Ένας αναλυτικός οδηγός για τις συνεργασίες στο Instagram

Ένας αναλυτικός οδηγός για τις συνεργασίες στο Instagram

Januar 17, 2023 0 Von admin

Το συνεργατικό μάρκετινγκ είναι πλέον η μόδα. Με τόσους πολλούς Ινδούς επηρεαστές του Instagram και κορυφαίες επωνυμίες που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σας, το να τυλίξετε το κεφάλι σας γύρω από αυτό που είναι καλύτερο για εσάς και την επωνυμία σας μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Είτε είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που θέλει να αναπτύξει την επωνυμία σας, είτε ακόμα και αρχάριος που ασχολείται με το μάρκετινγκ επιρροής, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνεργασίες του Instagram για να αξιοποιήσετε τα πολυάριθμα οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις προσπάθειές σας για τη δημιουργία επωνυμίας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε:
Τι ακριβώς είναι οι συνεργασίες στο Instagram;
Πώς να συνεργαστείτε με influencers στο Instagram;
Πώς να συνεργαστείτε με επωνυμίες στο Instagram;
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι συνεργασιών στο Instagram;
Ποια είναι η νέα λειτουργία συνεργασίας του Instagram και πώς να τη χρησιμοποιήσετε!
Ιδέες και συμβουλές για να πετύχετε τη συνεργασία σας!

Και τόσα άλλα!
Η λειτουργία συνεργασίας στο Instagram!

Η Puma India συνεργάζεται με επηρεαστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Πηγή: Instagram (@influencer.in)

Το Instagram επίσης έχει πιάσει την τάση της συνεργασίας και έχει κυκλοφορήσει μια νέα λειτουργία. Η συλλογική ανάρτηση στο Instagram το έκανε πιο εύκολο, προσθέτοντας την επιλογή σε συν-συγγραφέας σας αναρτήσεις ή τροχούς. Αυτό σημαίνει ότι η ανάρτηση θα εμφανίζεται στις ροές όλων των συν-συγγραφέων, αυξάνοντας την απήχηση και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Τι ακριβώς είναι οι Συνεργασίες Instagram;

Συνεργασίες στο Instagram είναι όταν ένας ή περισσότεροι παράγοντες επιρροής ή επωνυμίες συνεργάζονται σε περιεχόμενο για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αυξημένη αφοσίωση, αναγνωρισιμότητα επωνυμίας ή άλλα προνόμια που έχουν προηγουμένως συμφωνήσει τα μέρη.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η επιλογή του σωστού συνεργάτη στο Instagram κάνει τη διαφορά στην καμπάνια σας. Είτε θέλετε συνεργασία με influencers ή μια επωνυμία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ευθυγραμμιστεί μερικοί βασικός αλλά ουσιαστικό παράγοντες.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη για το Instagram:

Επιτυχής Συνεργασίες στο Instagram απαιτούν να διασφαλίσετε ότι ορισμένα θεμελιώδη στοιχεία πληρούνται πριν από οποιαδήποτε κοινοπραξία. Πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως το να έχετε κοινό κοινό-στόχο, να ευθυγραμμίσετε τις εικόνες της επωνυμίας και να διασφαλίσετε ότι οι στόχοι που στοχεύετε να επιτύχετε μέσω αυτού συλλογική ανάρτηση στο Instagram έχετε απήχηση με τον σύντροφό σας.

Ας βουτήξουμε βαθύτερα σε αυτούς τους παράγοντες:

1.Ένα κοινό-στόχος/αγορά που είναι παρόμοια

Οι συνεργασίες στο Instagram σάς επιτρέπουν να βελτιώσετε την απήχησή σας, αγγίζοντας το κοινό του συνεργάτη σας. Ως αποτέλεσμα, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το κοινό-στόχο σας είναι συγκρίσιμα όσον αφορά τα ενδιαφέροντα, τις αξίες και τη νοοτροπία.

2. Κοινές αξίες και εικόνα επωνυμίας:

Επιτυχής Συνεργασίες στο Instagram πρέπει να ωφελήσει και τα δύο μέρη. Αναζητήστε συνεργάτες που έχουν στόχους μάρκετινγκ και αξίες συγκρίσιμες με τις δικές σας. Θα είναι πιο διατεθειμένοι να συμμετάσχουν και εσείς θα νιώσετε πιο διατεθειμένοι να συνδέεστε με έναν σύντροφο παρόμοιων αξιών.

3.Συμπληρωματικά προϊόντα ή υπηρεσίες

Η συνεργασία με τον άμεσο ανταγωνιστή σας είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε. (Εκτός κι αν είστε επιρροή και θέλετε να συνεργαστείτε με έναν άλλο influencer με παρόμοιο κοινό) οπότε, αναζητήστε μια εταιρεία που προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες που είναι συμπληρωματικά με τα δικά σας.

4. Παρόμοιο στυλ και αισθητική:

Όταν συνεργάζεστε με έναν συνεργάτη, οι αναρτήσεις σας θα εμφανίζονται στη ροή του και αντίστροφα. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε αισθητική που ταιριάζει με τη δική σας, ώστε το κοινό σας να είναι πιο φιλόξενο μαζί τους.

5.Αριθμός ακολούθων και αφοσίωση:

Οταν εσύ συλλογική ανάρτηση στο Instagram, βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας έχει παρόμοιο μέγεθος follow στο Instagram με εσάς. Όσον αφορά την απήχηση κοινού, αυτό διασφαλίζει ότι και οι δύο επιχειρήσεις κερδίζουν εξίσου.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις με μεγάλη απόκλιση, μπορούν συνήθως να συζητηθούν άλλες μορφές αποζημίωσης.

Τύποι συνεργασίας στο Instagram:

Η σύντομη λίστα του κατάλληλου συνεργάτη είναι εξίσου σημαντική με το να αποφασίσετε τι είδους συνεργασία θέλετε να κάνετε για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για την καμπάνια σας.

Ακολουθούν ορισμένοι δημοφιλείς τύποι συνεργασίας στο Instagram.

Συνεργασία επί πληρωμή:

Επί πληρωμή συνεργασίες Instagram μεταξύ @isbeeracarb και sundayscaries

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Η παραπάνω εικόνα είναι ένα παράδειγμα του πώς λειτουργούν οι συνεργασίες επί πληρωμή στο Instagram. Όπως μπορείτε να δείτε που αναφέρεται παρακάτω στο χερούλι της στο instagram, η influencer έχει ειδοποιήσει τους θεατές της ότι αυτή η ανάρτηση είναι μια επί πληρωμή συνεργασία με τους Sundayscaries.

Συνεργασία επί πληρωμή είναι όταν μια επωνυμία αποζημιώνει χρηματικά τον επηρεαστή της για μια συνεργασία. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Instagram, τέτοιες συνεργασίες πρέπει να γνωστοποιούνται στο κοινό.

2. Συνεργασία ανταλλαγής:

Συνεργασίες στο Instagram αξιοποιημένες από SMT και @ebony,brown

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Η χρηματική αξία δεν είναι το μόνο προνόμιο που μπορεί να προσφέρει ένας επιρροής. Αυτό περιλαμβάνει επωνυμίες που μοιράζονται τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στους influencers και τους ζητούν να το αναθεωρήσουν δημόσια σε αντάλλαγμα, ή ακόμα και εξαγορές λογαριασμών όπου ο influencer χρησιμοποιεί τον λογαριασμό Instagram της επωνυμίας για μια ημέρα, αυξάνοντας έτσι την προσέγγιση και των δύο μερών.

3. Συνεργασία δώρων:

Μια μορφή συνεργασίας δώρων μεταξύ επωνυμιών και instagram influencers

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Είναι κοινή πρακτική κατά τη διάρκεια Συνεργασίες στο Instagram για δημοφιλείς επωνυμίες να στέλνουν πακέτα δημοσίων σχέσεων ή να λανσάρουν πακέτα δώρων στους επηρεαστές που προτιμούν. Αυτά επιλέγονται με βάση τα κοινά ενδιαφέροντα και την πίστη προς την επωνυμία. Αν και αυτό συνήθως δεν αποστέλλεται με μοναδικό σκοπό μια συνεργασία, οι influencers συνήθως δημοσιεύουν σχετικά με την εμπειρία τους με το προϊόν. Αυτή η μέθοδος αυξάνει επίσης την αξιοπιστία και την αρεστότητα της επωνυμίας

4. Κουπόνια, εκπτώσεις και δώρα

Μια δωρεά συνεργασία στο Instagram όπου η @kourtneykardash χαρίζει προϊόντα από μια συγκεκριμένη μάρκα

Πηγή: Ίνσταγκραμ

Οι μεγαλύτερες μάρκες συχνά αναζητούν αφοσίωση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους όταν το κάνουν συνεργασία με influencers. Τέτοιοι influencers συχνά παρέχουν δώρα, κουπόνια και εκπτωτικούς κωδικούς στο κοινό τους για να αγοράσουν από τη συγκεκριμένη μάρκα με τη σειρά τους για το ίδιο από τη μάρκα.

Μόλις το περιορίσουμε σε μια λίστα πιθανών συνεργατών, σκεφτόμαστε συχνά πώς να ζητήσετε συνεργασία στο Instagram. Η προσέγγιση του Influencer και η προβολή της επωνυμίας μπορεί να είναι δύο πολύ διαφορετικές διαδικασίες με κοινούς στόχους.

Ας δούμε πώς να ζητήσετε συνεργασία στο Instagram, ως επωνυμία:

1.Σχεδίαση ενός Pitch:

Αφού είμαστε συγκεκριμένα ψάχνει να αξιοποιήσει το Λειτουργία συνεργασίας Instagramο καλύτερος τρόπος για να λάβετε μια ευνοϊκή ανταπόκριση από έναν influencer είναι να ρίξετε ένα DM από την επίσημη λαβή της επωνυμίας.

Ξεκινήστε παρουσιάζοντας την επωνυμία, την προβολή της καμπάνιας υψηλού επιπέδου και γιατί πιστεύετε ότι η επιρροή θα ταίριαζε τέλεια.

2. Να είστε υπομονετικοί:

Συνεργασίες στο Instagram δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμη και μια απλή εργασία προσέγγισης στο iΤο nfluencers απαιτεί χρόνο, επιμονή, υπομονή και να ξέρεις πότε να το κόψεις.

Μην περιμένετε μια απάντηση αμέσως, γιατί όπως και εσείς, υπάρχουν διάφορες επωνυμίες που απευθύνονται σε αυτόν τον influencer. Δώστε του μερικές ημέρες και συνεχίστε να παρακολουθείτε για μια εβδομάδα.

3. Κατανοήστε ότι αυτή είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία:

Σκεφτείτε ποιοι είναι οι στόχοι των influencers, τι θα τους ενδιέφερε και την αποζημίωση που θα τους κάνει πιο πιθανό να έρθουν στο πλοίο.

4. Κράτα ανοιχτό μυαλό:

Μπορεί να απευθυνθείτε σε έναν παράγοντα επιρροής έχοντας κατά νου μια συγκεκριμένη άκαμπτη ιδέα καμπάνιας και περιεχομένου. Αν και σίγουρα θα πρέπει να κάνετε το δικό σας ρόλο στην επικοινωνία με τον influencer, να έχετε ανοιχτό μυαλό για να ακούσετε τις σκέψεις και τις ιδέες του σχετικά με το πώς μπορεί να βελτιωθεί ή πώς μπορούν να το εξατομικεύσουν, καθώς πιθανότατα έχουν περισσότερη εμπειρία έχοντας συνεργαστεί με διάφορες επωνυμίες.

5.Εγγραφείτε στις πλατφόρμες Influencer του Instagram:

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες Influencer του Instagram με πολλούς influencers που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές. Με βάση τις ανάγκες κάθε καμπάνιας/εμπορικής επωνυμίας, η πλατφόρμα μπορεί να επιλέξει μια σύντομη λίστα επιρροών και να λειτουργεί ως μεσολαβητής για όλες τις επικοινωνίες, κάνοντας τη διαδικασία προσέγγισης των επιρροών πολύ πιο εύκολη.

Κατοπιν τουτου, Συνεργασίες στο Instagram από τη σκοπιά ενός Influencer που θέλει να συνεργαστεί με μια επωνυμία μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική.

Πώς να συνεργαστείτε με επωνυμίες στο Instagram, ως influencer:

Οι επωνυμίες συνεργάζονται με παράγοντες επιρροής σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Πηγή: Pixabay

  • Αλληλεπιδράστε οργανικά με τον λογαριασμό Instagram της επωνυμίας:

Αυτό μπορεί να δείξει στην επωνυμία ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τα προϊόντα/υπηρεσίες και τις αξίες τους καθώς οι επωνυμίες προσπαθούν να αποφύγουν αυτούς που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν αποκλειστικά για την αποζημίωση. Συνεχίστε λοιπόν και κάντε like και σχόλιο σε όλες τις αγαπημένες σας αναρτήσεις στη σελίδα της μάρκας!

  • Αναζητήστε την επαφή δημοσίων σχέσεων της μάρκας:

Μπορείτε να βρείτε μια επαφή δημοσίων σχέσεων μιας εταιρείας/μάρκας είτε στον ιστότοπο της εταιρείας είτε στο βιογραφικό της σελίδας Instagram. Εάν όχι, μπορείτε πάντα να αφήσετε ένα άμεσο μήνυμα ζητώντας αλληλεπίδραση με έναν από τους εκπροσώπους του ή ακόμα και να προωθήσετε την καμπάνια σας.

Είτε αποφασίσετε να αφήσετε ένα DM είτε να επικοινωνήσετε με το PR (Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και τα δύο), σχεδιάστε την προσφορά εκατομμυρίων δολαρίων! Ξεκινήστε παρουσιάζοντας τον εαυτό σας, τον τύπο περιεχομένου που δημοσιεύετε, γιατί αγαπάτε την επωνυμία και πώς θα προσθέτατε αξία στην επωνυμία.

Βεβαιωθείτε ότι είναι συνοπτικό και γρήγορο, αλλά μην παραλείψετε καμία σημαντική λεπτομέρεια που διαφορετικά θα τους είχε κερδίσει. Μόλις γίνει αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε αποστολή!

  • Εγγραφείτε στις πλατφόρμες Influencer του Instagram:

Ορισμένες πλατφόρμες χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο για να επιλέγουν παράγοντες επιρροής, ενώ πολλές από αυτές ενθαρρύνουν άτομα με μεγάλους ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα να συμμετάσχουν ως μέλη επιρροής. Όταν εργάζεστε με μια πλατφόρμα, μπορείτε να παραλείψετε μεγάλο μέρος της προβολής της επωνυμίας στο Instagram

Οι επιχειρήσεις που αναζητούν ενεργά παράγοντες επιρροής, χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες ως πελάτες και θα σας προσεγγίσουν μέσω της πλατφόρμας εάν πληροίτε τα κριτήριά τους.

Έχοντας μάθει πώς να συνεργαστείτε με επωνυμίες στο Instagramας κατανοήσουμε ορισμένες βασικές ιδιαιτερότητες της εκστρατείας που πρέπει να είναι ξεκάθαρες και τα δύο μέρη.

Μέχρι το τέλος της προσέγγισης και της διαπραγμάτευσης, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο μέρη είναι ξεκάθαρα:

  • Τα προϊόντα/υπηρεσίες προς προώθηση
  • Παραδοτέα και από τις δύο πλευρές ως προς το είδος, την ποιότητα και την ποσότητα
  • Αποζημίωση (δηλαδή, χρήματα, μια κραυγή, ένα δωρεάν προϊόν κ.λπ.)
  • Αναμενόμενα αποτελέσματα
  • Χρονικό πλαίσιο της καμπάνιας
  • Οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με βάση την καμπάνια.

Υπογραφή

Το Influencer Marketing έχει γίνει μια κοινή συμπερίληψη στις στρατηγικές μάρκετινγκ για τις περισσότερες μάρκες και εταιρείες. Ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μέσο για την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και την εξατομίκευση των καμπανιών επωνυμίας είναι μέσω Συνεργασίες στο Instagram με επιρροές από διαφορετικούς τομείς.

Τώρα που ξέρετε τα βασικά πώς να ζητήσετε συνεργασίες στο Instagram και ποιες πτυχές πρέπει να καλύψετε κατά τη διάρκεια αυτών των κοινών προσπαθειών δείτε μερικούς από τους κορυφαίους Ινδούς επηρεαστές του Instagram και ξεκινήστε τη δική σας ταξίδι στην ανάπτυξη της επωνυμίας σας!