Απονομή αύξησης – Morrisburg Leader

Απονομή αύξησης – Morrisburg Leader

Februar 5, 2023 0 Von admin
(Παρέχεται/South Dundas μέσω YouTube.com)

MORRISBURG – Το συμβούλιο του South Dundas επανεξέτασε τις αυξήσεις του κόστους διαβίωσης για το δημοτικό προσωπικό στη συνεδρίαση της Δευτέρας το βράδυ και συμφώνησε στον πρώτο αριθμό που παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο – 5,2 τοις εκατό.

Ο Δήμος συμφώνησε στην αύξηση του κόστους ζωής που περιλαμβάνεται ήδη στον προϋπολογισμό, ο οποίος έχει συνολικό αντίκτυπο 175.000 $. Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση του φορολογικού συντελεστή κατά 2,2 τοις εκατό.

Ο αντιδήμαρχος του South Dundas, Marc St. Pierre, πρότεινε να περιοριστεί η αύξηση του κόστους ζωής στο 4%, αλλά η πλειοψηφία του συμβουλίου διαφώνησε. «Έχουμε ξεκάθαρα πρόβλημα διατήρησης του προσωπικού», είπε η σύμβουλος του South Dundas Danielle Ward, προσθέτοντας ότι μια αύξηση 5,2 θα έφερνε το South Dundas πιο κοντά στη μέση σε σύγκριση με άλλους δήμους της περιοχής.

Ο σύμβουλος του South Dundas Cole Veinotte είπε ότι με την αύξηση να είναι τόσο χαμηλή τα τελευταία δύο χρόνια, «υπάρχει μια αναπόφευκτη προσαρμογή». Πρόσθεσε ότι το 5,2 τοις εκατό «φαίνεται ότι ταιριάζει».

«Αυτή η χρονιά είναι σχεδόν μοναδική όπου ο ΔΤΚ είναι τόσο μεγάλος», είπε ο σύμβουλος Tom Smyth. Συμφώνησε με την αύξηση κατά 5,2 τοις εκατό, αλλά πρόσθεσε ότι το συμβούλιο πρέπει να διερευνήσει ένα διαφορετικό σύστημα λήψης αυτής της απόφασης τα επόμενα χρόνια.

«Το προσωπικό αξίζει μια καλή αύξηση», είπε ο St. Pierre.

Εκτός εάν το συμβούλιο αποφασίσει διαφορετικά, δικαιούνται και αυτοί να λάβουν αυτή την αύξηση μισθού 5,2 τοις εκατό.

Εν ενεργεία ταμίας για το South Dundas, ο Lachlan McDonald παρουσίασε στο συμβούλιο μια έκθεση που δείχνει τα ποσοστά αμοιβών των συμβουλίων του South Dundas σε σύγκριση με άλλους δήμους κατώτερης βαθμίδας SDG.

«Είναι σημαντικό να είμαστε αρκετά διαφανείς ως προς το τι κάνουμε, αλλά ίσως δεν θέλουμε να συζητήσουμε αυτήν την έκθεση απόψε», δήλωσε ο δήμαρχος του South Dundas, Jason Broad.

Ο σύμβουλος Ward δεν άρεσε που η απόφαση σχετικά με τις δικές τους αμοιβές αφέθηκε σε αυτούς. «Μακάρι το τελευταίο συμβούλιο να το είχε κάνει αυτό, αλλά δεν το έκαναν, οπότε θα πρέπει να το κάνουμε», είπε ο Ουάρντα.
„Ας κάνουμε λίγη έρευνα και ας επιλέξουμε την καλύτερη πρακτική“, πρότεινε ο Broad.

«Δεν θα πω ότι αξίζουμε αύξηση πάνω από αυτή που αξίζει το προσωπικό», είπε ο St. Pierre. «Αλλά για το επίπεδο προσπάθειας που καταβάλαμε σε αυτόν τον ρόλο, σίγουρα ακόμη και το κορυφαίο δολάριο κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετό».

«Είμαι εντάξει με το να αφήσω την τιμή ως έχει. Δεν μπορώ να πω ότι θέλω 5,2 όταν μόλις πρότεινα 4 τοις εκατό για το προσωπικό. Είμαι καλά με αυτό που λαμβάνω».

Αν και ο St. Pierre έκανε αυτά τα σχόλια, δεν λήφθηκε καμία απόφαση από το συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας για να αποκλειστούν από τη λήψη της αύξησης του κόστους ζωής κατά 5,2 τοις εκατό.

Αφού είσαι εδώ…

… Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτό το άρθρο. Οι τοπικές ειδήσεις είναι σημαντικές. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε τις τοπικές ειδήσεις διαβάζοντας το The Leader, διαδικτυακά και έντυπα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε σήμερα.