ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΧΗΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΟ UCD;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΧΗΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΟ UCD;

Juni 27, 2016 0 Von admin

Ρεύμα Μηχανική Χημικής και Βιοεπεξεργασίας Ο φοιτητής Sandi εξηγεί τι τον τράβηξε να σπουδάσει Μηχανικός στο UCD

Όταν λέω σε κάποιον ότι μελετώ χημική Μηχανική Στο UCD παίρνω συνήθως την ίδια αντίδραση με ακριβώς την ίδια ακολουθία, „ooohh που ακούγεται σκληρά“, „αλλά πιθανότατα θα φτιάξετε χρήματα από αυτό“ και τελικά „τι κάνετε πραγματικά“. Μερικές φορές θέλω να εξηγήσω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στη χημική μηχανική και πολλά περισσότερα στη μελέτη της από τα χρήματα.

Τι θα κάνεις στην πραγματικότητα!

Καταρχήν, τι ακριβώς κάνουμε; Ο ορισμός του λεξικού της χημικής μηχανικής είναι «Η χημική μηχανική είναι ένας κλάδος της μηχανικής που εφαρμόζει τις φυσικές επιστήμες (φυσική και χημεία) και τις επιστήμες της ζωής (μικροβιολογία και βιοχημεία) μαζί με τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και τα οικονομικά για την παραγωγή, τον μετασχηματισμό, τη μεταφορά και τη σωστή χρήση χημικών. υλικά και ενέργεια». Πολύ περίπλοκο το ξέρω αλλά για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται φτιάχνουμε πράγματα.

Ένα πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το UCD σας διδάσκει τη βάση των περισσότερων από τις διαδικασίες που κάνουν όλα τα πράγματα που χρησιμοποιείτε. Είτε πρόκειται για πλαστικά, πολυμερή, φαρμακευτικά προϊόντα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τρόφιμα, ποτά, χρώματα, τσιμέντα, η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Ένα πτυχίο Μηχανικού UCD σάς διδάσκει πώς να σχεδιάζετε αυτές τις διαδικασίες που στο τέλος κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Για να το βάλω σε προοπτική στο πρώτο μου εξάμηνο του δεύτερου έτους, το έργο μου για περίπου 10-12 εβδομάδες ήταν η προσομοίωση μιας μηχανής καρδιάς και πνευμόνων (αυτές χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς για να κρατήσουν τον ασθενή ζωντανό και να διατηρήσουν το αίμα πλούσιο σε οξυγόνο να αντλεί γύρω από το σώμα του ).

Για μένα αυτό συνδύαζε τα αγαπημένα μου πράγματα σχετικά με τη μελέτη της μηχανικής στο UCD γενικά

1) Μια πραγματικά δροσερή εφαρμογή πραγματικού κόσμου που σε αυτή την περίπτωση θα έσωζε όντως ζωές ανθρώπων

2) Ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί η εκμάθηση όλων αυτών των μαθηματικών και όλων αυτών του Microsoft Excel είναι πραγματικά χρήσιμη

3) Μια πρακτική προσέγγιση στη διδασκαλία που περιλαμβάνει να σχεδιάσετε κάτι χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνικά πράγματα που έχετε μάθει στην τάξη.

Θα μάθετε για τα πάντα, από λίγο προγραμματισμό μέχρι κυτταρική βιολογία, γενετική μηχανική, ασθένειες, λογισμούς και μηχανική ρευστών κ.λπ. κ.λπ. „γραμμική διαφορική εξίσωση πρώτης τάξης“ (Στην πραγματικότητα αυτή η τελευταία είναι ακόμα αρκετά δύσκολη στο μυαλό μου, αλλά δεν πειράζει που πιθανότατα θα την καταλάβετε και πραγματικά απλά πρέπει να σκεφτούν ότι ξέρετε για τι μιλάτε… απλά μην μιλήσετε σε μαθητές καθαρών μαθηματικών και θα είστε καλά!)

Δεξιότητες, Δεξιότητες και περισσότερες Δεξιότητες

Ένα από τα πράγματα που ανέφερα νωρίτερα είναι ότι οι άνθρωποι λένε πάντα «αλλά θα βγάλεις πολλά χρήματα κάνοντας χημική μηχανική». Αυτό που πραγματικά εννοούν είναι ότι πιθανότατα θα είστε ένας από τους πιο απασχολήσιμους ανθρώπους ακόμα και κατά τη διάρκεια του πτυχίου σας στο UCD. Έχετε διδαχθεί μια σειρά από δεξιότητες που σας κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζετε από άτομα που σπουδάζουν άλλα μαθήματα αλλού. Δίνεται σημαντική έμφαση στην ομαδική εργασία στη μηχανική και τη χημική μηχανική στο UCD. Στο διάστημα του πρώτου έτους (24 εβδομάδες) δούλεψα σε σχεδόν 10 ομαδικά έργα και τον δεύτερο χρόνο περίπου σε 5 ή 6 έργα μεγάλης κλίμακας. Θα εκπαιδευτείτε να κατανοείτε τις ομάδες και να κατανοείτε πώς να τις κάνετε να λειτουργούν. Θα διδαχθείτε επίσης πώς να διαχειρίζεστε έργα και πώς να διαχειρίζεστε ανθρώπους. Τέλος, θα διδαχθείτε πώς να προσεγγίζετε τα προβλήματα και πώς να χειρίζεστε εργασίες στις οποίες σας δίνονται ορισμένες αλλά όχι όλες οι πληροφορίες. Αυτές οι δεξιότητες είναι σημαντικές όπου κι αν καταλήξετε να εργάζεστε.

Για παράδειγμα, το έγραψα αυτό καθισμένος σε ένα κρεβάτι στη μέση του Κορκ κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου στο AbbVie. Θα μπορούσα να το είχα γράψει από ένα κρεβάτι στη μέση του Δουβλίνου κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου στο Deloitte (που κάνουν πράγματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη μηχανική, θα ήμουν ορκωτός ασκούμενος!). Το θέμα είναι ότι οι δεξιότητες που έμαθα από τη χημική μηχανική θα ήταν εξίσου σχετικές. Για να το θέσουμε περισσότερο σε προοπτική ακόμη και στην πρακτική μου άσκηση σε μια φαρμακευτική εταιρεία, η δουλειά που έκανα ήταν στη διαχείριση και την επιχειρηματική αριστεία, δηλαδή τη διαχείριση τμημάτων, ομάδων και ατόμων. Ο διευθυντής μου (ο Επικεφαλής Επιχειρηματικής Αριστείας) είναι ο ίδιος απόφοιτος Χημικού Μηχανικού UCD. (Ξέρω καλά; ποιες είναι οι πιθανότητες; Θα μπορούσα να είμαι ο Jon Snow του… εκπαιδευμένος να κουμαντάρει… πριν δολοφονηθώ βίαια από τα αδέρφια μου και αναστηθώ από μια κόκκινη ιέρεια!

Συνοψίζοντας λοιπόν, μελετώντας Χημική Μηχανική στο UCD είναι προκλητικό (ΘΑ αγχωθείτε και ΘΑ επιστρέψετε σπίτι και θα παρακαλέσετε τη φίλη σας να σας πάρει μερικά Ben and Jerry’s, ώστε να μπορείτε να θρηνήσετε μόνοι σας στο σκοτεινό δωμάτιό σας… πιστέψτε με ξέρω…), αλλά είναι επίσης απίστευτα ενδιαφέρον, πρακτικό , διασκέδαση και πάνω από όλα μπορείτε να περάσετε το χρόνο σας στη συνέχεια δουλεύοντας όπου κι αν το επιλέξετε. Είναι μια win win win….win… win κατάσταση!

Στο τέλος του πτυχίου σας

Μέχρι να ολοκληρώσετε το πτυχίο σας εδώ στο UCD, οι παρακάτω δύο εικόνες θα σας κάνουν απολύτως λογικές! ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ!

πρώτα

Υπόσχομαι ότι θα έχει νόημα…. σοβαρά…. Θα!!

δεύτερος

Έτσι θα είναι και αυτό… (ps είναι απλώς μέρος ενός παιχνιδιού δήμιου!:D)

Σάντι

Αυτό σίγουρα θα έχει νόημα… μάλλον έχει ήδη νόημα αυτή τη στιγμή 😛

Ας ελπίσουμε

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα έχει νόημα για εσάς :L