Γιατί η Βιοϊατρική Μηχανική;  – Ιστολόγιο myUCD

Γιατί η Βιοϊατρική Μηχανική; – Ιστολόγιο myUCD

Januar 22, 2017 0 Von admin

Η σημερινή φοιτήτρια του UCD Ciara εξηγεί τι την τράβηξε να σπουδάσει Βιοϊατρική Μηχανική

Μελετώντας Βιοιατρική μηχανική στο UCD ήταν ένας συναρπαστικός συνδυασμός των δύο παθών μου: της απίστευτης πολυπλοκότητας που είναι το ανθρώπινο σώμα και του εκπληκτικού κόσμου της Φυσικής και των Μαθηματικών. Ήμουν πάντα περίεργος επίλυσης προβλημάτων, διάβαζα για πάντα το περιοδικό «How It Works» πριν πάω για ύπνο το βράδυ, και το σωρό περιοδικά «Horrible Science» ήταν το πιο πολύτιμο αγαθό μου στο δημοτικό σχολείο. Εάν είστε ένας περίεργος, λάτρης της επίλυσης προβλημάτων με αγάπη για την επιστήμη, η Βιοϊατρική Μηχανική είναι για εσάς!

9dfa773584a2ffb775d31ac9273d6fea

Η δομή της Μηχανικής στο UCD επιτρέπει ένα γενικό έτος πριν από την εξειδίκευση στο δεύτερο έτος. Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι ότι η Βιοϊατρική Μηχανική είναι εκεί που θέλετε να καταλήξετε, ένα γενικό πρώτο έτος σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε τόσο τη Μηχανική όσο και την Ηλεκτρική και Ηλεκτρονική πλευρά της Μηχανικής, δίνοντάς σας μια εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών, καθώς και μια ευκαιρία να συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό φοιτητικού έργου «Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα».

Ωστόσο, μπορείτε πάντα να μπείτε απευθείας στη βιοϊατρική πλευρά των πραγμάτων με τα μαθήματα επιλογής σας: κάθε εξάμηνο, έχετε 5 βασικές ενότητες και 6ου ενότητα επιλογής που ονομάζεται „επιλογή“. Χρησιμοποίησα τα μαθήματα του πρώτου έτους για να παρακολουθήσω μαθήματα ανατομίας και φυσιολογίας, και μάλιστα είχα την ευκαιρία να έχω εμπειρία εκμάθησης από πρώτο χέρι με πτώματα στο εργαστήριο ανατομίας της Ιατρικής Σχολής. Από το δεύτερο έτος και μετά, υπάρχουν διάφορα μαθήματα εντός προγράμματος για φοιτητή Βιοϊατρικής Μηχανικής που μοιράζονται με φοιτητές Φυσικοθεραπείας, όπως «Λειτουργική Ανατομία και Κινησιολογία» και «Εφαρμοσμένη Φυσική και Εμβιομηχανική». Αυτό δίνει στους σπουδαστές Μηχανικών μια μοναδική εικόνα για το ανθρώπινο σώμα με εκπαίδευση ισοδύναμη με ορισμένους από τους κορυφαίους φοιτητές Επιστήμης Υγείας του πανεπιστημίου.

4943

Επιπλέον, η δημιουργία του βιογραφικού σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι ποτέ δύσκολη με το πρόγραμμα 8 εβδομάδων του UCD Student Summer Research Awards. Αυτό παρέχει σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και Βιοϊατρικής Μηχανικής την ευκαιρία να αποκτήσουν ανεκτίμητη ερευνητική εμπειρία στα εργαστήρια UCD και/ή σε συνδεδεμένες κλινικές τοποθεσίες. Το καλοκαίρι του 2016, έκανα πρακτική άσκηση στο UCD Medical Device Design Group υπό την επίβλεψη του Dr. Eoin O’Cearbhaill. Το έργο μου επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ανθεκτικής, ειδικής για τον χρήστη 3D εκτυπωμένης όρθωσης του ποδιού στον αστράγαλο, με χρηματοδότηση που παρέχεται από το Συμβούλιο Ερευνών Υγείας. Παρόλο που ήμουν μόνο πρώτος φοιτητής Μηχανικής, άρχισα να συνεργαστώ με μερικούς από τους κορυφαίους ερευνητές Βιοϊατρικής Μηχανικής στη χώρα και απέκτησα εμπειρία από πρώτο χέρι σε δοκιμές υλικών, τρισδιάστατη εκτύπωση, ανάλυση δεδομένων, σχεδιασμό CAD και τρισδιάστατη σάρωση. Όχι μόνο αυτό, μου έδωσε μια υπέροχη γεύση από τη ζωή ως ερευνητής, μια καριέρα που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή για το μέλλον.

Συνολικά, η Βιοϊατρική Μηχανική στο UCD πρέπει να είναι το καλύτερο μάθημα που θα μπορούσατε να κάνετε. Ξέρω ότι είμαι εξαιρετικά προκατειλημμένος, αλλά είτε θέλετε να εργαστείτε στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις ή την έρευνα, αυτό θα είναι το μάθημα για να ξεκινήσετε την καριέρα σας σε έναν τομέα που δεν θα αποτύχει ποτέ να σας καταπλήξει.