Γιατί η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασίας είναι καλή ιδέα;

Γιατί η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασίας είναι καλή ιδέα;

Januar 17, 2023 0 Von admin

Η χρήση πλαστικού στη συσκευασία είναι μια κοινή πρακτική εδώ και πολλά χρόνια. Η ζήτηση για «πράσινες» επιλογές αυξάνεται καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για θέματα φυσικών πόρων. Σε πολλές πόλεις, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ψηφίσει νόμους για την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας. Υπάρχουν αρκετοί λιανοπωλητές που εργάζονται ενεργά για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Αρκετοί λιανοπωλητές τροφίμων δεν χρησιμοποιούν πλέον πλαστικές σακούλες, όπως η Whole Foods. Επιπλέον, η Apple χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες ίνες ξύλου τα τελευταία χρόνια για να κάνει το 60% των χάρτινων συσκευασιών της. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς θα επέλεγαν πράσινα προϊόντα εάν είχαν την επιλογή μεταξύ πράσινων και μη πράσινων επιλογών.

Τα οφέλη της πράσινης συσκευασίας υπερτερούν του κόστους μακροπρόθεσμα, καθιστώντας την μια βιώσιμη στρατηγική μάρκετινγκ. Το σημερινό μεταβαλλόμενο τοπίο τους απαιτεί για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Όταν πρόκειται για πράσινο είναι μια εύκολη επιλογή. Συχνά είναι δύσκολο για τους ιδιοκτήτες επωνυμίας να καταλάβουν ποιες επιλογές συσκευασίας είναι διαθέσιμες, πόσο κοστίζουν και πώς να κάνουν ισχυρισμούς μάρκετινγκ. Για να αναπτύξετε μια φιλική προς το περιβάλλον λύση, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ειδικές συνθήκες χρήσης σας και τις μεθόδους απόρριψης του υλικού.

Η τέλεια λύση στο πρόβλημα

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το υλικό που επιλέγετε μειώνει τα απόβλητα αποτελεσματικά και αποτελεσματικά όταν επιλέγετε βιοαποδομήσιμες, κομποστοποιήσιμες ή ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Ένα φιλικό προς το περιβάλλον πακέτο είναι εφικτό με τρεις τρόπους με βάση τα τρέχοντα πρότυπα:

  1. Μειώστε το αποτύπωμά σας κάνοντας το κουτί μικρότερο
  2. Φτιάξτε τη συσκευασία σας από ανακυκλωμένα υλικά
  3. Ανακυκλώστε και απορρίψτε τα ανακυκλώσιμα κουτιά με βιώσιμο τρόπο

Συχνά συμβαίνει ότι το χαρτί είναι το πιο αποτελεσματικό υλικό για συσκευασία σε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων. Το πτυσσόμενο χαρτοκιβώτιο είναι ένα πολύ κοινό υλικό συσκευασίας. Η αποστολή τους είναι να παρέχουν βιώσιμη, αξιόπιστη αποστολή για μια σειρά προϊόντων, από ιατρικές προμήθειες έως ηλεκτρονικά.

Η ανακύκλωση υλικών καθιστά δυνατή την κατασκευή πτυσσόμενων χαρτοκιβωτίων με επιστρώσεις φραγμού βιώσιμης φύσης. Τα πτυσσόμενα χαρτοκιβώτια είναι ελαφριά, ανθεκτικά και εύκαμπτα, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι οικονομικά.

Επιλογές απόρριψης και συσκευασίας που είναι φιλικές προς το περιβάλλον

Θα σας δείξουμε μερικές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές συσκευασίας από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε.

1. Συσκευασία που είναι Κομποστοποιήσιμη

Στα σωστά χέρια, το υλικό που μπορεί να κομποστοποιήσει μπορεί να διασπαστεί σε χούμο παρουσία των κατάλληλων μικροβίων. Ούτε τοξίνες ούτε μέταλλα απελευθερώνονται στο έδαφος όταν διασπώνται. Μια διαδικασία 180 ημερών είναι δυνατή υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Υπάρχει, ωστόσο, μια πολύ μικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό. Μια δημοτική ή βιομηχανική εγκατάσταση που χρησιμοποιεί θερμότητα για τη διάσπαση των λιπασματοποιήσιμων αποβλήτων απαιτείται να απορρίψει αυτά τα προϊόντα σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν μπορεί να διασπαστεί σωστά. Οι μέθοδοι διάθεσης των πελατών είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου των λιανοπωλητών. Οι πράσινες προσπάθειες μιας μάρκας μπορούν να είναι επιτυχείς μόνο μέσω της γειτνίασης των εγκαταστάσεων κομποστοποίησης σε μεγάλες πόλεις. Οι κάδοι απορριμμάτων και οι χωματερές καταλήγουν να είναι η μοίρα των περισσότερων υλικών. Η συσκευασία για κομποστοποιήσιμα είδη πρέπει να αποφεύγει τέτοιες πρακτικές, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την πράσινη ζωή.

2. Συσκευασία που αλλοιώνεται φυσικά

Οι μικροοργανισμοί, όπως τα βακτήρια και οι μύκητες, διασπούν βιοαποδομήσιμα υλικά συσκευασίας.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί αυτό:

  1. Αναερόβια χωρίς οξυγόνο.
  2. Αερόβια με την αποδόμηση του οξυγόνου.

Δεν ισχύουν συγκεκριμένα βιομηχανικά πρότυπα ή κανόνες για τα φυσικά υλικά, σε αντίθεση με άλλα αειφόρα προϊόντα. Οι έμποροι συχνά υπερβάλλουν τον ισχυρισμό της βιολογικής αξίας, καθώς σχεδόν τα πάντα υποβαθμίζονται σε ένα έτος ή 100. Ως αποτέλεσμα, το greenwashing έχει γίνει υπερβολικά κυρίαρχο και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τον πραγματικό αντίκτυπό του στο περιβάλλον. Οι έμποροι πρέπει τώρα να ακολουθούν τις Πράσινες Οδηγίες που ορίζονται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, τα βιοδιασπώμενα προϊόντα «μπορούν και διασπώνται στη φύση πολύ γρήγορα όταν απορρίπτονται σωστά». Μετά την εξέταση των κατευθυντήριων γραμμών, ωστόσο, η FTC εξακολουθεί να μην γνωρίζει πόσο γρήγορα ένα τέτοιο προϊόν διασπάται στη φύση.

3. Ανακυκλώσιμες συσκευασίες: Η καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον

Από την άλλη πλευρά, οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες μπορούν να κατασκευαστούν ξανά αφού χρησιμοποιηθούν μία φορά. Με τον ίδιο τρόπο, όπως η κομποστοποίηση, η ανακύκλωση έχει παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά της. Η απόφαση για την ανακύκλωση ενός προϊόντος πρέπει πρώτα να ληφθεί από τον τελικό χρήστη. Το συγκεκριμένο υλικό πρέπει να είναι ανακυκλώσιμο από το κέντρο ανακύκλωσής τους. Μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των περιοχών όσον αφορά τις πολιτικές ανακύκλωσης. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν λεκέδες τροφίμων στο προϊόν. Για συσκευασίες που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές, τα ανακυκλώσιμα υλικά τείνουν να είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Η επαναχρησιμοποίηση υλικού για τον ίδιο σκοπό επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση. Τα ανακυκλωμένα υλικά απαιτούν ενέργεια, αλλά επεκτείνουν τον κύκλο ζωής των προϊόντων σας. Το υλικό ανακύκλωσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες αντί μόνο από τους τελικούς χρήστες για ανακύκλωση.