθανότατα περιπλανήθηκε εκεί κατά λάθος. Θέλουν να είναι έξω όπου υπάρχει άφθονο φαγητό για να ψάξουν.

Ωστόσο, μπορούν να προσελκυστούν κατά λάθος. Τα φώτα, για παράδειγμα, είναι ένα σημαντικό ελκυστικό υλικό τη νύχτα και μπορείτε να περιμένετε σύγκλιση στην πηγή φωτός. Έτσι, το πρώτο βήμα θα ήταν η αφαίρεση όλων των ελκυστικών.

Σφραγίστε όλα τα σημεία εισόδου

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης των προσβολών από σφάλματα του Ιουνίου είναι το σφράγισμα όλων των ρωγμών και των ρωγμών, αποτρέποντας έτσι την είσοδο στο σπίτι σας. Αυτό, στην πραγματικότητα, ισχύει για όλες τις προσβολές από έντομα.

Το επόμενο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε βιολογικές και χημικές μεθόδους ελέγχου.

Παρουσίαση των Φυσικών Αρπακτικών

Μία από αυτές τις μεθόδους καταπολέμησης είναι η εισαγωγή φυσικών αρπακτικών και ο πιο κοινός φυσικός θηρευτής οποιουδήποτε εντόμου είναι ο βάτραχος. Υπάρχουν και άλλα αρπακτικά φυσικά, μερικά από τα οποία θεωρούνται ευεργετικά έντομα.

Οι παρασιτικές σφήκες, για παράδειγμα, θα φυτέψουν τα αυγά τους στους κόλπους. ο σφήκα θα τελικά σκοτώστε τη ράβδοαποτρέποντας έτσι μια εισβολή, ενώ η ίδια η σφήκα είναι ακίνδυνη.

Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε παρασιτικούς νηματώδεις – συγκεκριμένα το είδος Steinernema spp. και Heterorhabditis spp. Η εφαρμογή αυτών των νηματωδών μπορεί πραγματικά να γίνει από ερασιτέχνες, επομένως δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνετε αυτό.

Χημικός Έλεγχος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προληπτικά ή θεραπευτικά εντομοκτόνα. Αυτό μοιάζει πολύ με τα προφυτρωτικά και τα μεταφυτρωτικά ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο των ζιζανίων στους κήπους μας.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι σκοτώνοντας τα σφάλματα στην αυλή σας, ελαχιστοποιείτε την πιθανότητα να εισβάλουν στο σπίτι σας.

Τα προληπτικά εντομοκτόνα πρέπει να εφαρμόζονται όσο τα ζωύφια του Ιουνίου είναι ακόμη νεαρά φυτά ή πριν εκκολαφθούν. Τα εγκατεστημένα ζωύφια και τα ενήλικα ζωύφια Ιουνίου δεν επηρεάζονται από προληπτικά εντομοκτόνα. Ο ιδανικός χρόνος για μια εφαρμογή εξαρτάται από την περιοχή σας, επομένως φροντίστε να το ελέγξετε στο τοπικό σας κατάστημα κηπουρικής.

Θεραπευτικά εντομοκτόνα εφαρμόζονται σε ράβδους και είναι καλύτερο να τα εφαρμόζετε αργά το βράδυ. Οι τρίχες βγαίνουν συχνά τη νύχτα για να τραφούν με το γκαζόν σας και θα σκοτωθούν μόλις έρθουν σε επαφή με το εντομοκτόνο.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να αφαιρέσετε το June Bugs το συντομότερο δυνατό – με απλά λόγια, τα ζωύφια τείνουν να μυρίζουν αφού πεθάνουν, ειδικά εάν έχουμε να κάνουμε με προσβολή από έντομα. Αυτό είναι όταν είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν πουλιά και άλλα ζώα.

Πώς να αφαιρέσετε τα σφάλματα Ιουνίου από το σπίτι σας

Μια άλλη καλή μέθοδος για τη σύλληψη του June Bugs είναι η κατασκευή μιας απλής παγίδας εντόμων που περιέχει ένα γλυκό διάλυμα.

Αυτός ο τύπος παγίδας λειτουργεί με τα περισσότερα είδη εντόμων και τα σφάλματα του Ιουνίου δεν διαφέρουν. Πάρτε ένα δοχείο (μπορεί να είναι μια μεγάλη κανάτα νερού) με μεγάλο άνοιγμα χωνιού και γεμίστε το με μισό φλιτζάνι μελάσα και νερό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε χυμό φρούτων – η ζάχαρη είναι που προσελκύει τα έντομα.

Απλώς αφήστε το σε ένα μέρος όπου εμφανίζονται σφάλματα στο σπίτι σας.

Ο συνδυασμός ζαχαρούχου ουσίας και νερού θα προσελκύσει τα σφάλματα του Ιουνίου και μόλις μπουν μέσα, δεν θα ξέρουν πώς να βγουν ξανά έξω. Ο ίδιος τύπος παγίδας μπορεί να λειτουργήσει με μέλισσες και μύγες.

Ετυμηγορία: Do June Bugs Bite

Είναι τεχνικά δυνατό ένα ζωύφιο του Ιουνίου να δαγκώσει, αλλά είναι πολύ αδύναμο για να τρυπήσει το ανθρώπινο δέρμα. Τα σφάλματα του Ιουνίου φεύγουν αν κινδυνεύουν – δεν αντεπιτίθενται. Ακόμα κι αν σας δάγκωσε ένα ζωύφιο του Ιουνίου, είναι πιθανό να μην το νιώθετε, τόσο αδύναμα είναι τα δαγκώματα τους.

Αν και είναι ακίνδυνα για εμάς, τα σφάλματα του Ιουνίου είναι επικίνδυνα για τα φυτά, ειδικά τα νεαρά φυτά.

Τα έντομα του Ιουνίου που αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος είναι στην πραγματικότητα πιο επικίνδυνα από τα ενήλικα σφάλματα Ιουνίου, αλλά μπορούν να ελεγχθούν με μεθόδους που εξηγούνται σε αυτό το άρθρο.