Ένα σχέδιο μαθήματος Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ένα σχέδιο μαθήματος Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Mai 24, 2023 0 Von admin

Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου – όταν ο χυμός αρχίζει να κινείται και είναι ώρα να συλλέξετε. Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα καναδικό σύμβολο και ένα γευστικό μέρος της ταυτότητάς μας!

σιρόπι από σφένδαμο

Πριν επισκεφτείτε έναν ζάχαρο

Αναγνώριση των δέντρων σφενδάμου το χειμώνα

Μπορείτε να πείτε ποιο δέντρο είναι ένα δέντρο σφενδάμου το χειμώνα; Είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίζεις ποιο δέντρο είναι ποιο όταν υπάρχουν φύλλα και άλλα στοιχεία το καλοκαίρι. Εδώ είναι ένας οδηγός για το τι πρέπει να κοιτάξετε – τους μπουμπούκια και τον φλοιό του δέντρου.


Η ιστορία του σιροπιού σφενδάμου

Οι πρώτοι που έφτιαξαν σιρόπι ήταν οι αυτόχθονες. Δημιούργησαν την αρχική μέθοδο συλλογής, εξάτμισης και χρήσης του χυμού των δέντρων για να φτιάξουν μια γλυκιά απόλαυση. Αυτό το βίντεο προέρχεται από μια ομάδα ανθρώπων της Ντακότα στη Μινεσότα των ΗΠΑ που εξηγεί πώς γινόταν πριν από πολύ καιρό και πώς έχει αλλάξει σήμερα.


Εκπαιδευτικοί πόροι & βιβλία Maple Syrup

Maple από τον Καναδά έχει ένα πλήρες πρόγραμμα πολλών μαθημάτων διαθέσιμο με οδηγό δασκάλων και βιβλίο δραστηριοτήτων στον ιστότοπό τους. Καλύπτει τις ιδέες των εποχιακών αλλαγών, το οικοσύστημα που βρίσκεται στο δάσος σφενδάμου, καθώς και την ιστορία και την παραγωγή του σιροπιού σφενδάμου.

Τα παρακάτω βιβλία είναι σύνδεσμοι συνεργατών.


Πρακτικές Δραστηριότητες

  • Δοκιμή γεύσης : Βάλτε λίγο τεχνητό σιρόπι και πραγματικό σιρόπι σφενδάμου σε δύο δοχεία χωρίς σήμανση και κάντε μια δοκιμή γεύσης στο παιδί σας. Μπορούν να καταλάβουν ποιο είναι το πραγματικό;
  • Σύγκριση γεύσης: Υπάρχουν πολλά νόστιμα γλυκά πράγματα που βρίσκονται στη φύση και δημιουργούνται από ανθρώπους. Συγκρίνετε τη γεύση του μελιού, της μελάσας και του σιροπιού καλαμποκιού με το πραγματικό σιρόπι σφενδάμου. Ποιο είναι το αγαπημένο σας;
  • Τι είναι η εξάτμιση: Τοποθετήστε μια κατσαρόλα με νερό στο μάτι της κουζίνας και αφήστε να πάρει μια βράση. Παρατηρήστε τον ατμό που ανεβαίνει από την κατσαρόλα (με μάτια, όχι με δάχτυλα! Κανείς δεν θέλει να καεί!) Τοποθετήστε ένα καπάκι πάνω από την κατσαρόλα για λίγο και μετά παρατηρήστε το κάτω μέρος της κατσαρόλας για να δείτε τι είναι πραγματικά ο ατμός.

Επισκεφθείτε ένα σιρόπι σφενδάμου Sugarbush

Εάν ζείτε κάπου στον Καναδά όπου μπορείτε να επισκεφτείτε μια φάρμα με σιρόπι σφενδάμου ή να συμμετάσχετε σε ένα φεστιβάλ σιροπιού, είναι μια περιπέτεια που αξίζει τον κόπο για την οικογένειά σας.

Μην ανησυχείτε – αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε αυτοπροσώπως, μπορείτε κάντε ένα εικονικό ταξίδι στο ζαχαρωτό.


Μετά την επίσκεψή σας στο Sugar Bush

Μαθήματα & Πόροι

  • Αυτό lapbook σιρόπι σφενδάμου είναι γεμάτο από μικρά φυλλάδια και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. Εκτυπώνετε τα μίνι βιβλία και τα κολλάτε σε ένα σύνολο φακέλων αρχείων. Καλύπτει την παραγωγή, το χρωματισμό, την αναγνώριση δέντρων και άλλα.

Συνταγές

Ένα σχεδόν υποχρεωτικό μέρος της εποχής του σιροπιού σφενδάμου είναι να το έχετε τηγανίτες με σιρόπι.

Αλλά υπάρχουν πολλές άλλες νόστιμες λιχουδιές από σφενδάμι που μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε. Εδώ είναι ένα εύχρηστο Βιβλίο μαγειρικής Jr. με συνταγές σφενδάμου.

Και μην ξεχνάτε – αν έχετε χιόνι, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε χιόνι ταφι.

Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά τον Μάρτιο του 2015 και ενημερώθηκε το 2023 με νέους συνδέσμους και πόρους.